Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Σεμινάριο Νέων Κριτών απο τον Α.Ο.Θ. ...


Ο Αυτοκινητιστικός Όμιλος Θεσσαλονίκης και η Ομοσπονδία Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδος διοργανώνουν στις 30 και 31 Μαρτίου, εκπαιδευτικό σεμινάριο για νέα στελέχη – κριτές αγώνων αυτοκινήτου. Οι συμμετέχοντες θα εκπαιδευτούν στους κανονισμούς οργάνωσης και τέλεσης αγώνων ράλλυ, αναβάσεων, ταχύτητας σε πίστα, drift και karting.

Η εκπαίδευση είναι διήμερη και θα διεξαχθεί:

Α). Το Σάββατο 30 Μαρτίου από ώρα 11:00 έως 15:00 στο περίπτερο 8 της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, από πιστοποιημένους εκπαιδευτές της Ομοσπονδίας και μετά το τέλος της θεωρητικής κατάρτισης θα ακολουθήσει γραπτή εξέταση των υποψηφίων.

Β). Την Κυριακή 31/3, στις 11:00, στον προαύλιο χώρο του περιπτέρου 8 της ΔΕΘ, θα διεξαχθεί προσομοίωση Ειδικής Διαδρομής, με συμμετοχή αγωνιστικού αυτοκινήτου, χρονόμετρα, ασυρμάτους, πινακίδες σήμανσης, ρουχισμό αγώνα κ.λ.π. όπου οι υποψήφιοι δόκιμοι κριτές θα κληθούν να εφαρμόσουν τις γνώσεις που απέκτησαν από την θεωρητική διδασκαλία της προηγουμένης και θα εκπαιδευτούν σε πραγματικές συνθήκες στα καθήκοντα και τις απαιτήσεις μίας Ειδικής διαδρομής ράλλυ.

Όσοι υποψήφιοι ολοκληρώσουν επιτυχώς και αυτό το στάδιο εκπαίδευσης θα πιστοποιηθούν ως δόκιμοι κριτές και θα κληθούν να συμμετέχουν στις επίσημες διοργανώσεις αγώνων (Ράλλυ Ακρόπολις, ράλλυ ΔΕΘ, αγώνες ταχύτητας στις πίστες Ν.Ρυσίου, Σερρών κ.α.) που θα διοργανωθούν στην Ελλάδα.

Αν είσαι λάτρης του μηχανοκίνητου σπορ άνω των 18 ετών και ενδιαφέρεσαι να ζήσεις τον αγώνα "από μέσα" , δήλωσε συμμετοχή στον Α.Ο.Θ. (τηλ. 6937 100 013, Υπεύθυνος: Δημήτρης Κουμποτής ). Το κόστος συμμετοχής είναι 20€/άτομο.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Mε τον φακό του Photo R Press στην Ριτσώνα ...

Ράλλυ Στερεάς Ελλάδας με 38 συμμετοχές ...

Η αντίστροφη μέτρηση για την εκκίνηση του 60ού Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ράλλυ Χώματος έχει ήδη ξεκινήσει, με το Ράλλυ Στερεάς Ελλάδας να ετοιμάζεται να φιλοξενήσει τα 38 πληρώματα, στον πρώτο γύρο του θεσμού. Ο αγώνας που διοργανώνεται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά από το Σωματείο “Ελληνική Λέσχη Αυτοκινήτου Δυτικής Αττικής” (ΕΛ.Λ.Α.Δ.Α.) θα διεξαχθεί με κέντρο και πάλι την πόλη της Θήβας, στην Κεντρική Πλατεία της οποίας θα λάβει χώρα η Πανηγυρική Εκκίνηση του αγώνα το βράδυ του Σαββάτου. Πολύτιμη βοήθεια στους διοργανωτές παρέχουν ο Δήμος Θηβαίων, ο Δήμος Λειβαδέων και ο Δήμος Αλιάρτου-Θεσπιέων. Χορηγός είναι ο επίσημος διανομέας των λιπαντικών TEXACO, Tsellos. Ο πρωταθλητής Ελλάδος του 1999 και του 2020, Ιωάννης Παπαδημητρίου με νέο συνοδηγό φέτος, τον Χρήστο Κουζιώνη, θα αγωνιστεί για πρώτη φορά με ένα Skoda Fabia RS Rally2 και ευελπιστεί να φύγει νικητής από τη Θήβα, στη δεύτερη παρουσία του στον αγώνα. Από τη Θεσσαλονίκη θα ταξιδέψει έως την πόλη της Βοιωτίας ο Σωκράτης Τσολακί

Στο νήμα ...

Στις λεπτομέρειες κρίθηκε η νίκη σε πολλές κατηγορίες στην Ανάβαση Ριτσώνας, γεγονός που κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον των χιλιάδων θεατών μέχρι το τέλος. Η εναρκτήρια ανάβαση της χρονιάς συγκέντρωσε τριψήφιο αριθμό οδηγών, οι οποίοι οδήγησαν στο όριο, έχοντας ως στόχο να ξεκινήσουν με το δεξί τις αγωνιστικές υποχρεώσεις τους στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Αναβάσεων. Όσον αφορά τα αποτελέσματα στις επιμέρους κατηγορίες, ο Μάριος Ηλιόπουλος δεν δυσκολεύτηκε να επικρατήσει στη Formula Saloon . Ο οδηγός του Ford Fiesta ήταν ο πιο γρήγορος και στα δύο περάσματα και έφυγε για άλλη μια χρονιά νικητής από την Ανάβαση Ριτσώνας, κερδίζοντας παράλληλα την κατηγορία FST. Στη δεύτερη θέση, χωρίς να μπορέσει να ακολουθήσει το ρυθμό του νικητή, τερμάτισε ο Βαγγέλης Γεωργούλας (Mitsubishi Lancer Evo VIII), ξεπερνώντας στο τέλος το εμπόδιο του Πιτ Παρθένη, ο οποίος αρκέστηκε στην τρίτη θέση με το Mitsubishi Lancer Evo IX. Στην FSA, ο Γιώργος Κατσαρός (Ford Escort MKI) ανέβηκε στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου