Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Αγώνες Ιστορικών 2024 ...


Τρεις αγώνες σε χωμάτινη και τρεις αγώνες σε ασφάλτινη επιφάνεια θα απαρτίζουν το πρόγραμμα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ράλλυ Ιστορικών αυτοκινήτων του 2024. Όπως το 2023, έτσι και φέτος θα υπάρχουν επίσης δύο επιμέρους Κύπελλα, τα οποία θα περιλαμβάνουν από 4 αγώνες το καθένα.

            ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΡΑΛΛΥ ΙΣΤΟΡΙΚΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ

Η πρεμιέρα του πρωταθλήματος θα πραγματοποιηθεί στις 3 Μαρτίου, στο Ράλλυ Σπριντ Βοιωτίας, ενώ στις 1-2 Ιουνίου θα διεξαχθεί το Ράλλυ Σπριντ Αιγίου, το οποίο θα αποτελέσει τον δεύτερο γύρο του θεσμού. Οι ασφάλτινες ειδικές διαδρομές του διεθνούς, από φέτος, Ράλλυ Φθιώτιδος θα φιλοξενήσουν τα στολίδια του παρελθόντος το διήμερο 29 και 30 Ιουνίου, με το Φθινοπωρινό Ράλλυ που θα λάβει χώρα στις 5 και 6 Οκτωβρίου, να αποτελεί τον τέταρτο γύρο του Πρωταθλήματος. Άλλος ένας διεθνής αγώνας περιλαμβάνεται στο καλεντάρι του θεσμού, το Ευρωπαϊκό Ιστορικό Ράλλυ Ακρόπολις, το οποίο θα διεξαχθεί στις 9 και 10 Νοεμβρίου. Το ασφάλτινο Ράλλυ Παλάδιο θα ρίξει την αυλαία στις 7 Δεκεμβρίου.

Συνοπτικά, το πρόγραμμα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ράλλυ Ιστορικών αυτοκινήτων έχει ως εξής:

  • Ράλλυ Σπριντ Βοιωτίας (2-3 Μαρτίου)
  • Ράλλυ Σπριντ Αιγίου (1-2 Ιουνίου)
  • Ράλλυ Φθιώτιδος (29-30 Ιουνίου)
  • Φθινοπωρινό Ράλλυ (5-6 Οκτωβρίου)
  • Ιστορικό Ράλλυ Ακρόπολις (9-10 Νοεμβρίου)
  • Ράλλυ Παλάδιο (7-8 Δεκεμβρίου)

                 ΚΥΠΕΛΛΟ ΡΑΛΛΥ ΧΩΜΑΤΟΣ ΙΣΤΟΡΙΚΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ

Ο πρώτος αγώνας του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ράλλυ Ιστορικών αυτοκινήτων, το Ράλλυ Σπριντ Βοιωτίας (2-3 Μαρτίου) θα αποτελέσει και τον εναρκτήριο αγώνα του Κυπέλλου Ράλλυ Χώματος Ιστορικών, η συνέχεια του οποίου θα δοθεί στο Ράλλυ Σπριντ Σπάρτης το διήμερο 30-31 Μαρτίου. Δύο ακόμη πρωταθληματικοί αγώνες, το Φθινοπωρινό Ράλλυ (5-6 Οκτωβρίου) και το Ιστορικό Ράλλυ Ακρόπολις (9-10 Νοεμβρίου) θα αποτελέσουν τον τρίτο και τέταρτο γύρο του θεσμού αντίστοιχα.

Συνοπτικά, το πρόγραμμα του Κυπέλλου Ράλλυ Χώματος Ιστορικών αυτοκινήτων έχει ως εξής:

  • Ράλλυ Σπριντ Βοιωτίας (2-3 Μαρτίου)
  • Ράλλυ Σπριντ Σπάρτης (30-31 Μαρτίου)
  • Φθινοπωρινό Ράλλυ (5-6 Οκτωβρίου)
  • Ιστορικό Ράλλυ Ακρόπολις (9-10 Νοεμβρίου)

ΚΥΠΕΛΛΟ ΡΑΛΛΥ ΑΣΦΑΛΤΟΥ ΙΣΤΟΡΙΚΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ

Το Ράλλυ Σπριντ Αιγίου που θα διεξαχθεί στις 1-2 Ιουνίου θα είναι ο πρώτος αγώνας του Κυπέλλου Ράλλυ Ασφάλτου Ιστορικών αυτοκινήτων, ενώ το Ράλλυ Φθιώτιδος θα αποτελέσει τον δεύτερο γύρο στις 29 και 30 Ιουνίου. Το Αττικό Ράλλυ, ο τρίτος γύρος του θεσμού θα λάβει χώρα στις 28 και 29 Σεπτεμβρίου. Το Ράλλυ Παλάδιο θα ρίξει την αυλαία στις 7 και 8 Δεκεμβρίου.

Συνοπτικά, το πρόγραμμα του Κυπέλλου Ράλλυ Ασφάλτου Ιστορικών αυτοκινήτων έχει ως εξής:

  • Ράλλυ Σπριντ Αιγίου (1-2 Ιουνίου)
  • Ράλλυ Φθιώτιδος (29-30 Ιουνίου)
  • Αττικό Ράλλυ (28-29 Σεπτεμβρίου)
  • Ράλλυ Παλάδιο (7-8 Δεκεμβρίου)

Καλή Χρονιά!

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

1ο Ράλλυ Σπριντ Κισσάβου ...

Λιγότερο από ένας μήνας απομένει για το 1ο Ράλλυ Σπριντ Κισσάβου που θα διοργανωθεί στην περιοχή της επαρχίας Αγιάς. Οι αγώνες ράλλυ επιστρέφουν μετά από χρόνια στο νομό Λάρισας και οι διοργανωτές έχουν ξεκινήσει από την αρχή της χρονιάς τις προετοιμασίες για να προσφέρουν ένα άρτιο αποτέλεσμα. Την ευθύνη έχει αναλάβει η Λέσχη Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας Καλλιθέας Ελασσόνας (Λ.Α.Μ.Κ.Ε.) με συνδιοργανωτή το Δήμο Αγιάς ενώ τελεί και υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Κέντρο του αγώνα θα είναι η πόλη της Αγιάς. Το Σάββατο 18 Μαΐου θα διεξαχθεί ο τεχνικός έλεγχος και η πανηγυρική εκκίνηση στην κεντρική πλατεία της πόλης ενώ στο δημοτικό Parking θα εγκατασταθεί το Service Park. Την Κυριακή 19 Μαΐου τα πληρώματα θα αγωνιστούν στην ειδική διαδρομή των 12.3 χιλιομέτρων η οποία θα επαναληφθεί τρεις φορές, φτάνοντας έτσι συνολικά τα 36.9 χιλιόμετρα. Αντίστοιχα το σύνολο των απλών διαδρομών 61,2 χιλιόμετρα (20,4 Χ 3). Η απονομή των κυπέλλων θα γίνει στην κεντρική πλατεία της Μελιβοίας, ένα πρ

Nissan Formula E Team ...

Η Nissan Formula E Team πηγαίνει στο Βερολίνο, αυτό το Σαββατοκύριακο, για τον 9ο και 10ο Γύρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της ABB FIA Formula E 2023/24, με τους Oliver Rowland και Sacha Fenestraz να είναι έτοιμοι για την μάχη. Έχοντας φιλοξενήσει περισσότερα E-Prix από οποιοδήποτε άλλο χώρο, το Tempelhof Airport Circuit μήκους 2,355 χιλιομέτρων αποτελεί ένα κομβικό σημείο στο ημερολόγιο της Formula E, καθώς προσφέρει μια ποικιλία διατάξεων. Η πίστα, στην οποία δεσπόζει ένα αεροσκάφος Douglas DC-3 στο εσωτερικό της στροφής 6, αποτελεί μια μεγάλη πρόκληση για οδηγούς και ομάδες υποστήριξης, λόγω της λείας επιφάνειάς της, κάνοντας ακόμα πιο επιτακτική την προσπάθεια βέλτιστης διαχείρισης στην ενέργεια και τα ελαστικά. Τα προκριματικά ξεκινούν στις 11:20, ενώ οι αγώνες ξεκινούν στις 16:00 ώρα Ελλάδας.

Αιμοληψία Α.Ο.Θ. ...

Το ΔΣ του ΑΟΘ ενημερώνει τα μέλη του ομίλου, ότι θα πραγματοποιηθεί η εξ αναβολής πρώτη οργανωμένη εθελοντική αιμοδοσία μας.  Σας υπενθυμίζουμε ότι έχει δημιουργηθεί ‘’σύλλογος εθελοντών αιμοδοτών ΑΟΘ’’ και η αιμοληψία θα γίνει από συνεργείο του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ, απέναντι  από τα γραφεία του ομίλου στην ΔΕΘ, στην αίθουσα ΚΥΤΤΑΡΟ, την Κυριακή 12 Μαϊου από ώρα 9:00-13:00. Όποια/ος επιθυμεί να συμβάλει σε αυτή την ύψιστη ανθρώπινη προσφορά παρακαλούμε να προσέλθει. (Για επιπλέον πληροφορίες - διευκρινίσεις τηλ 6937100013 Δημήτρης Κουμποτής.)