Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Crosscar & Ατομική Χρονομέτρηση ...


Ένας θεσμός που θα απευθύνεται αποκλειστικά σε crosscar θα διεξαχθεί στη χώρα μας το 2024. Πρόκειται για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Crosscar, το οποίο θα απαρτίζεται από 6 αγώνες, εκ των οποίων οι τρεις θα είναι χωμάτινες ατομικές χρονομετρήσεις, οι δύο αγώνες Rallycross και ο ένας αγώνας ανάβασης. Το Έπαθλο Χωμάτινης Ατομικής Χρονομέτρησης, από την άλλη, θα αποτελείται από 4 αγώνες. Αναλυτικά το πρόγραμμα του κάθε θεσμού έχει ως εξής:

                                 ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ CROSSCAR

Στις 6 και 7 Απριλίου θα διεξαχθεί στην πίστα Τριόδου Μεσσηνίας αγώνας χωμάτινης ατομικής χρονομέτρησης, ο οποίος θα αποτελέσει τον εναρκτήριο του πρωταθλήματος. Στις 25 και 26 Μαΐου, τα crosscar θα αγωνιστούν για πρώτη φορά στη χώρα μας σε αγώνα ανάβασης, καθώς θα λάβουν μέρος στην Ανάβαση Κύμης, ενώ η συνέχεια του θεσμού περιλαμβάνει αγώνα στο Κιλκίς στις 22-23 Ιουνίου. Στον Γρύλλο Ηλείας θα φιλοξενηθεί ο τέταρτος αγώνας του πρωταθλήματος, στις 5 και 6 Οκτωβρίου, ενώ στο Διαδρόμιο Κορίνθου θα διεξαχθεί ο πέμπτος αγώνας στις 23 και 24 Νοεμβρίου. Η Χαλκίδα θα φιλοξενήσει την έκτη και τελευταία συνάντηση του 2024 το διήμερο 7 και 8 Δεκεμβρίου. Συνοπτικά το πρόγραμμα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Crosscar για το 2024 έχει ως εξής:

  • Τρίοδος Μεσσηνίας (6-7 Απριλίου)
  • Ανάβαση Κύμης (25-26 Μαΐου)
  • Κιλκίς (22-23 Ιουνίου)
  • Γρύλλος (5-6 Οκτωβρίου)
  • Διαδρόμιο Κορίνθου (23-24 Νοεμβρίου)
  • Χαλκίδα (7-8 Δεκεμβρίου)

                       ΕΠΑΘΛΟ ΧΩΜΑΤΙΝΗΣ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΗΣΗΣ

Η αρχή στο θεσμό θα γίνει στις 6 και 7 Απριλίου στην πίστα Τριόδου Μεσσηνίας και η συνέχεια θα δοθεί στις 5 και 6 Οκτωβρίου στην πίστα του Γρύλλου Ηλείας. Ο τρίτος αγώνας θα διεξαχθεί στις 23 και 24 Νοεμβρίου στο Διαδρόμιο, ενώ η αυλαία θα πέσει στη Χαλκίδα στις 7 και 8 Δεκεμβρίου. Συνοπτικά το πρόγραμμα του Επάθλου Χωμάτινης Ατομικής Χρονομέτρησης για το 2024 έχει ως εξής:

  • Τρίοδος Μεσσηνίας (6-7 Απριλίου)
  • Γρύλλος (5-6 Οκτωβρίου)
  • Διαδρόμιο Κορίνθου (23-24 Νοεμβρίου)
  • Χαλκίδα (7-8 Δεκεμβρίου)

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

23η Ανάβαση Δημητσάνας / Αποτελέσματα ...

Ιστορικό Ράλλυ Ακρόπολις 2024 ...

Έπειτα από την περσινή διοργάνωση, η οποία απέσπασε θετικά σχόλια από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Αυτοκινήτου, το Ιστορικό Ράλλυ Ακρόπολις, αναβάθμισε τη θέση του στο καλεντάρι του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ράλλυ Ιστορικών αυτοκινήτων, όντας ένας από τους δύο αγώνες του προγράμματος που προσφέρουν αυξημένους βαθμούς στους συμμετέχοντες. Ο αγώνας θα αποτελέσει και φέτος τον ένατο και τελευταίο γύρο του θεσμού και θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο από τις 8 έως τις 10 Νοεμβρίου. Περιλαμβάνεται, επίσης, στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ράλλυ Ιστορικών αυτοκινήτων  με αυξημένο συντελεστή, ενώ όπως συνέβη και στις δύο προηγούμενες χρονιές, εκτός από τους αγώνες Sporting και Regularity, θα διεξαχθεί και αγώνας Legends, ο οποίος απευθύνεται σε πιο σύγχρονες κατασκευές. Μπορεί να μας χωρίζουν σχεδόν 4 μήνες από το Ιστορικό Ράλλυ Ακρόπολις του 2024, ωστόσο η Οργανωτική Επιτροπή βρίσκεται σε εγρήγορση, ώστε να προετοιμάσει έναν αγώνα, αντάξιο της ιστορίας του. Η Πανηγυρική Εκκίνηση του αγώνα θα λάβει χώρα κάτ

Οι Γερμάνοι ξανάρχονται ...

Αν και οι εκθέσεις έχουν πάψει από καιρό να αποτελούν σημείο αναφοράς της αυτοκινητοβιομηχανίας, η φετινή γαλλική μπιενάλε που θα πραγματοποιηθεί το προσεχές φθινόπωρο μεταξύ 14 και 20 Οκτωβρίου, δείχνει να επαναπροσελκύει ευρωπαίους κατασκευαστές που δεν την είχαν «τιμήσει» με την παρουσία τους το 2022 οπότε και η διοργάνωση περιορίστηκε στους αυτόχθονες κατασκευαστές και ορισμένες παρουσίες εξ Ασίας. Αντιθέτως στην φετινή διοργάνωση θα δώσει το παρών ο όμιλος VW ο οποίος με βάση τις σχετικές ανακοινώσεις θα συμμετέχει με τις φίρμες VW, Audi και Skoda ενώ το γερμανικό μπλοκ θα εκπροσωπήσει και ο όμιλος BMW τόσο με την ομώνυμη φίρμα όσο και με την ΜΙΝΙ. Αυτονόητα από τη διοργάνωση της Πόλης του Φωτός δεν θα λείψουν οι γάλλοι κατασκευαστές με την Renault να έχει ήδη δηλώσει την παρουσία των Renault/Ampere, Dacia και Alpine ενώ ο όμιλος Stellantis θα έχει πλήρη γαλλική εκπροσώπηση με τις Citroen, DS και Peugeot να συμμετέχουν. Την συμμετοχή της έχει ανακοινώσει ήδη και η KIA ενώ προς το