Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

CUPRA Tavascan ...


Μόλις μερικά χιλιόμετρα από τα σύνορα με τη Γαλλία, το χωριό Tavascan στέκεται επιβλητικά στην καρδία των Πυρηναίων. Το CUPRA Tavascan ξεκινά ένα ταξίδι στις ρίζες του. Εκεί, συναντιόνται για να ανακαλύψουν ότι μοιράζονται κάτι παραπάνω από ένα όνομα. Με 250 ΚW (340 PS) απόδοση, το CUPRA Tavascan είναι το πρώτο ηλεκτρικό SUV coupe της μάρκας. Στον τόπο καταγωγής του, βρίσκεται ένα από τα πιο αντισυμβατικά εργοστάσια παραγωγής υδροηλεκτρικής ενέργειας. Βρίσκεται σε βάθος 500 μ.,  μέσα στα βουνά, μαζί με τους πιο γνωστούς καταρράχτες στην Ευρώπη, όπου δίνουν άλλη εικόνα και ζωή στον τόπο. H CUPRA στοχεύει να επαναπροσδιορίσει τον εξηλεκτρισμό με το CUPRA Tavascan και να αποδείξει πως τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα μπορούν να προσφέρουν και σπορ απόδοση. Το χωριό Tavascan χαρακτηρίζεται από ακατέργαστα υλικά, πέτρινους τοίχους και ξύλινες σκεπές  ενώ είναι περικυκλωμένο από ένα μοναδικό φυσικό περιβάλλον.  H ομάδα σχεδίασης του CUPRA Tavascan όταν δημιουργούσε το αυτοκίνητο, εμπνεύστηκε από τη φύση και την καθαρότητά της. «Θέλαμε να δώσουμε στο μοντέλο ακεραιότητα, με ακατέργαστα υλικά, χρώματα, υφή και γραφικά στοιχεία αρμονικά με τη φύση», εξηγεί η Francesca Sangalli, head Color&Trim Concept&Strategy CUPRA.


To χωριό Tavascan έχει περισσότερες από 50 λίμνες που συμβάλλον στην παραγωγή πράσινης ενέργειας. Αυτή η δέσμευση στην ηλεκτροκίνηση και στη βιωσιμότητα υποστηρίζεται από την CUPRA. Το ταξίδι της μάρκας προς την ηλεκτροκίνηση είναι πραγματικότητα και το CUPRA Tavascan το αποδεικνύει περίτρανα. Εκτός από την ηλεκτρική ενέργεια όμως η χρήση ακατέργαστων στοιχείων στη σχεδίασή του, παίζει σημαντικό ρόλο στην προστασία του περιβάλλοντος. «Μας επέτρεψε να δημιουργήσουμε μία ελαφρύτερη δομή και  να προβάλουμε εξαρτήματα έτσι όπως ακριβώς είναι χωρίς να χρειαστεί να τα αλλάξουμε ή να τα διακοσμήσουμε για να τα καλύψουμε. Με αυτό τον τρόπο μειώσαμε το αποτύπωμα άνθρακα», δήλωσε η Sangalli.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Με 97 η 22η Ανάβαση Κύμης ...

Η πόλη της Κύμης κινείται σε αγωνιστικούς ρυθμούς καθώς στις 25 και 26 Μαΐου θα φιλοξενήσει τον τρίτο γύρο του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Αναβάσεων και Ιστορικών Αυτοκινήτων, καθώς και το δεύτερο γύρο του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Crosscar. Η Ανάβαση Κύμης “Γιάννης Ηλιόπουλος” ως είθισται διοργανώνεται από το Αθλητικό Σωματείο Start Line, υπό την αιγίδα του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου και διεξάγεται στην φημισμένη διαδρομή των 52 στροφών με αφετηρία το λιμάνι της Κύμης και τερματισμό λίγο πριν την ομώνυμη πόλη. Περνώντας στο αγωνιστικό κομμάτι, που είναι και το πιο σημαντικό, οι φετινές συμμετοχές έφτασαν τις 97 (!) και διακρίνονται για την ποιότητά τους σε όλες τις Ομάδες και Κλάσεις. Με αυτόν τον τρόπο οι πρωταγωνιστές του θεσμού για ακόμη μία χρονιά έδειξαν με τον καλύτερο τρόπο πως αγαπούν την Ανάβαση Κύμης. Στην Ομάδα Ν , συναντάμε 23 συμμετοχές. Στην Κλάση Ν2, οι 12 αγωνιζόμενοι θα δώσουν τη δική τους μάχη για την επικράτηση, με τους Βίκτωρα και Πανάγγελο Ρέκκα, Κίμωνα Θέο, “ΑΣΤΡΙΟ” κα

BAJA GREECE 2024 - 11ο Rally Greece Offroad ...

Τέσσερις μέρες γεμάτες δράση, σκόνη και αδρεναλίνη στα βουνά της Δυτικής Μακεδονίας Με τη συμμετοχή 20 κορυφαίων αθλητών και ομάδων του μηχανοκίνητου αθλητισμού Offroad από ολόκληρο τον κόσμο, ξεκινά την Τετάρτη 22 Μαΐου στο Άργος Ορεστικό Καστοριάς ο δεύτερος αγώνας του Παγκοσμίου Κυπέλλου BAJA, το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός της Δυτικής Μακεδονίας και η δεύτερη μεγαλύτερη εκδήλωση μηχανοκίνητου αθλητισμού στην Ελλάδα μετά το Ράλλυ Ακρόπολις. Το πρόγραμμα του BAJA GREECE 2024 - 11ο Rally Greece Offroad φέτος περιλαμβάνει τέσσερις μέρες γεμάτες δράση, με τους αγωνιζόμενους να καλούνται να καλύψουν 820+ χιλιόμετρα εκ των οποίων τα 560 είναι ειδικές διαδρομές σε υψόμετρο έως και 1.950 μέτρα, διασχίζοντας ιδιαίτερα απαιτητικές διαδρομές με σημεία που θυμίζουν WRC. Μάλιστα, ο αγώνας περιλαμβάνει και μια ειδική διαδρομή 165 χλμ., η όποια θα είναι και η μεγαλύτερη που έγινε ποτέ στην Ελλάδα. Παράλληλα, κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης θα διεξαχθεί και ο Εθνικός Αγώνας με διεθνείς συμμετοχές.

11ο Rally Sprint Αιγίου - Συμμετοχές ...