Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Απονομές ...


Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ολοκληρώθηκε το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ράλλυ Ιστορικών αυτοκινήτων, με την πόλη της Ελευσίνας να έχει την τιμητική της και να φιλοξενεί τις βραβεύσεις του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος της φετινής χρονιάς και τις απονομές του Ιστορικού Ράλλυ Ακρόπολις. Νωρίτερα, στην Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2023, με φόντο τον Αρχαιολογικό χώρο της πόλης, έλαβαν χώρα ο τερματισμός του τριήμερου αγώνα, στις κατηγορίες Sporting, Regularity και Legends. Η κατάμεστη αίθουσα του X-Bowling Art Center γέμισε από νωρίς, τόσο με τους αγωνιζόμενους όλων των κατηγοριών του Ιστορικού Ράλλυ Ακρόπολις, όσο και με τους διακριθέντες του Ευρωπαϊκού θεσμού. Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Πρόεδρος της Επιτροπής Ιστορικών Αυτοκινήτων της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας (FIA), John Naylor. Οι συμμετέχοντες στον αγώνα ήταν ευδιάθετοι έπειτα από την επίπονη τριήμερη περιπέτεια, εκφράζοντας, ως επί το πλείστον, την ικανοποίησή τους για τη φετινή σχεδίαση. Παρά το γεγονός πως αρκετοί από τους πρωταγωνιστές του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος δεν συμμετείχαν στον αγώνα, καθώς ο τίτλος στην κατηγορία τους είχε ήδη κριθεί από τον προηγούμενο αγώνα, εν τούτοις, έδωσαν το παρών στη λαμπερή βραδιά. Μία εξ αυτών ήταν η Fabrizia Pons, η φετινή Πρωταθλήτρια Ευρώπης στην Κατηγορία 4, η οποία πήρε το λόγο, εξιστορώντας στιγμές από το 1982, χρονιά όπου στο πλευρό της Michelle Mouton είχε κατακτήσει τη νίκη στο 29ο Ράλλυ Ακρόπολις. Το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ράλλυ ξεκίνησε τον περασμένο Μάρτιο από την Ισπανία με το Rally Costa Brava και ολοκληρώθηκε στη χώρα μας, σε ένα θεσμό που συνολικά περιλάμβανε 9 αγώνες. Αναλυτικά οι διακριθέντες του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ράλλυ Ιστορικών αυτοκινήτων για το 2023:

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 4

“Lucky” – Fabrizia Pons (Ιταλία)

Tibor Erdi jnr – Istvan Kerek (Ουγγαρία)

Carlos Sampayo – Irene Serrano Granda (Ισπανία)


ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 3

Karl Wagner – Gerda Zauner (Αυστρία)

Eric Guignard – David Meffre (Γαλλία)

Phillipe Mermet – Gerard Clerton (Γαλλία)


ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 2

Valter Christian Jensen – Erik Pedersen (Νορβηγία)

Paolo Pasutti – Giovanni Battista Campeis (Ιταλία)

Stanislav Budil – Petr Vejvoda (Τσεχία)


ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 1

Ernie Graham – Karen Graham (Μεγάλη Βρετανία)

Antonio Parisi – Giuseppe d’Angelo (Ιταλία)

Oldrich Kovarik snr – Oldrick Kovarik jnr (Τσεχία)


ΕΠΑΘΛΟ ΟΜΑΔΩΝ

Flexifly Rally Team (Μεγάλη Βρετανία)


Με την ευχή ο αγώνας να συμπεριληφθεί στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ράλλυ και την επόμενη χρονιά, η Οργανωτική Επιτροπή θέλει να ευχαριστήσει όλους τους αγωνιζόμενους που έλαβαν μέρος στον αγώνα και να ανανεώνει το ραντεβού της για το 2024!

Στο πλευρό του Ιστορικού Ράλλυ Ακρόπολις, ήταν φέτος ο Δήμος Ελευσίνας, η 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης, η Superfast Ferries, η SP Tableware, η Seajets και η Cosmote TV..

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Με 97 η 22η Ανάβαση Κύμης ...

Η πόλη της Κύμης κινείται σε αγωνιστικούς ρυθμούς καθώς στις 25 και 26 Μαΐου θα φιλοξενήσει τον τρίτο γύρο του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Αναβάσεων και Ιστορικών Αυτοκινήτων, καθώς και το δεύτερο γύρο του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Crosscar. Η Ανάβαση Κύμης “Γιάννης Ηλιόπουλος” ως είθισται διοργανώνεται από το Αθλητικό Σωματείο Start Line, υπό την αιγίδα του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου και διεξάγεται στην φημισμένη διαδρομή των 52 στροφών με αφετηρία το λιμάνι της Κύμης και τερματισμό λίγο πριν την ομώνυμη πόλη. Περνώντας στο αγωνιστικό κομμάτι, που είναι και το πιο σημαντικό, οι φετινές συμμετοχές έφτασαν τις 97 (!) και διακρίνονται για την ποιότητά τους σε όλες τις Ομάδες και Κλάσεις. Με αυτόν τον τρόπο οι πρωταγωνιστές του θεσμού για ακόμη μία χρονιά έδειξαν με τον καλύτερο τρόπο πως αγαπούν την Ανάβαση Κύμης. Στην Ομάδα Ν , συναντάμε 23 συμμετοχές. Στην Κλάση Ν2, οι 12 αγωνιζόμενοι θα δώσουν τη δική τους μάχη για την επικράτηση, με τους Βίκτωρα και Πανάγγελο Ρέκκα, Κίμωνα Θέο, “ΑΣΤΡΙΟ” κα

BAJA GREECE 2024 - 11ο Rally Greece Offroad ...

Τέσσερις μέρες γεμάτες δράση, σκόνη και αδρεναλίνη στα βουνά της Δυτικής Μακεδονίας Με τη συμμετοχή 20 κορυφαίων αθλητών και ομάδων του μηχανοκίνητου αθλητισμού Offroad από ολόκληρο τον κόσμο, ξεκινά την Τετάρτη 22 Μαΐου στο Άργος Ορεστικό Καστοριάς ο δεύτερος αγώνας του Παγκοσμίου Κυπέλλου BAJA, το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός της Δυτικής Μακεδονίας και η δεύτερη μεγαλύτερη εκδήλωση μηχανοκίνητου αθλητισμού στην Ελλάδα μετά το Ράλλυ Ακρόπολις. Το πρόγραμμα του BAJA GREECE 2024 - 11ο Rally Greece Offroad φέτος περιλαμβάνει τέσσερις μέρες γεμάτες δράση, με τους αγωνιζόμενους να καλούνται να καλύψουν 820+ χιλιόμετρα εκ των οποίων τα 560 είναι ειδικές διαδρομές σε υψόμετρο έως και 1.950 μέτρα, διασχίζοντας ιδιαίτερα απαιτητικές διαδρομές με σημεία που θυμίζουν WRC. Μάλιστα, ο αγώνας περιλαμβάνει και μια ειδική διαδρομή 165 χλμ., η όποια θα είναι και η μεγαλύτερη που έγινε ποτέ στην Ελλάδα. Παράλληλα, κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης θα διεξαχθεί και ο Εθνικός Αγώνας με διεθνείς συμμετοχές.

11ο Rally Sprint Αιγίου - Συμμετοχές ...