Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Και το 2024 ...


Έπειτα από την επιτυχημένη διοργάνωση του 2023, το Ιστορικό Ράλλυ Ακρόπολις θα αποτελέσει κομμάτι του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ράλλυ Ιστορικών αυτοκινήτων και την επόμενη χρονιά. Ο Ελληνικός γύρος του θεσμού θα ρίξει και πάλι την αυλαία του πρωταθλήματος και θα διεξαχθεί από τις 8 έως τις 10 Νοεμβρίου 2024. Το Ιστορικό Ράλλυ Ακρόπολις επέστρεψε στο καλεντάρι του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος φέτος, έπειτα από έξι χρόνια απουσίας, συγκεντρώνοντας 9 πληρώματα από το εξωτερικό, παρά το γεγονός ότι η πλειονότητα των τίτλων είχε κριθεί από προηγούμενους αγώνες του θεσμού. Η τριήμερη περιπέτεια ξεκίνησε κάτω από τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης και έπειτα από 14 Ειδικές Διαδρομές, τα πληρώματα τερμάτισαν στην Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2023, στην Ελευσίνα. Η Οργανωτική Επιτροπή έχει ξεκινήσει ήδη την προετοιμασία για τον αγώνα της επόμενης χρονιάς, ο οποίος θα έχει διαφοροποιήσεις σε σχέση με τη φετινή εκδοχή του. Παράλληλα, η Παγκόσμια Ομοσπονδία ανακοίνωσε πως το Ιστορικό Ράλλυ Ακρόπολις θα δώσει 10 βαθμούς bonus εκκίνησης στους συμμετέχοντες του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, γεγονός που αναμένεται να αποτελέσει πόλο έλξης για περισσότερα πληρώματα εκτός συνόρων. Το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ράλλυ Ιστορικών αυτοκινήτων θα ξεκινήσει και το 2024 από την Ισπανία, με τη διεξαγωγή του Rally Costa Brava από τις 14 έως τις 16 Μαρτίου. Η συνέχεια θα δοθεί στην Τσεχία στις 19-20 Απριλίου με το Vltava Historic Rally και θα ακολουθήσουν το Asturias Rally de Historico πάλι επί Ισπανικού εδάφους στις 17 και 18 Μαΐου και το Mecsek Rally Hungary στα μέσα Ιουνίου. Το Αυστριακό Historic Weiz Rallye (11-13 Ιουλίου) θα  αποτελέσει τον πέμπτο γύρο του Πρωταθλήματος, με το Lahti Historic Rally, τον μοναδικό χωμάτινο αγώνα του θεσμού πλην του Ιστορικού Ράλλυ Ακρόπολις να είναι προγραμματισμένος για τις 23 και 24 Αυγούστου. Το Elba Rally Storico επιστρέφει στο καλεντάρι και θα διεξαχθεί στη γειτονική Ιταλία στις 28 και 29 Σεπτεμβρίου, με το Sanremo Rally Storico (19-20 Οκτωβρίου) να αποτελεί τον όγδοο γύρο του θεσμού. Η αυλαία του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ράλλυ Ιστορικών αυτοκινήτων θα πέσει και το 2024 στη χώρα μας με τη διεξαγωγή του Ιστορικού Ράλλυ Ακρόπολις από τις 8 έως τις 10 Νοεμβρίου.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

1ο Ράλλυ Σπριντ Κισσάβου ...

Λιγότερο από ένας μήνας απομένει για το 1ο Ράλλυ Σπριντ Κισσάβου που θα διοργανωθεί στην περιοχή της επαρχίας Αγιάς. Οι αγώνες ράλλυ επιστρέφουν μετά από χρόνια στο νομό Λάρισας και οι διοργανωτές έχουν ξεκινήσει από την αρχή της χρονιάς τις προετοιμασίες για να προσφέρουν ένα άρτιο αποτέλεσμα. Την ευθύνη έχει αναλάβει η Λέσχη Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας Καλλιθέας Ελασσόνας (Λ.Α.Μ.Κ.Ε.) με συνδιοργανωτή το Δήμο Αγιάς ενώ τελεί και υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Κέντρο του αγώνα θα είναι η πόλη της Αγιάς. Το Σάββατο 18 Μαΐου θα διεξαχθεί ο τεχνικός έλεγχος και η πανηγυρική εκκίνηση στην κεντρική πλατεία της πόλης ενώ στο δημοτικό Parking θα εγκατασταθεί το Service Park. Την Κυριακή 19 Μαΐου τα πληρώματα θα αγωνιστούν στην ειδική διαδρομή των 12.3 χιλιομέτρων η οποία θα επαναληφθεί τρεις φορές, φτάνοντας έτσι συνολικά τα 36.9 χιλιόμετρα. Αντίστοιχα το σύνολο των απλών διαδρομών 61,2 χιλιόμετρα (20,4 Χ 3). Η απονομή των κυπέλλων θα γίνει στην κεντρική πλατεία της Μελιβοίας, ένα πρ

Με 63 συμμετοχές ...

Η «καρδιά» του μηχανοκίνητου αθλητισμού θα «χτυπήσει» το διήμερο 11 και 12 Μαΐου στη Λαμία, η οποία θα φιλοξενήσει για άλλη μια χρονιά αγώνα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Drift. Ο τρίτος γύρος του θεσμού θα διεξαχθεί στην ειδικά διαμορφωμένη πίστα εντός των εγκαταστάσεων της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας με τη συμμετοχή 63 οδηγών, οι οποίοι θα προσφέρουν ατελείωτη πλαγιολίσθηση στους φίλους του σπορ που θα βρεθούν το διήμερο στη Λαμία. Οι θεαματικότεροι οδηγοί των τριών κατηγοριών Drift 1, Drift 2 και Drift 3, θα αγωνιστούν σε μία εντυπωσιακή διαδρομή η οποία στήθηκε ήδη στην Π.Ε.Λ., ώστε να χαρίσει μοναδικές συγκινήσεις τόσο στους οδηγούς όσο και στους θεατές. Διοργανωτής του αγώνα είναι το Σωματείο Αγωνιστική Λέσχη Αυτοκινήτου Λαμίας (Α.Λ.Α.Λ.), σε συνδιοργάνωση με την ΠΕ Φθιώτιδος, τον μεγάλο οικοδεσπότη Δήμο Λαμιέων, αλλά και το Επιμελητήριο Φθιώτιδος. Όσον αφορά τις επιμέρους κατηγορίες, στην κατηγορία Drift 1 , 22 οδηγοί θα «παλέψουν» για τη νίκη στην τρίτη στροφή του πρωταθλήματος.

Nissan Formula E Team ...

Η Nissan Formula E Team πηγαίνει στο Βερολίνο, αυτό το Σαββατοκύριακο, για τον 9ο και 10ο Γύρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της ABB FIA Formula E 2023/24, με τους Oliver Rowland και Sacha Fenestraz να είναι έτοιμοι για την μάχη. Έχοντας φιλοξενήσει περισσότερα E-Prix από οποιοδήποτε άλλο χώρο, το Tempelhof Airport Circuit μήκους 2,355 χιλιομέτρων αποτελεί ένα κομβικό σημείο στο ημερολόγιο της Formula E, καθώς προσφέρει μια ποικιλία διατάξεων. Η πίστα, στην οποία δεσπόζει ένα αεροσκάφος Douglas DC-3 στο εσωτερικό της στροφής 6, αποτελεί μια μεγάλη πρόκληση για οδηγούς και ομάδες υποστήριξης, λόγω της λείας επιφάνειάς της, κάνοντας ακόμα πιο επιτακτική την προσπάθεια βέλτιστης διαχείρισης στην ενέργεια και τα ελαστικά. Τα προκριματικά ξεκινούν στις 11:20, ενώ οι αγώνες ξεκινούν στις 16:00 ώρα Ελλάδας.