Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Έρχεται και το Ιστορικό ...


Δυο μήνες μας χωρίζουν από το Ιστορικό Ράλλυ Ακρόπολις, τον ένατο γύρο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ράλλυ Ιστορικών αυτοκινήτων και οι προετοιμασίες από την Οργανωτική Επιτροπή του αγώνα συνεχίζονται. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει συνολικά 14 δοκιμασίες, με τις ομάδες να έχουν και φέτος πλήρη ελευθερία για σέρβις των αυτοκινήτων στον τερματισμό κάθε Ειδικής Διαδρομής. Την Πέμπτη 2 Νοεμβρίου από τις 12:00 έως τις 17:00, στις εγκαταστάσεις της ΟΜΑΕ στο ΟΑΚΑ θα λάβει χώρα ο Διοικητικός και Τεχνικός Έλεγχος του αγώνα. Την Παρασκευή 3 Νοεμβρίου, κάτω από τους πρόποδες της Ακρόπολης θα διεξαχθεί η εκκίνηση και οι αγωνιζόμενοι θα κατευθυνθούν στα Δερβενοχώρια για την πρώτη δοκιμασία του αγώνα, την ΕΔ «Σκούρτα» (13.02 km – 12:18). Εν συνεχεία, θα αγωνιστούν στις Ειδικές Διαδρομές «Θήβα» (14.53 km – 13:21) και «Ελικώνας» (8.06 km – 14:44) και θα καταλήξουν στην Ιτέα για 30λεπτο Service και για να φορέσουν τους προβολείς ενόψει της τελευταίας διαδρομής του σκέλους. Έπειτα από το νυχτερινό πέρασμα από τους «Βωξίτες» (8.48 km – 19:28), που σε πολλούς θα ξυπνήσει ένδοξες μνήμες του παρελθόντος, τα αγωνιστικά θα επιστρέψουν στη Μαρίνα της Ιτέας. Το σκέλος του Σαββάτου 4 Νοεμβρίου περιλαμβάνει έξι Ειδικές Διαδρομές με τα πληρώματα να ρίχνονται στη μάχη με το χρόνο στις διαδρομές «Παρνασσός» (15.27 km – 09:48), Προσήλιο (11.55 km – 10:56) και «Βωξίτες» (8.48 km – 11:19). Έπειτα από ημίωρο Service στη Μαρίνα της Ιτέας, θα ακολουθήσει η επανάληψη των ΕΔ «Παρνασσός» (15.27 km – 13:47) και «Προσήλιο» (11.55 km – 14:55). Η δεύτερη ημέρα ολοκληρώνεται με τη δεύτερη νυχτερινή Ειδική (10η) του αγώνα, τις «Καρούτες» (16.47 km – 19:23) υπό το φως των προβολέων. Το τρίτο σκέλος του Ιστορικού Ράλλυ Ακρόπολις διεξάγεται την Κυριακή 5 Νοεμβρίου και περιλαμβάνει τέσσερις Ειδικές Διαδρομές. Η Ειδική Διαδρομή «Μαυρονέρι» (9.98 km – 10:03), ανοίγει το πρόγραμμα της Κυριακής και αντικαθιστά το «Στείρι» που αρχικά είχε ανακοινωθεί από την Οργανωτική Επιτροπή. Στη συνέχεια, οι συμμετέχοντες θα αγωνιστούν στην Ειδική Διαδρομή «Λιβαδειά» (10.95 km – 10:56), γνωστή από τον περσινό αγώνα. Ο αγώνας ολοκληρώνεται με τις Ειδικές Διαδρομές «Θήβα» (14.53 km – 12:59) και Νεοχωράκι (8.37 km – 13:37). 


Μετά την ολοκλήρωση της τελευταίας αυτής αγωνιστικής δραστηριότητας, τους αγωνιζόμενους περιμένει άλλη μια καινοτομία του Ιστορικού Ράλλυ Ακρόπολις 2023, καθώς ο τερματισμός και η απονομή των επάθλων στους νικητές του αγώνα, τόσο του Ευρωπαϊκού όσο και του Ελληνικού, θα διεξαχθούν στην Ελευσίνα - στην πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2023. Σημειώνεται πως παρότι η εβδομηκονταετής ιστορία του Ράλλυ Ακρόπολις είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τη σκληρότητα του ελληνικού εδάφους, οι Ειδικές Διαδρομές του Ιστορικού Ράλλυ Ακρόπολις 2023 είναι μικρότερες σε μήκος και ειδικά προσαρμοσμένες για τα Ιστορικά αυτοκίνητα. Όποιος επιθυμεί να συμμετάσχει στο Ιστορικό Ράλλυ Ακρόπολις πρέπει να δηλώσει συμμετοχή μέσω της Πλατφόρμας της FIA. Όλα τα πληρώματα που επιθυμούν να συλλέξουν βαθμούς για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ιστορικών Αυτοκινήτων πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή χρησιμοποιώντας την Δήλωση Συμμετοχής για το Πρωτάθλημα που είναι διαθέσιμη στο https://registrations.fia.com/EHRC. Όποια πληρώματα δεν έχουν εγγραφεί στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ιστορικών Αυτοκινήτων και ως εκ τούτου δεν επιθυμούν να συλλέξουν βαθμούς για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ιστορικών Αυτοκινήτων πρέπει να συμπληρώσουν και να αποστείλουν τη Δήλωση Συμμετοχής που είναι διαθέσιμη στο https://registrations.fia.com/EHRC_9GRC πριν από το κλείσιμο των συμμετοχών. Για την διευκόλυνση όλων των πληρωμάτων που επιθυμούν να δηλώσουν συμμετοχή, μπορούν να απευθυνθούν στην ΟΜΑΕ, Σπύρου Λούη 1 Ποδηλατοδρόμιο ΟΑΚΑ Μαρούσι – τηλέφωνο +30 210 6892000 και ώρες 15:30 – 19:30 – e-mail: fia_office@omae-epa.gr. Ο αγώνας, που έπειτα από 6 χρόνια απουσίας, επιστρέφει στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ράλλυ Ιστορικών Αυτοκινήτων, αποτελεί επίσης τον έκτο γύρο του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ράλλυ Ιστορικών αυτοκινήτων (συντελεστής 3), τον τέταρτο και τελευταίο γύρο του Κυπέλλου Ράλλυ Χώματος Ιστορικών αυτοκινήτων (συντελεστής 3) και τον έκτο γύρο του νεοσύστατου Κυπέλλου Ραλλυ Legends (συντελεστής 3). Το ενδιαφέρον για τον αγώνα είναι ήδη μεγάλο με πληρώματα από το εξωτερικό να εκφράζουν την επιθυμία τους να συμμετάσχουν στο εμβληματικό Ιστορικό Ράλλυ Ακρόπολις. Στην επίσημη ιστοσελίδα του αγώνα (historicacropolis.gr) και στον Ηλεκτρονικό Πίνακα Ανακοινώσεων (https://webapp.sportity.com/channel/2023historicSPO) μπορείτε να βρείτε το Ωράριο και τον Συμπληρωματικό Κανονισμό του Ιστορικού Ράλλυ Ακρόπολις, ενώ στα κοινωνικά δίκτυα της διοργάνωσης μπορείτε να ενημερώνεστε για τα τελευταία νέα του αγώνα. 

Τις προσεχείς ημέρες, θα αναρτηθούν βίντεο από όλες τις ειδικές διαδρομές του Ιστορικού Ράλλυ Ακρόπολις!

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

2ος Αγώνας Drift Λουτράκι ...

Το Αθλητικό Σωματείο Start Line διοργανώνει στις 13 και 14 Απριλίου τον 2ο γύρο του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Drift για το 2024, στη φιλόξενη Σχολή Μηχανικού Λουτρακίου. Ο αγώνας που συγκέντρωσε 62 συμμετοχές, διοργανώνεται υπό την αιγίδα του Δήμου Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων. Σε μια εντυπωσιακή διαδρομή, οι θεαματικότεροι οδηγοί της χώρας θα προσφέρουν εντυπωσιακά περάσματα με τις ατελείωτες πλαγιολισθήσεις τους, τόσο το Σάββατο όσο και την Κυριακή, με στόχο να εντυπωσιάσουν τους φίλους του αθλήματος με τις προσπάθειές τους. Οι συμμετοχές: ΕΔΩ!

1η Δεξιοτεχνία Νεμέας ...

Στις 14 Απριλίου θα διεξαχθεί η Δεξιοτεχνία Νεμέας στο χώρο του Οινοποιητικού Συνεταιρισμού Νεμέας. Ο αγώνας θα εκκινήσει στις 09:00. Σύμφωνα με την νέα εγκύκλιο της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού για τις Δεξιοτεχνίες προκειμένου να δηλώσει κάποιος συμμετοχή απαιτούνται τα ακόλουθα: • Άδεια Οδήγησης σε ισχύ (επιπλέον να μην παρακρατείτε από καμία δημόσια αρχή) • Άδεια Κυκλοφορίας ή Αγωνιστική Άδεια Κυκλοφορίας σε ισχύ (δεν δύναται να συμμετάσχουν οχήματα με πινακίδες ΔΟΚ, με Μ ή σε προσωρινή ακινησία) *σε περίπτωση διαφορετικού κατόχου-αγωνιζομένου απαιτείται Υ.Δ. παραχώρησης • Δελτίο Αθλητή τύπου Δ (κόστος ημερήσιου 20€ και ετήσιου 60€) • Ιατρική βεβαίωση σύμφωνα με τον αθλητικό νόμο (επισυνάπτεται αρχείο παρακάτω) Τέλος οι δηλώσεις συμμετοχών θα πραγματοποιούνται αποκλειστικά μέσω ΣΔΔΑ μέχρι και την Παρασκευή 12/4/2024. Η ασφάλεια του αγώνα καθορίζεται από την ΟΜΑΕ στα 20€ και καταβάλλεται με την δήλωση συμμετοχής στο ΣΔΔΑ ενώ η συμμετοχή της λέσχης είναι 50€ και καταβάλλεται • είτε

Καλή Αρχή ...

Το 60ό Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ράλλυ Χώματος βρίσκεται μια ανάσα από την πρεμιέρα του, αφού το Ράλλυ Στερεάς Ελλάδας, ο πρώτος γύρος του θεσμού, έχει τυπικά ξεκινήσει με την τέλεση της Πανηγυρικής Εκκίνησης στην Κεντρική Πλατεία της Θήβας, το βράδυ του Σαββάτου. Οι θεατές, φίλοι του μηχανοκίνητου αθλητισμού και κάτοικοι της περιοχής, κατέκλυσαν την πλατεία, γνωρίζοντας από κοντά τα 36 πληρώματα που θα συμμετάσχουν την Κυριακή στον αγώνα. Στην εκδήλωση έδωσαν το παρών, μεταξύ άλλων, ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Γιώργος Αναστασίου, η Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, κ. Φανή Παπαθωμά, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Βοιωτίας, κ. Γιώργος Ντασιώτης καθώς και πλήθος Αντιδημάρχων και Δημοτικών Συμβούλων της περιοχής. Νωρίτερα, στις εγκαταστάσεις του επίσημου διανομέα των λιπαντικών Texaco, Tsellos στη Θήβα είχε λάβει χώρα ο Διοικητικός και Τεχνικός Έλεγχος του Ράλλυ Στερεάς Ελλάδας, με τα πληρώματα να είναι ευδιάθετα και να είναι έτοιμα να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό στις 5 Ειδικές Διαδρομές του αγώνα. Το α