Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Opel Experimental ...


Η Opel αποκαλύπτει τη στρατηγική της για το μέλλον με το εκπληκτικό νέο της concept, το Opel Experimental. Με υπερσύγχρονη εξωτερική σχεδίαση, το Opel Experimental δίνει μια σαφή εικόνα για το πού θέλει να πάει η Opel τα επόμενα χρόνια. Ξεχωρίζουν τα κορυφαία αεροδυναμικά χαρακτηριστικά, το ευρύχωρο, φωτιζόμενο εσωτερικό με τα ελαφριά καθίσματα και το νέας γενιάς head-up display. Το αμιγώς ηλεκτρικό crossover θα γιορτάσει την παγκόσμια πρεμιέρα του στη φετινή έκθεση IAA Mobility στο Μόναχο (5-10 Σεπτεμβρίου 2023), όπου σίγουρα θα κερδίσει τις εντυπώσεις και θα επικοινωνήσει σε ένα νέο κοινό το όραμα της Opel για βιώσιμη κινητικότητα. «Το Opel Experimental δίνει μια προοπτική για τα επερχόμενα μοντέλα, τις νέες τεχνολογίες, τη μελλοντική σχεδίαση, καθώς και για το μέλλον της μάρκας συνολικά. Αυτό το εντυπωσιακό πρωτότυπο αυτοκίνητο αναδεικνύει για μία ακόμα φορά το πρωτοποριακό πνεύμα της Opel», δήλωσε ο CEO της Opel, Florian Huettl. «Το νέο μας Opel Experimental δίνει μια πιο ακραία ερμηνεία της Bold & Pure σχεδιαστικής φιλοσοφίας μας. Δίνει σχήμα στο όραμά μας για το μέλλον. Πολλά από τα στοιχεία της σχεδίασής του θα τα συναντήσουμε σε μελλοντικά οχήματα παραγωγής. Η εξωτερική σχεδίαση προσφέρει βέλτιστη αεροδυναμική απόδοση σε συνδυασμό με μια εκπληκτική σιλουέτα, ενώ το εσωτερικό προσφέρει μια καθηλωτική εμπειρία, που προκαλεί έντονα συναισθήματα», πρόσθεσε ο Mark Adams, Vice President Design. Ένα από τα πιο εντυπωσιακά σχεδιαστικά στοιχεία του Opel Experimental είναι η απουσία χρωμίου. Η προσθήκη εξωτερικού φωτισμού και τα γραφικά με τις έντονες αντιθέσεις προσδίδουν χαρακτήρα και κομψότητα στις ήδη εντυπωσιακές αναλογίες. Το ηλεκτρικό crossover βασίζεται σε μια υπερσύγχρονη πλατφόρμα BEV της Stellantis και φέρει επιπλέον ηλεκτρική τετρακίνηση. Το εντυπωσιακό κωνικό προφίλ και οι καθαρές σχεδιαστικές επιφάνειες ενισχύουν την εντυπωσιακή παρουσία του concept car της Opel. Οι παραδοσιακοί καθρέφτες έχουν δώσει τη θέση τους σε κάμερες 180 μοιρών που είναι πλήρως ενσωματωμένες στις κολόνες C, ενώ οι μυώδεις καμπύλες στους θόλους των τροχών τονίζουν τη δυναμική εμφάνιση. Στο μπροστινό τμήμα, το νέο φωτιζόμενο Opel Blitz τοποθετείται περήφανα στο κέντρο του Opel Compass, το οποίο αποτελεί χαρακτηριστικό στοιχείο της σχεδιαστικής γλώσσας της Opel. Πλαισιώνεται από τον επιμήκη φωτισμό σχήματος φτερού στον οριζόντιο άξονα, ενώ η φωτιζόμενη κεντρική πτυχή δίνει ακόμα μεγαλύτερη ένταση. Το ίδιο επαναλαμβάνεται στο πίσω μέρος, όπου το σχήμα της “πυξίδας” δημιουργείται από το χαρακτηριστικό φως πέδησης, τα φωτιστικά σώματα και τη γυάλινη διαφάνεια. Στο πίσω μέρος, το έμβλημα του Κεραυνού αντικαθίσταται από το έμβλημα OPEL. Γύρω από την “πυξίδα” στο μπροστινό μέρος βρίσκεται η 4D επόμενη γενιά του Opel Vizor. Η επιπλέον διάσταση είναι η προσθήκη των προηγμένων τεχνολογιών όρασης, συμπεριλαμβανομένων των αισθητήρων και των συστημάτων lidar, ραντάρ και κάμερας.


                             Έξυπνες λύσεις αεροδυναμικής και detoxστο εσωτερικό

Το Opel Experimental διαθέτει έξυπνες και βελτιστοποιημένες λύσεις αεροδυναμικής. Τα πτερύγια εμπρός και πίσω βελτιώνουν την αεροδυναμική. Ομοίως και ο πίσω διαχύτης, ο οποίος επεκτείνεται ή μαζεύεται ανάλογα με τις συνθήκες. Τα ελαστικά, τα οποία αναπτύχθηκαν σε συνεργασία με την Goodyear, είναι κατασκευασμένα από ανακυκλωμένο καουτσούκ και τοποθετούνται σε τροχούς Ronal 3 ζωνών, με χαρακτηριστικά που βελτιώνουν περαιτέρω την αεροδυναμική. Ενώ οι εξωτερικές του διαστάσεις τοποθετούν το Opel Experimental στην compact κατηγορία (C-segment), το εσωτερικό διαθέτει ευρυχωρία κατηγορίας D. Αυτό έχει επιτευχθεί μέσω της απελευθέρωσης χώρου (“detox”) μέσα στο Opel Experimental. Το τιμόνι διπλώνει απρόσκοπτα, όταν δεν χρειάζεται, χάρη στο σύστημα steer-by-wire, το οποίο μειώνει περαιτέρω το βάρος εξαλείφοντας τα μηχανικά εξαρτήματα του συστήματος διεύθυνσης. Επιπλέον, τα ελαφριά προσαρμοζόμενα καθίσματα συνδυάζουν μια λιτή αλλά ανθεκτική δομή με υφάσματα τεχνολογίας 3D mesh. Αυτά εξασφαλίζουν την εξαιρετική άνεση καθισμάτων που γνωρίζουμε από τα οχήματα Opel, ενώ συμβάλλουν περαιτέρω στην απελευθέρωση χώρου μέσα στο πρωτότυπο αυτοκίνητο.


                                                         Η εμπειρία Pure Pad

Η προσέγγιση του “detox” συνεχίζεται με την Pure Experience. Ο οδηγός μπορεί να εξατομικεύσει τις πληροφορίες σύμφωνα με τις ανάγκες του στο Tech Bridge, μια νέα ερμηνεία του ήδη γνωστού Pure Panel. Αντί για συμβατικές οθόνες, οι πληροφορίες παρουσιάζονται χρησιμοποιώντας τεχνολογία επαυξημένης προβολής που υποστηρίζεται από τεχνητή νοημοσύνη και φυσικό έλεγχο φωνής. Το αιωρούμενο, διαφανές Pure Pad βρίσκεται μπροστά από το υποβραχιόνιο. Μπορεί να διαμορφωθεί σύμφωνα με τις προσωπικές προτιμήσεις του οδηγού, επιτρέποντας έτσι την άμεση πρόσβαση στα χειριστήρια που χρησιμοποιούνται πιο συχνά. Ενώ το Opel Experimental ενσωματώνει τους τρεις πυλώνες της μάρκας της Opel – Detox, Modern German, Greennovation – προχωρά ένα βήμα παραπέρα, εκφράζοντας τη συναισθηματική προσέγγιση της μάρκας για τη βιώσιμη μετακίνηση. Τα ηλεκτροχρωμικά υφάσματα βυθίζουν τους επιβάτες σε ατμοσφαιρικό φως, δημιουργώντας ένα ιδανικό περιβάλλον ευεξίας. Επιπλέον, τα ενεργά υφάσματα μπορούν να ενισχύσουν τις διάφορες λειτουργίες. Για παράδειγμα, όταν ένα όχημα εισέρχεται στο τυφλό σημείο, εμφανίζεται μια προειδοποίηση στο αντίστοιχο ένθετο της πόρτας, καθώς και στο head-up display, παρέχοντας έτσι μεγαλύτερη ασφάλεια για τους επιβάτες, αλλά και τα λοιπά διερχόμενα οχήματα. Με στόχο να εκφράσει το όραμα της μάρκας, το Opel Experimental συνεχίζει τη μακρά και επιτυχημένη παράδοση των πρωτότυπων αυτοκινήτων “made in Rüsselsheim”, μια παράδοση που ξεκίνησε το 1965, όταν η Opel παρουσίασε το θρυλικό Experimental GT.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

2ος Αγώνας Drift Λουτράκι ...

Το Αθλητικό Σωματείο Start Line διοργανώνει στις 13 και 14 Απριλίου τον 2ο γύρο του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Drift για το 2024, στη φιλόξενη Σχολή Μηχανικού Λουτρακίου. Ο αγώνας που συγκέντρωσε 62 συμμετοχές, διοργανώνεται υπό την αιγίδα του Δήμου Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων. Σε μια εντυπωσιακή διαδρομή, οι θεαματικότεροι οδηγοί της χώρας θα προσφέρουν εντυπωσιακά περάσματα με τις ατελείωτες πλαγιολισθήσεις τους, τόσο το Σάββατο όσο και την Κυριακή, με στόχο να εντυπωσιάσουν τους φίλους του αθλήματος με τις προσπάθειές τους. Οι συμμετοχές: ΕΔΩ!

Καλή Αρχή ...

Το 60ό Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ράλλυ Χώματος βρίσκεται μια ανάσα από την πρεμιέρα του, αφού το Ράλλυ Στερεάς Ελλάδας, ο πρώτος γύρος του θεσμού, έχει τυπικά ξεκινήσει με την τέλεση της Πανηγυρικής Εκκίνησης στην Κεντρική Πλατεία της Θήβας, το βράδυ του Σαββάτου. Οι θεατές, φίλοι του μηχανοκίνητου αθλητισμού και κάτοικοι της περιοχής, κατέκλυσαν την πλατεία, γνωρίζοντας από κοντά τα 36 πληρώματα που θα συμμετάσχουν την Κυριακή στον αγώνα. Στην εκδήλωση έδωσαν το παρών, μεταξύ άλλων, ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Γιώργος Αναστασίου, η Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, κ. Φανή Παπαθωμά, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Βοιωτίας, κ. Γιώργος Ντασιώτης καθώς και πλήθος Αντιδημάρχων και Δημοτικών Συμβούλων της περιοχής. Νωρίτερα, στις εγκαταστάσεις του επίσημου διανομέα των λιπαντικών Texaco, Tsellos στη Θήβα είχε λάβει χώρα ο Διοικητικός και Τεχνικός Έλεγχος του Ράλλυ Στερεάς Ελλάδας, με τα πληρώματα να είναι ευδιάθετα και να είναι έτοιμα να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό στις 5 Ειδικές Διαδρομές του αγώνα. Το α

1η Δεξιοτεχνία Νεμέας ...

Στις 14 Απριλίου θα διεξαχθεί η Δεξιοτεχνία Νεμέας στο χώρο του Οινοποιητικού Συνεταιρισμού Νεμέας. Ο αγώνας θα εκκινήσει στις 09:00. Σύμφωνα με την νέα εγκύκλιο της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού για τις Δεξιοτεχνίες προκειμένου να δηλώσει κάποιος συμμετοχή απαιτούνται τα ακόλουθα: • Άδεια Οδήγησης σε ισχύ (επιπλέον να μην παρακρατείτε από καμία δημόσια αρχή) • Άδεια Κυκλοφορίας ή Αγωνιστική Άδεια Κυκλοφορίας σε ισχύ (δεν δύναται να συμμετάσχουν οχήματα με πινακίδες ΔΟΚ, με Μ ή σε προσωρινή ακινησία) *σε περίπτωση διαφορετικού κατόχου-αγωνιζομένου απαιτείται Υ.Δ. παραχώρησης • Δελτίο Αθλητή τύπου Δ (κόστος ημερήσιου 20€ και ετήσιου 60€) • Ιατρική βεβαίωση σύμφωνα με τον αθλητικό νόμο (επισυνάπτεται αρχείο παρακάτω) Τέλος οι δηλώσεις συμμετοχών θα πραγματοποιούνται αποκλειστικά μέσω ΣΔΔΑ μέχρι και την Παρασκευή 12/4/2024. Η ασφάλεια του αγώνα καθορίζεται από την ΟΜΑΕ στα 20€ και καταβάλλεται με την δήλωση συμμετοχής στο ΣΔΔΑ ενώ η συμμετοχή της λέσχης είναι 50€ και καταβάλλεται • είτε