Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

A 110 R Le Mans ...


H γαλλική φίρμα γιορτάζει την εκατονταετηρίδα του 24ωρου αγώνα αντοχής του Le Mans με μια νέα ειδική έκδοση της A 110 R η οποία αποτελεί και την πλέον σκληροπυρηνική του μοντέλου μέχρι σήμερα. Οι κατασκευαστές, ο ένας μετά τον άλλο, τιμούν τα 100 χρόνια που συμπληρώνει φέτος ο 24ωρος αγώνας αντοχής του Le Mans παρουσιάζοντας πρωτότυπα μοντέλα και ειδικές εκδόσεις με αθλητικά γονίδια όπως επιβάλει η περίσταση και η ιστορία του θρυλικού αγώνα. Η Alpine λόγω καταγωγής και όχι μόνο δεν θα μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση από τον παραπάνω κανόνα, παρουσιάζοντας μία ακόμα παραλλαγή της A 110 R, της πιο αθλητικής έκδοσης του αειθαλούς coupe της η οποία υιοθετεί μια σειρά σχεδιαστικών παρεμβάσεων με έμπνευση από το Le Mans. 


H έκδοση θα κατασκευαστεί αποκλειστικά σε 100 αντίτυπα τα οποία θα διατεθούν σε τιμή που ξεκινά από τα 140.000 ευρώ. Σε ό,τι αφορά τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της έκδοσης, η A110 R Le Mans υιοθετεί αυτονόητα τους χρωματισμούς λευκού και γαλάζιου από την αγωνιστική A 480 που συμπληρώνονται από τους σκούρους χρωματισμούς του γυμνού ανθρακονήματος, υλικό από το οποίο αποτελούνται το καπό, η οροφή και η αεροδυναμική πτέρυγα στο πίσω τμήμα. Εκτός από τις γαλάζιες αγωνιστικής έμπνευσης λεπτομέρειες που διασπούν την λευκότητα του αμαξώματος, το γαλάζιο χρώμα στολίζει εν είδει περιγράμματος τους carbon τροχούς αλλά και βάφει τις δαγκάνες των φρένων. Στα ενδότερα, η A110 R Le Mans δεν διαφέρει ριζικά από την «απλή» A 110 R διαθέτοντας ανθρακονημάτινα καθίσματα της Sabelt με επένδυση Alcantara το οποίο επεκτείνεται επίσης στο ταμπλό όσο και στο εσωτερικό των θυρών. Φυσικά δεν λείπουν οι νέες γαλάζιες λεπτομέρειες αλλά τα διακριτικά 24h Le Mans σε στρατηγικά σημεία.


Η νέα έκδοση δεν διαθέτει διαφορές στα μηχανικά και σε άλλα μέρη σε σχέση με την πρόσφατη A110 R η οποία, υπενθυμίζεται ότι έχει μειωμένο βάρος σε σχέση με τις υπόλοιπες εκδόσεις του μοντέλου. Ειδικότερα, το συνολικό βάρος περιορίζεται σε 1.082 κιλά με την έκδοση να είναι κατά 34 κιλά ελαφρύτερη από την A110 S. Παράλληλα η R διαθέτει αναθεωρημένη αεροδυναμική σε σχέση με τις υπόλοιπες εκδόσεις αλλά και μια νέα ανάρτηση η οποία αναλαμβάνει να υποστηρίξει τον πιο σκληροπυρηνικό της χαρακτήρα. 


Στην αθέατη πλευρά της παρεπιδημεί ο γνωστός τετρακύλινδρος κνητήρας των 1,8 λίτρων ο οποίος αποδίδει 300 ίππους και συνδυαστικά και με τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά της έκδοσης εξασφαλίζει στο γαλλικό coupe τη δυνατότητα επιτάχυνσης από 0-100 χλμ./ώρα σε 3,9 δευτερόλεπτα ενώ η μέγιστη ταχύτητα διαμορφώνεται σε 285 χλμ./ώρα. 

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

23η Ανάβαση Δημητσάνας / Αποτελέσματα ...

Ιστορικό Ράλλυ Ακρόπολις 2024 ...

Έπειτα από την περσινή διοργάνωση, η οποία απέσπασε θετικά σχόλια από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Αυτοκινήτου, το Ιστορικό Ράλλυ Ακρόπολις, αναβάθμισε τη θέση του στο καλεντάρι του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ράλλυ Ιστορικών αυτοκινήτων, όντας ένας από τους δύο αγώνες του προγράμματος που προσφέρουν αυξημένους βαθμούς στους συμμετέχοντες. Ο αγώνας θα αποτελέσει και φέτος τον ένατο και τελευταίο γύρο του θεσμού και θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο από τις 8 έως τις 10 Νοεμβρίου. Περιλαμβάνεται, επίσης, στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ράλλυ Ιστορικών αυτοκινήτων  με αυξημένο συντελεστή, ενώ όπως συνέβη και στις δύο προηγούμενες χρονιές, εκτός από τους αγώνες Sporting και Regularity, θα διεξαχθεί και αγώνας Legends, ο οποίος απευθύνεται σε πιο σύγχρονες κατασκευές. Μπορεί να μας χωρίζουν σχεδόν 4 μήνες από το Ιστορικό Ράλλυ Ακρόπολις του 2024, ωστόσο η Οργανωτική Επιτροπή βρίσκεται σε εγρήγορση, ώστε να προετοιμάσει έναν αγώνα, αντάξιο της ιστορίας του. Η Πανηγυρική Εκκίνηση του αγώνα θα λάβει χώρα κάτ

Οι Γερμάνοι ξανάρχονται ...

Αν και οι εκθέσεις έχουν πάψει από καιρό να αποτελούν σημείο αναφοράς της αυτοκινητοβιομηχανίας, η φετινή γαλλική μπιενάλε που θα πραγματοποιηθεί το προσεχές φθινόπωρο μεταξύ 14 και 20 Οκτωβρίου, δείχνει να επαναπροσελκύει ευρωπαίους κατασκευαστές που δεν την είχαν «τιμήσει» με την παρουσία τους το 2022 οπότε και η διοργάνωση περιορίστηκε στους αυτόχθονες κατασκευαστές και ορισμένες παρουσίες εξ Ασίας. Αντιθέτως στην φετινή διοργάνωση θα δώσει το παρών ο όμιλος VW ο οποίος με βάση τις σχετικές ανακοινώσεις θα συμμετέχει με τις φίρμες VW, Audi και Skoda ενώ το γερμανικό μπλοκ θα εκπροσωπήσει και ο όμιλος BMW τόσο με την ομώνυμη φίρμα όσο και με την ΜΙΝΙ. Αυτονόητα από τη διοργάνωση της Πόλης του Φωτός δεν θα λείψουν οι γάλλοι κατασκευαστές με την Renault να έχει ήδη δηλώσει την παρουσία των Renault/Ampere, Dacia και Alpine ενώ ο όμιλος Stellantis θα έχει πλήρη γαλλική εκπροσώπηση με τις Citroen, DS και Peugeot να συμμετέχουν. Την συμμετοχή της έχει ανακοινώσει ήδη και η KIA ενώ προς το