24/5/23

Το νέο Jeep Grand Cherokee ...


Το Cortijo Curiel, μια ονειρεμένη τοποθεσία σε ένα από τα πιο διάσημα φυσικά τοπία στη νότια Ισπανία, ήταν το ιδανικό σκηνικό για την παρουσίαση του ολοκαίνουργιου Jeep Grand Cherokee. Παρουσιάζοντας  το ολοκαίνουργιο Grand Cherokee, ο Eric Laforge, Head of Jeep Brand στην Ευρώπη, δήλωσε: «Η τεχνολογία 4xe χρησιμοποιεί ηλεκτρική κίνηση για να ενισχύσει το μοναδικό DNA της Jeep και τη θρυλική ικανότητα εκτός δρόμου της μάρκας μας. Στην πραγματικότητα, προσφέρει εκπληκτική ροπή, περισσότερη επιτάχυνση, περισσότερη διασκέδαση και ακόμη μεγαλύτερη ελευθερία σε σχεδόν απόλυτη ησυχία. Σήμερα επεκτείνουμε περαιτέρω τη γκάμα μας με τη ναυαρχίδα Grand Cherokee. Μιλάμε για ένα σύμβολο πέμπτης γενιάς: το πρώτο που έφερε στο δρόμο την ιδέα ενός «Premium 4x4» το 1992 και το πιο βραβευμένο SUV που υπήρξε ποτέ. Το Grand Cherokee, το οποίο θα προσφέρεται μόνο σε Plug-in Hybrid έκδοση, εισέρχεται στην κατηγορία LEV (Low emissions vehicles : Οχήματα χαμηλών εκπομπών ρύπων)  ως ένα από τα πιο προηγμένα τεχνολογικά και εκλεπτυσμένα SUV που έχουν γίνει ποτέ. Η τεχνολογία 4xe του, ενισχύει τη διασκέδαση, την ελευθερία και την περιπέτεια, ενώ παρέχει κορυφαίες επιδόσεις, ικανότητα, οικονομία καυσίμου και φιλικότητα προς το περιβάλλον. Αντιπροσωπεύει ένα σημαντικό βήμα στον σχεδιασμό μας για πλήρως εξηλεκτρισμένη γκάμα». Το ολοκαίνουργιο Jeep Grand Cherokee ανοίγει νέους δρόμους με εξαιρετικές επιδόσεις, άνεση και λειτουργικότητα και έχει σχεδιαστεί για να προσφέρει ακόμη περισσότερα από όσα έχουν κάνει αυτό το SUV Jeep πραγματικό παγκόσμιο σύμβολο στην κατηγορία των premium SUV.

•  Πιο φιλικό προς το περιβάλλον σύστημα μετάδοσης κίνησης με εξαιρετικές επιδόσεις – με τεχνολογία 4xe (PHEV) που παρέχει έως και 51 km ηλεκτρική αστική αυτονομία, αυτό είναι το πιο ανθεκτικό και βιώσιμο Grand Cherokee 4x4 μέχρι σήμερα. Επίσης δεν έγινε κανένας συμβιβασμός στις επιδόσεις , με την επιτάχυνση 0-100 km/h να γίνεται σε 6,3 δευτερόλεπτα.

• Θρυλική ικανότητα Jeep – Το νέο Trailhawk 4xe , το Grand Cherokee με τη καλύτερη τετρακίνηση από ποτέ, κατέκτησε το Rubicon Trail σε πλήρως ηλεκτρική λειτουργία. Η νέα αποκλειστική αποσύνδεση της ράβδου στρέψης του, επιτρέπει βελτιωμένη άρθρωση και πρόσφυση σε βράχους και ανώμαλο έδαφος.

•  Περισσότερη τεχνολογία  – Uconnect™ 5 με οθόνη συνοδηγού - πρώτο στην κατηγορία του με τον συγκεκριμένο εξοπλισμό, με νέο σύστημα ψυχαγωγίας πίσω καθισμάτων υψηλής ευκρίνειας και Active Driving Assist.

• Περισσότερος χώρος – το ολοκαίνουργιο Jeep Grand Cherokee 4xe προσφέρει βελτιωμένα επίπεδα άνεσης και ευρυχωρίας, συμπεριλαμβανομένης της δυνατότητας τοποθέτησης ενός σετ μπαστουνιών του γκολφ εγκάρσια στο χώρο αποσκευών.

• Καινοτόμα χαρακτηριστικά – με ολοκαίνουργια αρχιτεκτονική, ολοκαίνουργιο εξωτερικό σχεδιασμό, ολοκαίνουργιο εσωτερικό με οθόνη συνοδηγού, ανεξάρτητες εμπρός και πίσω αναρτήσεις και αποκλειστική αερανάρτηση Quadra-Lift με ηλεκτρονική ημι-ενεργή απόσβεση.

• Περισσότερη ασφάλεια – πάνω από 110 προηγμένα χαρακτηριστικά ασφάλειας, συμπεριλαμβανομένου του Active Driving Assist με πρακτική αυτόνομη οδήγηση επιπέδου 2, συν κάμερα 360 μοιρών και κάμερες νυχτερινής όρασης.

Η ολοκαίνουργια αρχιτεκτονική και το αεροδυναμικό αμάξωμα συνδυάζονται για να βελτιώσουν την απόδοση, την ασφάλεια και την αξιοπιστία του οχήματος, ενώ μειώνουν σημαντικά το βάρος, τον θόρυβο και τους κραδασμούς του οχήματος. Σχεδιασμένο για να μεγιστοποιήσει τη συνολική ασφάλεια, άνεση και ευκολία των επιβατών, το ολοκαίνουργιο Jeep® Grand Cherokee 4xe διαθέτει ένα ισχυρό πακέτο με χαρακτηριστικά και τεχνολογίες επόμενης γενιάς που το κάνουν να ξεχωρίζει στην κατηγορία SUV μεγάλου μεγέθους.