28/4/23

Rally Sprint Ποταμιές «Γιώργος Λουκάς» ...


Το H & Κ ΑΕΒΕ Rally Sprint Ποταμιές «Γιώργος Λουκάς» που θα διεξαχθεί το διήμερο 29-30 Απριλίου, αποτελεί τον πρώτο ασφάλτινο αγώνα Ράλλυ στο νησί της Κρήτης για τη νέα αγωνιστική χρονιά. Ο φετινός αγώνας ονομάζεται «Γιώργος Λουκάς» προς τιμήν του παλαιού αγωνιζόμενου, οδηγού, φίλου, και μέλος του ΑΟ Κρήτης που έφυγε ξαφνικά από κοντά μας πριν μερικούς μήνες. Μεγάλος χορηγός σε μία ακόμη αγωνιστική δράση μηχανοκίνητου αθλητισμού είναι η "Η & Κ ΑΕΒΕ".  Ο αγώνας θα διεξαχθεί στην ομώνυμη διαδρομή «Ποταμιές – Ασκοί» 11,15 αγωνιστικών χιλιομέτρων, στην οποία τα πληρώματα θα διαγωνιστούν 3 φορές. Το Σάββατο 29 Απριλίου από τις 15:00 έως τις 18:00θα πραγματοποιηθεί ο διοικητικός και τεχνικός έλεγχος του αγώνα. Τη Κυριακή 30 Απριλίου, το πρώτο αγωνιστικό θα εξέλθει στις 11:00 από το χώρο του Service Park προκειμένου στις 11:21 να εκκινήσει στην ειδική διαδρομή. Έπειτα από 3 επαναλαμβανόμενα περάσματα από τη διαδρομή και συνολικά 33.45 αγωνιστικά χιλιόμετρα, τα πληρώματα θα τερματίσουν στο Καστέλι στις 15:01. Η απονομή των επάθλων θα γίνει στις 30 Απριλίου, στο χώρο της Γραμματείας στο Καστέλι στις 17:30. Οι αναγνωρίσεις στη διαδρομή θα πραγματοποιούνται μέχρι το Σάββατο 29 Απριλίου (έως τη δύση του ηλίου) με ελεύθερο αριθμό περασμάτων. Τονίζεται ότι η οδήγηση κατά τη διάρκεια των αναγνωρίσεων πρέπει να είναι σύμφωνη με τον Κ.Ο.Κ και να μη παρενοχλούνται οι κάτοικοι της περιοχής. Απαγορεύεται η οδήγηση κατά τη διάρκεια των αναγνωρίσεων στην Ειδική Διαδρομή με ανάποδη φορά από αυτή του αγώνα. Οι αγωνιζόμενοι πρέπει να βρίσκονται σε συνεχή επαφή με τη Γραμματεία του αγώνα για να παραλαμβάνουν τα Δελτία Πληροφοριών του αγώνα.

Ο Α.Ο.Κρήτης θέλοντας να στηρίξει τα πληρώματα που επιθυμούν να λάβουν μέρος στον αγώνα έχει εξασφαλίσει τις παρακάτω παροχές:

i) 40 % έκπτωση στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια σε καμπίνα και ΙΧ (έως 5μέτρα) για τα πληρώματα εκτός Κρήτης

ii) 1 Δωρεάν διανυκτέρευση για τα εκτός Κρήτης πληρώματα

iii) Στους αθλητές – μέλη του ΑΟ Κρήτης, πριμ εκκίνησης 50€

iv) Στα υπόλοιπα πληρώματα εντός Κρήτης, πριμ εκκίνησης 40€

Πρόγραμμα

Το Σάββατο 29 Απριλίου, από τις 15:00 έως τις 18:00, θα πραγματοποιηθεί ο διοικητικός και τεχνικός έλεγχος του αγώνα.

Τη Κυριακή 30 Απριλίου, το πρώτο αγωνιστικό θα εκκινήσει στις 11:21 στην ειδική διαδρομή. Έπειτα από 3 επαναλαμβανόμενα περάσματα από τη διαδρομή και συνολικά 33μ45 αγωνιστικά χιλιόμετρα, τα πληρώματα θα τερματίσουν στο Καστέλι στις 15:01.

Η απονομή των επάθλων θα γίνει στις 30 Απριλίου, στο χώρο της Γραμματείας στο Καστέλι στις 17:30.