Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Eβδομάδα design του Μιλάνο ...


Το φουτουριστικό πρωτότυπο Alfa Rοmeo Carabo του 1968, το οποίο βασίζεται στη θρυλική 33 Stradale, κυριαρχεί στη βιτρίνα του διάσημου οίκου μόδας LARUSMIANI κλέβοντας τις εντυπώσεις στην εβδομάδα design του Μιλάνο.

 


Η πόλη του Μιλάνο αποτελεί διαχρονικά την πρωτεύουσα του design στην Ευρώπη. Με αφορμή τo φετινό Milan Design Week (17-23 Απριλίου), η Alfa Romeo σε συνεργασία με τον διάσημο Ιταλικό οίκο LARUSMIANI, κλέβουν τις εντυπώσεις μέσω μιας ξεχωριστής συνεργασίας. Με σημείο αναφοράς το φουτουριστικό πρωτότυπο Carabo που σχεδίασε ο οίκος Bertone το 1968 και το οποίο βασίζεται στη θρυλική 33 Stradale, ο οίκος LARUSMIANI εγκαινιάζει τη νέα του Boutique στην οδό MonteNapoleone, έχοντας ως σημείο αναφοράς της το ξεχωριστό μοντέλο που εξέπληξε το κοινό, τόσο με τις γραμμές του, όσο και το εντυπωσιακό πράσινο χρώμα του.  Ο οίκος LARUSMIANI με περισσότερα από 100 χρόνια ζωής εκπροσωπεί την Ιταλική κομψότητα σε παγκόσμιο επίπεδο, ενώ με την επιλογή της Alfa Romeo Carabo εγκαινιάζει το πρόγραμμα “The Automotive Gallery”, μέσω του οποίου θα προβάλλονται στο κατάστημα στοιχεία από το χώρο του αυτοκινήτου. Φυσικά μια τέτοια προσπάθεια στο Μιλάνο, δεν θα μπορούσε να ξεκινήσει παρά με ένα μοντέλο της Alfa Romeo, της μάρκας που όπως και ο οίκος LARUSMIANI είναι συνδεδεμένη με την υψηλή αισθητική, το design, την ποιότητα και την κομψότητα. Σχεδιασμένη από τον θρυλικό σχεδιαστή, Marcello Gandini που συνεργάστηκε με τον οίκο Bertone, το πρωτότυπο Carabo βασίζεται στα μηχανικά μέρη της Alfa Romeo 33 Stradale, ενός εμβληματικού μοντέλου που παραμένει από το 1967 και μέχρι και σήμερα σημείο αναφοράς για την υψηλή αισθητική του και την άψογη ισορροπία των όγκων που διαθέτει. Η Alfa Romeo Carabo όπως και η 33 Stradale έχει λιγότερο από ένα μέτρο ύψος, όμως σε σχέση με το μοντέλο παραγωγής όλες οι καμπύλες επιφάνειες έχουν δώσει τη θέση του σε ευθείες γραμμές στο πρωτότυπο. Κάθε αισθητικό κομμάτι στη Carabo είναι απόλυτα «καθαρό», ενώ το design του μοντέλου αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για πολλά άλλα μοντέλα, όχι αποκλειστικά της Alfa Romeo. Το όνομα Carabo του πρωτοτύπου είναι εμπνευσμένο από το Carabus auratus, ένα είδος σκαραβαίου με εντυπωσιακό «μεταλλικό» χρώμα. Σε αυτό βασίστηκε και το πρωτότυπο με το ιδιαίτερο πράσινο «φωσφοριζέ» πράσινο και τις πορτοκαλί λεπτομέρειες. Η δεκαετία του 1960 χαρακτηρίστηκε για την Alfa Romeo και από τις ιδιαίτερες επιλογές χρωμάτων, αλλά και τις καινοτόμες λύσεις για τη βαφή αυτοκινήτων που εξέλιξε η Ιταλική μάρκα. Με αφορμή την παρουσία της Alfa Romeo Carabo στη βιτρίνα της LARUSMIANI, ο κ. Raffaele Russo, Managing Director της Alfa Romeo στην Ιταλία δήλωσε: «Είμαι σίγουρος ότι η παρουσία του φουτουριστικού πρωτοτύπου Carabo αποτελεί μια ιδιαίτερα ευχάριστη έκπληξη για τους φίλους του Milan Design Week. Ως εξαιρετικό δείγμα του διαχρονικού Ιταλικού design, το μοναδικό αυτό έκθεμα του Μουσείου της Alfa Romeo στο Arese έρχεται περισσότερο από ποτέ κοντά στο κοινό, σηματοδοτώντας ένα εξαιρετικό κεφάλαιο στον τομέα της σχεδίασης αυτοκινήτων.»

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

1η Δεξιοτεχνία Νεμέας ...

Στις 14 Απριλίου θα διεξαχθεί η Δεξιοτεχνία Νεμέας στο χώρο του Οινοποιητικού Συνεταιρισμού Νεμέας. Ο αγώνας θα εκκινήσει στις 09:00. Σύμφωνα με την νέα εγκύκλιο της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού για τις Δεξιοτεχνίες προκειμένου να δηλώσει κάποιος συμμετοχή απαιτούνται τα ακόλουθα: • Άδεια Οδήγησης σε ισχύ (επιπλέον να μην παρακρατείτε από καμία δημόσια αρχή) • Άδεια Κυκλοφορίας ή Αγωνιστική Άδεια Κυκλοφορίας σε ισχύ (δεν δύναται να συμμετάσχουν οχήματα με πινακίδες ΔΟΚ, με Μ ή σε προσωρινή ακινησία) *σε περίπτωση διαφορετικού κατόχου-αγωνιζομένου απαιτείται Υ.Δ. παραχώρησης • Δελτίο Αθλητή τύπου Δ (κόστος ημερήσιου 20€ και ετήσιου 60€) • Ιατρική βεβαίωση σύμφωνα με τον αθλητικό νόμο (επισυνάπτεται αρχείο παρακάτω) Τέλος οι δηλώσεις συμμετοχών θα πραγματοποιούνται αποκλειστικά μέσω ΣΔΔΑ μέχρι και την Παρασκευή 12/4/2024. Η ασφάλεια του αγώνα καθορίζεται από την ΟΜΑΕ στα 20€ και καταβάλλεται με την δήλωση συμμετοχής στο ΣΔΔΑ ενώ η συμμετοχή της λέσχης είναι 50€ και καταβάλλεται • είτε

2ος Αγώνας Drift Λουτράκι ...

Το Αθλητικό Σωματείο Start Line διοργανώνει στις 13 και 14 Απριλίου τον 2ο γύρο του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Drift για το 2024, στη φιλόξενη Σχολή Μηχανικού Λουτρακίου. Ο αγώνας που συγκέντρωσε 62 συμμετοχές, διοργανώνεται υπό την αιγίδα του Δήμου Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων. Σε μια εντυπωσιακή διαδρομή, οι θεαματικότεροι οδηγοί της χώρας θα προσφέρουν εντυπωσιακά περάσματα με τις ατελείωτες πλαγιολισθήσεις τους, τόσο το Σάββατο όσο και την Κυριακή, με στόχο να εντυπωσιάσουν τους φίλους του αθλήματος με τις προσπάθειές τους. Οι συμμετοχές: ΕΔΩ!

Καλή Αρχή ...

Το 60ό Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ράλλυ Χώματος βρίσκεται μια ανάσα από την πρεμιέρα του, αφού το Ράλλυ Στερεάς Ελλάδας, ο πρώτος γύρος του θεσμού, έχει τυπικά ξεκινήσει με την τέλεση της Πανηγυρικής Εκκίνησης στην Κεντρική Πλατεία της Θήβας, το βράδυ του Σαββάτου. Οι θεατές, φίλοι του μηχανοκίνητου αθλητισμού και κάτοικοι της περιοχής, κατέκλυσαν την πλατεία, γνωρίζοντας από κοντά τα 36 πληρώματα που θα συμμετάσχουν την Κυριακή στον αγώνα. Στην εκδήλωση έδωσαν το παρών, μεταξύ άλλων, ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Γιώργος Αναστασίου, η Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, κ. Φανή Παπαθωμά, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Βοιωτίας, κ. Γιώργος Ντασιώτης καθώς και πλήθος Αντιδημάρχων και Δημοτικών Συμβούλων της περιοχής. Νωρίτερα, στις εγκαταστάσεις του επίσημου διανομέα των λιπαντικών Texaco, Tsellos στη Θήβα είχε λάβει χώρα ο Διοικητικός και Τεχνικός Έλεγχος του Ράλλυ Στερεάς Ελλάδας, με τα πληρώματα να είναι ευδιάθετα και να είναι έτοιμα να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό στις 5 Ειδικές Διαδρομές του αγώνα. Το α