Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

3η Γενιά Smart ...


Η smart δίνει από την έκθεση της Σαγκάης μια γερή δόση από το νέο μοντέλο που θα προσθέσει στην γκάμα της και το οποίο θα αξιοποιήσει τον διακριτικό αριθμό #3. To νέο μοντέλο παίρνει ως αφετηρία το ήδη γνωστό #1 με τη διαφορά ενός πιο δυναμικού αμαξώματος το οποίο η smart αποκαλεί το πρώτο «sports utility coupe» και το οποίο, ανεξαρτήτως συστάσεων, εμπίπτει στην κατηγορία των coupe SUV. Εκτός από την αντίστοιχου ύφους coupe λογικής χάραξη της οροφής και το αναγνωρίσιμο σχεδιαστικό ύφος από το #1, η smart έχει δώσει ιδιαίτερη έμφαση στη λεπτομέρεια αντικαθιστώντας κατά κάποιο τρόπο τις τετραγωνισμένες επιφάνειες του ήδη γνωστού ηλεκτρικού SUV της με περισσότερες καμπύλες όπως προδίδει ο σχεδιασμός του καπό του μπροστινού τμήματος, των πλευρικών τμημάτων και της γραμμής των παραθύρων που απηχούν την καμπύλη της οροφής. Υπό το ίδιο ακριβώς σκεπτικό μια αντιπαραβολή ανάμεσα σε #1 και #3, αποκαλύπτει ότι η ίδια ακριβώς λογική διέπει και τον σχεδιασμό των φωτιστικών σωμάτων, μπροστά, που αν και διατηρούν το ίδιο ύφος με το #1 ενδίδουν σε περισσότερες καμπύλες. Το εσωτερικό ακολουθεί τις ίδιες προδιαγραφές με το #1 με κυρίαρχο ένα infotainment 12,8 ιντσών και ένα πιο διακριτικό ψηφιακό πίνακα οργάνων. Την εικόνα συμπληρώνουν τρεις κυκλικοί αεραγωγοί ενώ στις προαιρετικές επιλογές συγκαταλέγεται ηχοσύστημα Beasts με 13 ηχεία.


Προς το παρόν η smart δεν ανακοινώνει τεχνικά χαρακτηριστικά αν και αυτά προδιαγράφονται κοινά με το #1 το οποίο είναι διαθέσιμο με ένα ηλεκτροκινητήρα 272 ίππων και 343 Nm ροπής που τροφοδοτείται από μπαταρία 66 kWh η οποία με τη σειρά της εξασφαλίζει αυτονομία από 420 έως 440 χλμ. και μπορεί να φορτιστεί σε ταχυφορτιστή DC με τάση 150 kW. Επίσης με δεδομένο το δυναμικότερο προσανατολισμό της έκδοσης, παραπάνω από δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται η εξέλιξη μιας ισχυρότερης έκδοσης με την φροντίδα της Brabus η οποία όπως και στην περίπτωση του #1 θα επωφελείται από δύο ηλεκτρικά μοτέρ 428 ίππων, μέγεθος που της εξασφαλίζει τη δυνατότητα επιτάχυνσης από 0-100 χλμ./ώρα σε 3,9 δευτερόλεπτα. Αναμενόμενα η ισχυρότερη έκδοση του οίκου Brabus θα διαθέτει και μια αναβαθμισμένη εμφάνιση η οποία θα σηματοδοτεί τον ισχυρότερο χαρακτήρα της.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Με 97 η 22η Ανάβαση Κύμης ...

Η πόλη της Κύμης κινείται σε αγωνιστικούς ρυθμούς καθώς στις 25 και 26 Μαΐου θα φιλοξενήσει τον τρίτο γύρο του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Αναβάσεων και Ιστορικών Αυτοκινήτων, καθώς και το δεύτερο γύρο του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Crosscar. Η Ανάβαση Κύμης “Γιάννης Ηλιόπουλος” ως είθισται διοργανώνεται από το Αθλητικό Σωματείο Start Line, υπό την αιγίδα του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου και διεξάγεται στην φημισμένη διαδρομή των 52 στροφών με αφετηρία το λιμάνι της Κύμης και τερματισμό λίγο πριν την ομώνυμη πόλη. Περνώντας στο αγωνιστικό κομμάτι, που είναι και το πιο σημαντικό, οι φετινές συμμετοχές έφτασαν τις 97 (!) και διακρίνονται για την ποιότητά τους σε όλες τις Ομάδες και Κλάσεις. Με αυτόν τον τρόπο οι πρωταγωνιστές του θεσμού για ακόμη μία χρονιά έδειξαν με τον καλύτερο τρόπο πως αγαπούν την Ανάβαση Κύμης. Στην Ομάδα Ν , συναντάμε 23 συμμετοχές. Στην Κλάση Ν2, οι 12 αγωνιζόμενοι θα δώσουν τη δική τους μάχη για την επικράτηση, με τους Βίκτωρα και Πανάγγελο Ρέκκα, Κίμωνα Θέο, “ΑΣΤΡΙΟ” κα

BAJA GREECE 2024 - 11ο Rally Greece Offroad ...

Τέσσερις μέρες γεμάτες δράση, σκόνη και αδρεναλίνη στα βουνά της Δυτικής Μακεδονίας Με τη συμμετοχή 20 κορυφαίων αθλητών και ομάδων του μηχανοκίνητου αθλητισμού Offroad από ολόκληρο τον κόσμο, ξεκινά την Τετάρτη 22 Μαΐου στο Άργος Ορεστικό Καστοριάς ο δεύτερος αγώνας του Παγκοσμίου Κυπέλλου BAJA, το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός της Δυτικής Μακεδονίας και η δεύτερη μεγαλύτερη εκδήλωση μηχανοκίνητου αθλητισμού στην Ελλάδα μετά το Ράλλυ Ακρόπολις. Το πρόγραμμα του BAJA GREECE 2024 - 11ο Rally Greece Offroad φέτος περιλαμβάνει τέσσερις μέρες γεμάτες δράση, με τους αγωνιζόμενους να καλούνται να καλύψουν 820+ χιλιόμετρα εκ των οποίων τα 560 είναι ειδικές διαδρομές σε υψόμετρο έως και 1.950 μέτρα, διασχίζοντας ιδιαίτερα απαιτητικές διαδρομές με σημεία που θυμίζουν WRC. Μάλιστα, ο αγώνας περιλαμβάνει και μια ειδική διαδρομή 165 χλμ., η όποια θα είναι και η μεγαλύτερη που έγινε ποτέ στην Ελλάδα. Παράλληλα, κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης θα διεξαχθεί και ο Εθνικός Αγώνας με διεθνείς συμμετοχές.

11ο Rally Sprint Αιγίου - Συμμετοχές ...