Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Pandelleria ...


Η FIAT διάλεξε έναν ξεχωριστό τρόπο για να τιμήσει τους εργαζόμενους στο εργοστάσιο Giambattista Vico στο Pomigliano d’ Arco (Νάπολη – Ιταλία), όπου κατασκευάζεται το Panda, ένα από τα πλέον θρυλικά ονόματα της αυτοκινητοβιομηχανίας που μαζί με το 500 καθιέρωσαν την κυριαρχία της μάρκας στα αυτοκίνητα πόλης. Με επίκεντρο το όμορφο νησί Pantelleria που βρίσκεται νότια της Σικελίας, η FIAT δημιούργησε το ντοκιμαντέρ, για το μέρος με τη μεγαλύτερη συγκέντρωση Panda στον κόσμο. «Μετά από 43 χρόνια πορείας, το FIAT Panda είναι το πλέον δημοφιλές αυτοκίνητο πόλης στην Ευρώπη. Για να τιμήσουμε αυτό το ξεχωριστό σύμβολο της αυτοκίνησης, αλλά και τους ανθρώπους που το κατασκευάζουν δημιουργήσαμε το ντοκιμαντέρ “Pandelleria”», σημείωσε ο κ. Olivier Francois, CEO της FIAT και CMO της Stellantis. «Πρώτοι είχαν την ευκαιρία να το δουν οι εργαζόμενο στο Pomigliano d’ Arco που βοήθησαν σημαντικά στην επιτυχία του Panda, ενός ονόματος που αντιπροσωπεύει σήμερα και θα συνεχίσει και στο μέλλον να αντιπροσωπεύει την Ιταλική αυτοκίνηση.» Τοποθετημένο στη μέση της Μεσογείου, στο νησί Pantelleria «κατοικούν» Panda όλων των ηλικιών και τύπων. Το 30λεπτο ντοκιμαντέρ ταξιδεύει τους θεατές στα υπέροχα τοπία του νησιού και τις καθημερινές ιστορίες των κατοίκων του που είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με το μοντέλο της FIAT. Ανάμεσά τους εκείνη ενός μελισσοκόμου, ενός μουσικού, ενός μηχανικού, ενός ιερέα και πολλών άλλων. Κοινός παρονομαστής η κοινή αγάπη όλων για το FIAT Panda, το οποίο τους βοηθά στις καθημερινές τους ασχολίες με την παροιμιώδη ευελιξία και πρακτικότητά του. Οι ιστορίες των ανθρώπων αποτελούν χαρακτηριστικά παραδείγματα της επιτυχία που μπορεί να έχει ένα όχημα όταν εστιάζει στην απλότητα, την ευκολία και τον προσιτό χαρακτήρα.


“Giambattista Vico”: Το «σπίτι» του Panda

Το εργοστάσιο Giambattista Vico στο Pomigliano d’ Arco αποτελεί μια από τις πλέον προηγμένες μονάδες παραγωγής της Stellantis. Εγκαινιάστηκε το 1972, ενώ από το 2011 ξεκίνησε εκεί η παραγωγή του FIAT Panda. Ένα σύμβολο της βιομηχανικής παραγωγής στην Ιταλία βρίσκεται κοντά στη Νάπολη και έχει κατακτήσει στην πορεία του σειρά βραβεύσεων, ενώ σήμερα αποτελεί παράδειγμα στο χώρο της αυτοκινητοβιομηχανίας χάρη στις καινοτόμες πρωτοβουλίες που έχει εφαρμόσει με έμφαση στην προστασία του περιβάλλοντος και ειδικότερα τη μείωση κατανάλωσης ενέργειας και νερού, αλλά και τη διαχείριση των αποβλήτων.


Μπορείτε να δείτε το ντοκιμαντέρ “Pandelleria” για το νησί που έχει περισσότερα Panda από κατοίκους μέσω του παρακάτω συνδέσμου: ΕΔΩ!

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

1η Δεξιοτεχνία Νεμέας ...

Στις 14 Απριλίου θα διεξαχθεί η Δεξιοτεχνία Νεμέας στο χώρο του Οινοποιητικού Συνεταιρισμού Νεμέας. Ο αγώνας θα εκκινήσει στις 09:00. Σύμφωνα με την νέα εγκύκλιο της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού για τις Δεξιοτεχνίες προκειμένου να δηλώσει κάποιος συμμετοχή απαιτούνται τα ακόλουθα: • Άδεια Οδήγησης σε ισχύ (επιπλέον να μην παρακρατείτε από καμία δημόσια αρχή) • Άδεια Κυκλοφορίας ή Αγωνιστική Άδεια Κυκλοφορίας σε ισχύ (δεν δύναται να συμμετάσχουν οχήματα με πινακίδες ΔΟΚ, με Μ ή σε προσωρινή ακινησία) *σε περίπτωση διαφορετικού κατόχου-αγωνιζομένου απαιτείται Υ.Δ. παραχώρησης • Δελτίο Αθλητή τύπου Δ (κόστος ημερήσιου 20€ και ετήσιου 60€) • Ιατρική βεβαίωση σύμφωνα με τον αθλητικό νόμο (επισυνάπτεται αρχείο παρακάτω) Τέλος οι δηλώσεις συμμετοχών θα πραγματοποιούνται αποκλειστικά μέσω ΣΔΔΑ μέχρι και την Παρασκευή 12/4/2024. Η ασφάλεια του αγώνα καθορίζεται από την ΟΜΑΕ στα 20€ και καταβάλλεται με την δήλωση συμμετοχής στο ΣΔΔΑ ενώ η συμμετοχή της λέσχης είναι 50€ και καταβάλλεται • είτε

2ος Αγώνας Drift Λουτράκι ...

Το Αθλητικό Σωματείο Start Line διοργανώνει στις 13 και 14 Απριλίου τον 2ο γύρο του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Drift για το 2024, στη φιλόξενη Σχολή Μηχανικού Λουτρακίου. Ο αγώνας που συγκέντρωσε 62 συμμετοχές, διοργανώνεται υπό την αιγίδα του Δήμου Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων. Σε μια εντυπωσιακή διαδρομή, οι θεαματικότεροι οδηγοί της χώρας θα προσφέρουν εντυπωσιακά περάσματα με τις ατελείωτες πλαγιολισθήσεις τους, τόσο το Σάββατο όσο και την Κυριακή, με στόχο να εντυπωσιάσουν τους φίλους του αθλήματος με τις προσπάθειές τους. Οι συμμετοχές: ΕΔΩ!

Καλή Αρχή ...

Το 60ό Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ράλλυ Χώματος βρίσκεται μια ανάσα από την πρεμιέρα του, αφού το Ράλλυ Στερεάς Ελλάδας, ο πρώτος γύρος του θεσμού, έχει τυπικά ξεκινήσει με την τέλεση της Πανηγυρικής Εκκίνησης στην Κεντρική Πλατεία της Θήβας, το βράδυ του Σαββάτου. Οι θεατές, φίλοι του μηχανοκίνητου αθλητισμού και κάτοικοι της περιοχής, κατέκλυσαν την πλατεία, γνωρίζοντας από κοντά τα 36 πληρώματα που θα συμμετάσχουν την Κυριακή στον αγώνα. Στην εκδήλωση έδωσαν το παρών, μεταξύ άλλων, ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Γιώργος Αναστασίου, η Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, κ. Φανή Παπαθωμά, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Βοιωτίας, κ. Γιώργος Ντασιώτης καθώς και πλήθος Αντιδημάρχων και Δημοτικών Συμβούλων της περιοχής. Νωρίτερα, στις εγκαταστάσεις του επίσημου διανομέα των λιπαντικών Texaco, Tsellos στη Θήβα είχε λάβει χώρα ο Διοικητικός και Τεχνικός Έλεγχος του Ράλλυ Στερεάς Ελλάδας, με τα πληρώματα να είναι ευδιάθετα και να είναι έτοιμα να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό στις 5 Ειδικές Διαδρομές του αγώνα. Το α