Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Δεν πρόλαβαν οι Β. και Ι. Βελάνης ...


Με την πικρή γεύση της εγκατάλειψης στα πρώτα κιόλας χιλιόμετρα του αγώνα αποχώρησε το πλήρωμα της VE2 Rally Team από το Ράλλυ Βοιωτίας. Οι Βασίλειος και Ιωάννης Βελάνης δεν πρόλαβαν να ευχαριστηθούν οδήγηση πίσω από το τιμόνι του Skoda Fabia R5 αφού ένα μηχανικό πρόβλημα τους στέρησε την ευκαιρία να «μαζέψουν» αγωνιστικά χιλιόμετρα στα πλαίσια της προετοιμασίας τους για το Ράλλυ Ακρόπολις. «Στα πρώτα χιλιόμετρα της ειδικής διαδρομής Δαφνούλα, το κεντρικό διαφορικό του αυτοκινήτου μας υπέστη βλάβη και μύρισε καμμένο στην καμπίνα, πιθανότατα από αστοχία υλικού. Για να μην προκαλέσουμε περαιτέρω ζημιά στο αγωνιστικό συνεχίσαμε σε πολύ αργό ρυθμό ώστε να βγούμε από την ειδική, σταματώντας κατά διαστήματα στην άκρη του δρόμου για να μην καθυστερήσουμε τους συναθλητές μας» ήταν τα λόγια του οδηγού της ομάδας μας, Βασίλη Βελάνη, ο οποίος συμπλήρωσε: «Αυτά συμβαίνουν στους αγώνες. Μείναμε με την πικρία, καθώς δεν κάναμε τα χιλιόμετρα του αγώνα, κάτι που ήταν το ζητούμενο. Ωστόσο, για αυτό το λόγο ξεκινήσαμε την προετοιμασία για τον εθνικό μας αγώνα νωρίς. Ευχαριστούμε την EMC Motorsport και τον Λευτέρη Αλυγιζάκη που μας εμπιστεύτηκαν το αυτοκίνητο, καθώς και τον μάνατζερ της ομάδας, Ρόμπερτ Ναχμία». Η VE2 Rally Team ευχαριστεί όλους όσους βρέθηκαν στο βουνό και στο service park για να στηρίξουν την προσπάθεια του πληρώματος μας. Η προετοιμασία για το Ράλλυ Ακρόπολις συνεχίζεται κανονικά και σύντομα θα ανακοινωθούν οι επόμενοι αγώνες μας.


Χορηγοί της προσπάθειας είναι η Singer, η Toyotomi, η Wakey Wakey, το Μπεργκεράδικο του Jaw, η Technohull και η Serkova. Στο πλευρό της ομάδας θα είναι επίσης η Ergorom, η Cosmote TV και οι 4Τροχοί.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

1η Ανάβαση Πηλίου ...

Με 45 συμμετοχές θα πραγματοποιηθεί η 1η Ανάβαση Πηλίου. Ο αγώνας θα διεξαχθεί πρώτη φορά σε αυτή τη διαδρομή στον επαρχιακό δρόμο Άνω Λεχωνίων-Μηλέων. Η εκκίνηση ξεκινά από την διασταύρωση του Αγ.Βλασιου και τερματίζει σε 3.2χλμ προς τον Άγιο Γεώργιο που είναι πριν το πέταλο και τη διασταύρωση της Ι.Μ Αγίων Ταξιαρχών. Το Σάββατο το πρωί θα γίνει ο τεχνικός έλεγχος των αγωνιστικών αυτοκινήτων στην παραλία του Βόλου στο Πανεπιστήμιο όπου το ωράριο είναι 9:00-12:00. Μετά τις 13:00 οι αγωνιζόμενοι θα έχουν την δυνατότητα να πάνε προς τη διαδρομή της Ανάβασης και να στήσουν τα service τους. Ο χώρος του σέρβις είναι μετά τη γέφυρα του Παλαιοκάστρου (Πέστροφες). Εκατό μέτρα μετά τα σέρβις αρχίζει το warm up για περίπου 800 μέτρα ώστε να φτάσει στην εκκίνηση. Τα δοκιμαστικά θα αρχίσουν στις 16:00 (Λόγω των εκκλησιαστικών εκδηλώσεων που γίνονται στην Ι.Μ.). Το Σάββατο το βράδυ στις 21:00 θα γίνει η πανηγυρική εκκίνηση στην Κάτω Γατζέα. Εκει θα εκκινήσουν όλα τα αγωνιστικά αυτοκίνητα με την παρ

Ανάβαση Πιτίτσας – Χρήστος Μπαντούνας ...

Ο 4ος γύρος για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Αναβάσεων του 2024, θα διεξαχθεί στις 22 και 23 Ιουνίου από τον ΑΟΠ (Αυτοκινητιστικός Όμιλος Πατρών), με την Ανάβαση Πιτίτσας, να είναι για ακόμα μία χρονιά στο καλεντάρι, επιβεβαιώνοντας πως είναι μία από τις πιο αγαπημένες όλων των οδηγών. Ο Αγώνας προσμετρά στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Αναβάσεων αλλά και στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Αναβάσεων Ιστορικών Αυτοκινήτων. Για το 2024 η Ανάβαση Πιτίτσας θα ονομαστεί «Ανάβαση Πιτίτσας – Χρήστος Μπαντούνας», στην μνήμη του Χρήστου Μπαντούνα που η μοίρα τον πήρε από κοντά μας τόσο νωρίς και άδικα. Μία από τις ιστορικότερες Αναβάσεις της χώρας μας, ρίχνει σημαία εκκίνησης, με την Ανάβαση Πιτίτσας να διεξάγεται από το 1973 και ο τίτλος «στυλοβάτης» του Ελληνικού Πρωταθλήματος δεν είναι άδικος. Ξεκίνησε το 1973 με νικητή τον «Λεωνίδα» που οδηγούσε ένα Πόρσε Καρέρα RSR, με την απόσταση του πρώτου αυτού αγώνα να ήταν 3,8 χιλιόμετρα. Η ανάβαση Πιτίτσας είναι αγώνας του πανελλήνιου πρωταθλήματος αναβάσεων και ο παλα

Ανάβαση Βαντέ ...

Με 20 συμμετοχές θα διεξαχθεί το διήμερο 15 και 16 Ιουνίου η 3η Ανάβαση Βαντέ από την ΑΛΑΧανίων, αγώνας που προσμετράει στο Κύπελλο Αναβάσεων Κρήτης.