20/3/23

Διεθνής Επιτυχία ...


Στην τέταρτη θέση της κατηγορίας “seniors” η οποία απευθύνεται σε οδηγούς άνω των 55 ετών και στην 21η θέση της γενικής κατάταξης τερμάτισαν οι Νίκος Παυλίδης – Allan Harryman στο Rally Della Val d' Orcia, πρώτο αγώνα του Ιταλικού Πρωταθλήματος Χώματος. Το πλήρωμα της ομάδας μας θα συμμετάσχει φέτος σε όλο το θεσμό και έμεινε ικανοποιημένο από την απόδοση του στις ειδικές της Τοσκάνης. “Η χρονιά αυτή είναι χρονιά εκμάθησης για εμάς” δήλωσε ο Νίκος Παυλίδης και συμπλήρωσε “Το Rally Della Val d' Orcia ήταν ένας καινούριος αγώνας για μένα, οπότε χρειάστηκε χρόνος να προσαρμοστώ στις απαιτήσεις του. Μέρα με τη μέρα, αγώνα με τον αγώνα μαθαίνω καινούρια πράγματα όσον αφορά τον τρόπο οδήγησης μου και εξοικειώνομαι με τις ειδικές διαδρομές μιας ξένης χώρας. Βελτιώσαμε τους χρόνους μας σε κάθε πέρασμα κι αυτό είναι που κρατάμε. Άλλωστε είναι η τρίτη συμμετοχή με το Skoda Fabia Rally2 Evo σε χωμάτινη επιφάνεια”. Οι Νίκος Παυλίδης- Allan Harryman χρησιμοποίησαν τη σκληρή γόμα της MRF στο πρώτο loop, επιλογή που αποδείχτηκε λανθασμένη. “Φοβούμενοι κάποιο κλατάρισμα στο πρωινό πέρασμα από τις ειδικές επιλέξαμε σκληρά ελαστικά. Η επιλογή μας όμως δεν ήταν σωστή αφού γλιστρούσαμε πολύ χάνοντας πολύτιμο χρόνο” δήλωσε ο Θεσσαλονικιός οδηγός και συμπλήρωσε: “Στο δεύτερο πέρασμα οι συνθήκες ήταν ακόμα πιο δύσκολες αφού άρχισε να βρέχει και να έχει πυκνή ομίχλη σε σημεία των ειδικών. Η απειρία μας από τις ειδικές του αγώνα μας κόστισε, παρόλα αυτά σημειώσαμε καλύτερους χρόνους και ανεβήκαμε θέσεις. Είμαι ικανοποιημένος από την απόδοση μας, μάθαμε αρκετά, το ευχαριστηθήκαμε και τα ιταλικά χώματα είναι καταπληκτικά”


Επόμενος αγώνας του Ιταλικού Πρωταθλήματος Χώματος είναι το Rally Adriatico στις 20-21 Μαΐου. Την προσπάθεια του πληρώματος της Step Racing στηρίζουν το Corfos Hotel Mykonos, η Step Logomats και η Drive Rent a Car, ενώ υποστηρικτής της προσπάθειας είναι τα λάστιχα της MRF Tyres. Η Step Racing εδώ και χρόνια στηρίζει το Σωματείο «ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ», έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό που αποτελεί έναν ακόμη κρίκο στην αλυσίδα προσφοράς ιατρικής, ψυχικής και κοινωνικής φροντίδας του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με Καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ» προς τα παιδιά που πάσχουν από σοβαρά νοσήματα και τις οικογένειές τους. Το σωματείο απλώνει τη δράση του σε όλους εκείνους που χρειάζονται μεταμόσχευση μυελού των οστών και αναζητούν το κατάλληλο μόσχευμα για να ξανακερδίσουν τη ζωή τους και εμπεριέχει στους σκοπούς του την έρευνα για τον καρκίνο.


H Step Racing με τη συμμετοχή της θέλει να διαδώσει το έργο της Giancarlo Ligabue Foundation με έδρα τη Βενετία. Με motto το “Μάθε και διέδωσε” ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός έχει σκοπό να ενθαρρύνει την προώθηση πολιτιστικών δραστηριοτήτων και έρευνας με ιδιαίτερη έμφαση στους τομείς της αρχαιολογίας, της ανθρωπολογίας, της παλαιοντολογίας, των φυσικών επιστημών και των εικαστικών τεχνών. Επίσης προβάλλει πολιτιστικές δραστηριότητες μέσω εκδηλώσεων, εκθέσεων, συνεδρίων, δημοσιεύσεων, φιλανθρωπικών δωρεών, τόσο στην Ιταλία όσο και σε όλο τον κόσμο.