Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Νέα εποχή RAM ...


Το όραμα μιας νέας εποχής θα παρουσιάσει η RAM στην προσεχή έκθεση CES 2023 που θα πραγματοποιηθεί στο Λας Βέγκας των Η.Π.Α. την περίοδο 5-8 Ιανουαρίου 2023. Πρόκειται για τη σημαντικότερη έκθεση τεχνολογίας του κόσμου και η RAM επέλεξε αυτή την ευκαιρία για να αποκαλύψει για πρώτη φορά το αμιγώς ηλεκτρικό RAM 1500 Revolution BEV Concept. Πρόκειται για ένα εντυπωσιακό pick-up, το οποίο παράλληλα αποτελεί και το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό όχημα της Αμερικανικής μάρκας. Ο Όμιλος Stellantis, του οποίου μέρος είναι η RAM, ηγείται των προσπαθειών της αυτοκινητοβιομηχανίας για ένα βιώσιμο μέλλον, έχοντας ήδη δεσμευθεί για την επίτευξη ουδετερότητας του άνθρακα έως το 2038, ενός φιλόδοξου στόχου που απαιτεί την ολική αναθεώρηση του επιχειρηματικού μοντέλου.«Στην CES παρουσιάζουμε τις καλύτερές μας τεχνολογίες που σαν στόχο έχουν να ικανοποιήσουν τους πελάτες μας και να αντιμετωπίσουν τη μεγαλύτερη σύγχρονη πρόκληση, την κλιματική αλλαγή», δήλωσε ο κ. Carlos Tavares, CEO της Stellantis. «Στην CES θα δείτε με ποιο τρόπο θα φέρουμε την εξηλεκτρισμένη και με μηδενικούς ρύπους κίνηση, το προηγμένο λογισμικό που κάνει πιο εύκολες και ασφαλείς τις μετακινήσεις, αλλά και τον τρόπο που η βιωσιμότητα οδηγεί τις αποφάσεις μας. Στόχος μας είναι να φτάσουμε έως το 20238 στην ουδετερότητα του άνθρακα.»

Το RAM 1500 Revolution BEV Concept αποτελεί ακόμα ένα σημαντικό βήμα προς την επίτευξη αυτού του φιλόδοξου στόχου. Εκτός από τη δυναμική σχεδίαση, το επιβλητικό pick-up θα φέρει μια σειρά καινοτόμων τεχνολογιών. Βάση του οχήματος θα είναι η νέα πλατφόρμα STLA Frame της Stellantis, η οποία έχει σχεδιαστεί εξαρχής για αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα. Με πεδίο δράσης τις κατηγορίες των μεγάλων SUV, των pick-up, αλλά και των επαγγελματικών μοντέλων, η STLA Frame θα προσφέρει αμιγώς ηλεκτρική κίνηση με αυτονομία έως και 800χλμ. Παράλληλα η υψηλής ενεργειακής πυκνότητας μπαταρίες θα συγκρατούν το συνολικό βάρος, τροφοδοτώντας με κορυφαία αποδοτικότητα τα 2κινητα ή 4κινητα οχήματα που θα εφοδιάζουν. Σύμφωνα με το πλάνο Dare Forward 2030, οι νέες πλατφόρμες STLA θα μπορούν να συνδυαστούν με ηλεκτρικά συστήματα τάσης 400V ή 800V και ηλεκτροκινητήρες απόδοσης έως και 330kW (450 ίπποι). Το πρωτότυπο RAM 1500 Revolution BEV δίνει το στίγμα με το οποίο η μάρκα σκοπεύει να φέρει επανάσταση στην κατηγορία των pick-up οχημάτων. Οι Αμερικανικές εταιρείες της Stellantis κινούνται με ταχύτητα στην εκτέλεση του πλάνου εξηλεκτρισμού του Ομίλου, με τις Dodge και RAM να παρουσιάζουν τις σκέψεις τους για τα πρώτα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα τους. Την ίδια στιγμή η Jeep πρόσφατα παρουσίασε, το Avenger, το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο παραγωγής της μάρκας, ενώ με την τεχνολογία 4xe πρωταγωνιστεί σε Ευρώπη και Η.Π.Α. στις προτάσεις Plug-in Hybrid.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

1η Ανάβαση Πηλίου ...

Με 45 συμμετοχές θα πραγματοποιηθεί η 1η Ανάβαση Πηλίου. Ο αγώνας θα διεξαχθεί πρώτη φορά σε αυτή τη διαδρομή στον επαρχιακό δρόμο Άνω Λεχωνίων-Μηλέων. Η εκκίνηση ξεκινά από την διασταύρωση του Αγ.Βλασιου και τερματίζει σε 3.2χλμ προς τον Άγιο Γεώργιο που είναι πριν το πέταλο και τη διασταύρωση της Ι.Μ Αγίων Ταξιαρχών. Το Σάββατο το πρωί θα γίνει ο τεχνικός έλεγχος των αγωνιστικών αυτοκινήτων στην παραλία του Βόλου στο Πανεπιστήμιο όπου το ωράριο είναι 9:00-12:00. Μετά τις 13:00 οι αγωνιζόμενοι θα έχουν την δυνατότητα να πάνε προς τη διαδρομή της Ανάβασης και να στήσουν τα service τους. Ο χώρος του σέρβις είναι μετά τη γέφυρα του Παλαιοκάστρου (Πέστροφες). Εκατό μέτρα μετά τα σέρβις αρχίζει το warm up για περίπου 800 μέτρα ώστε να φτάσει στην εκκίνηση. Τα δοκιμαστικά θα αρχίσουν στις 16:00 (Λόγω των εκκλησιαστικών εκδηλώσεων που γίνονται στην Ι.Μ.). Το Σάββατο το βράδυ στις 21:00 θα γίνει η πανηγυρική εκκίνηση στην Κάτω Γατζέα. Εκει θα εκκινήσουν όλα τα αγωνιστικά αυτοκίνητα με την παρ

Ανάβαση Πιτίτσας – Χρήστος Μπαντούνας ...

Ο 4ος γύρος για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Αναβάσεων του 2024, θα διεξαχθεί στις 22 και 23 Ιουνίου από τον ΑΟΠ (Αυτοκινητιστικός Όμιλος Πατρών), με την Ανάβαση Πιτίτσας, να είναι για ακόμα μία χρονιά στο καλεντάρι, επιβεβαιώνοντας πως είναι μία από τις πιο αγαπημένες όλων των οδηγών. Ο Αγώνας προσμετρά στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Αναβάσεων αλλά και στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Αναβάσεων Ιστορικών Αυτοκινήτων. Για το 2024 η Ανάβαση Πιτίτσας θα ονομαστεί «Ανάβαση Πιτίτσας – Χρήστος Μπαντούνας», στην μνήμη του Χρήστου Μπαντούνα που η μοίρα τον πήρε από κοντά μας τόσο νωρίς και άδικα. Μία από τις ιστορικότερες Αναβάσεις της χώρας μας, ρίχνει σημαία εκκίνησης, με την Ανάβαση Πιτίτσας να διεξάγεται από το 1973 και ο τίτλος «στυλοβάτης» του Ελληνικού Πρωταθλήματος δεν είναι άδικος. Ξεκίνησε το 1973 με νικητή τον «Λεωνίδα» που οδηγούσε ένα Πόρσε Καρέρα RSR, με την απόσταση του πρώτου αυτού αγώνα να ήταν 3,8 χιλιόμετρα. Η ανάβαση Πιτίτσας είναι αγώνας του πανελλήνιου πρωταθλήματος αναβάσεων και ο παλα

Ανάβαση Βαντέ ...

Με 20 συμμετοχές θα διεξαχθεί το διήμερο 15 και 16 Ιουνίου η 3η Ανάβαση Βαντέ από την ΑΛΑΧανίων, αγώνας που προσμετράει στο Κύπελλο Αναβάσεων Κρήτης.