Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Διακρίσεις NISSAN ...


Η Nissan ανακοίνωσε ότι το αμιγώς ηλεκτρικό μίνι όχημά της Sakura, κέρδισε το βραβείο του Ιαπωνικού Αυτοκινήτου της Χρονιάς 2022-2023. Πρόκειται για την έκτη φορά που η Nissan κερδίζει αυτό το βραβείο. Το Sakura κέρδισε επίσης το βραβείο Kei Car of the Year, ένα βραβείο ειδικά για την κατηγορία των μίνι οχημάτων. Επιπλέον, το SUV X-Trail κέρδισε το βραβείο Technology Car of the Year. Η κριτική επιτροπή επέλεξε επίσης τα Sakura, Fairlady Z και X-Trail στη λίστα με τα 10 καλύτερα αυτοκίνητα της χρονιάς. Η λίστα ανακοινώθηκε τον Νοέμβριο, μετά τον πρώτο γύρο επιλογής. Έχουν περάσει 21 χρόνια από την τελευταία φορά που η Nissan είχε τρία οχήματα στη λίστα με τα 10 καλύτερα αυτοκίνητα. Το Sakura EV ανεβάζει ψηλά τον πήχη στην κατηγορία των mini οχημάτων, καθώς προσφέρεται σε ανταγωνιστική τιμή και θα συμβάλει στη διάδοση των ηλεκτρικών οχημάτων στην Ιαπωνία.. Ο ευέλικτος χειρισμός του και η ακτίνα στροφής των 4,8 μέτρων, επιτρέπει στον οδηγό του να εκτελεί γρήγορους ελιγμούς με ευκολία. Παρά το μέγεθός του, το Sakura διαθέτει ευρύχωρο εσωτερικό και μεγάλη αυτονομία, καθιστώντας το ιδανικό για καθημερινές μετακινήσεις, στην εργασία  και τα ψώνια. Διαθέτει επίσης το ProPILOT Park, ένα αυτοματοποιημένο σύστημα που έχει σχεδιαστεί για να διευκολύνει το παρκάρισμα και να κάνει την οδήγηση πιο ευχάριστη. Επιπλέον, η κριτική επιτροπή του θεσμού  αξιολόγησε πολύ θετικά  τον χειρισμό και τη δυναμική του απόδοση, που ξεπερνά αυτή των συμβατικών μίνι οχημάτων. Η τεχνολογία ασφαλείας αξιολογήθηκε επίσης καλά, με υψηλές βαθμολογίες για το 360° Safety Assist (σύστημα υποστήριξης οδήγησης all-around), το οποίο παρέχει υποστήριξη οδήγησης παρόμοια με αυτή που συναντάται στα πολυτελή αυτοκίνητα. Το Sakura προσφέρει λειτουργίες με βέλτιστο λόγο κόστους / οφέλους, ως ένα εισαγωγικό μοντέλο EV στην κατηγορία των mini οχημάτων. Αξιολογήθηκε επίσης ιδιαίτερα για την αυτονομία του, που κυμαίνεται από 120 km έως 150 km για καθημερινές διαδρομές. Το υψηλό επίπεδο σταθερότητας χειρισμού και η ησυχία της καμπίνας του, του έδωσαν επιπλέον πόντους για την βράβευσή του.


 X-Trail: Τεχνολογικό Αυτοκίνητο της Χρονιάς

Το ολοκαίνουργιο X-Trail είναι εξοπλισμένο με την τεχνολογία ελέγχου τετρακίνησης e-4ORCE και τη δεύτερη γενιά του συστήματος e-POWER, που χρησιμοποιεί έναν ενσωματωμένο τρικύλινδρο VC turbo κινητήρα μεταβλητής αναλογίας συμπίεσης 1,5 λίτρων αποκλειστικά για παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς και έναν  ηλεκτροκινητήρα υψηλότερης απόδοσης. Το αυτοκίνητο αξιολογήθηκε ιδιαίτερα για την ενσωμάτωση καινοτόμων τεχνολογιών,  τόσο στον κινητήρα της εσωτερικής καύσης, όσο και ως  EV, σε ένα όχημα. Η εξαιρετική τεχνολογία ελέγχου αυτών των συστημάτων αξιολογήθηκε επίσης ιδιαίτερα, με ορισμένους  κριτές  να λένε ότι τους έφερε στο νου τη στενή σχέση μεταξύ της Nissan και της τεχνολογίας.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

2ος Αγώνας Drift Λουτράκι ...

Το Αθλητικό Σωματείο Start Line διοργανώνει στις 13 και 14 Απριλίου τον 2ο γύρο του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Drift για το 2024, στη φιλόξενη Σχολή Μηχανικού Λουτρακίου. Ο αγώνας που συγκέντρωσε 62 συμμετοχές, διοργανώνεται υπό την αιγίδα του Δήμου Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων. Σε μια εντυπωσιακή διαδρομή, οι θεαματικότεροι οδηγοί της χώρας θα προσφέρουν εντυπωσιακά περάσματα με τις ατελείωτες πλαγιολισθήσεις τους, τόσο το Σάββατο όσο και την Κυριακή, με στόχο να εντυπωσιάσουν τους φίλους του αθλήματος με τις προσπάθειές τους. Οι συμμετοχές: ΕΔΩ!

Καλή Αρχή ...

Το 60ό Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ράλλυ Χώματος βρίσκεται μια ανάσα από την πρεμιέρα του, αφού το Ράλλυ Στερεάς Ελλάδας, ο πρώτος γύρος του θεσμού, έχει τυπικά ξεκινήσει με την τέλεση της Πανηγυρικής Εκκίνησης στην Κεντρική Πλατεία της Θήβας, το βράδυ του Σαββάτου. Οι θεατές, φίλοι του μηχανοκίνητου αθλητισμού και κάτοικοι της περιοχής, κατέκλυσαν την πλατεία, γνωρίζοντας από κοντά τα 36 πληρώματα που θα συμμετάσχουν την Κυριακή στον αγώνα. Στην εκδήλωση έδωσαν το παρών, μεταξύ άλλων, ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Γιώργος Αναστασίου, η Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, κ. Φανή Παπαθωμά, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Βοιωτίας, κ. Γιώργος Ντασιώτης καθώς και πλήθος Αντιδημάρχων και Δημοτικών Συμβούλων της περιοχής. Νωρίτερα, στις εγκαταστάσεις του επίσημου διανομέα των λιπαντικών Texaco, Tsellos στη Θήβα είχε λάβει χώρα ο Διοικητικός και Τεχνικός Έλεγχος του Ράλλυ Στερεάς Ελλάδας, με τα πληρώματα να είναι ευδιάθετα και να είναι έτοιμα να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό στις 5 Ειδικές Διαδρομές του αγώνα. Το α

1η Δεξιοτεχνία Νεμέας ...

Στις 14 Απριλίου θα διεξαχθεί η Δεξιοτεχνία Νεμέας στο χώρο του Οινοποιητικού Συνεταιρισμού Νεμέας. Ο αγώνας θα εκκινήσει στις 09:00. Σύμφωνα με την νέα εγκύκλιο της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού για τις Δεξιοτεχνίες προκειμένου να δηλώσει κάποιος συμμετοχή απαιτούνται τα ακόλουθα: • Άδεια Οδήγησης σε ισχύ (επιπλέον να μην παρακρατείτε από καμία δημόσια αρχή) • Άδεια Κυκλοφορίας ή Αγωνιστική Άδεια Κυκλοφορίας σε ισχύ (δεν δύναται να συμμετάσχουν οχήματα με πινακίδες ΔΟΚ, με Μ ή σε προσωρινή ακινησία) *σε περίπτωση διαφορετικού κατόχου-αγωνιζομένου απαιτείται Υ.Δ. παραχώρησης • Δελτίο Αθλητή τύπου Δ (κόστος ημερήσιου 20€ και ετήσιου 60€) • Ιατρική βεβαίωση σύμφωνα με τον αθλητικό νόμο (επισυνάπτεται αρχείο παρακάτω) Τέλος οι δηλώσεις συμμετοχών θα πραγματοποιούνται αποκλειστικά μέσω ΣΔΔΑ μέχρι και την Παρασκευή 12/4/2024. Η ασφάλεια του αγώνα καθορίζεται από την ΟΜΑΕ στα 20€ και καταβάλλεται με την δήλωση συμμετοχής στο ΣΔΔΑ ενώ η συμμετοχή της λέσχης είναι 50€ και καταβάλλεται • είτε