Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΣΙΣΑ Grand Prix ...


Το “ΣΙΣΑ Grand Prix” δεν είναι μία κλασσική εκδήλωση Regularity. Είναι το ετήσιο ραντεβού των «ιστορικών» petrolheads που συμμετέχουν σε µία γιορτή του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Τα ξημερώματα της Κυριακής διαμορφώθηκε µέσα σε 2 ώρες ο ∆ημοτικός Χώρος Στάθμευσης της παραλίας Βάρκιζας σε µία υπερειδική διαδρομή µήκους 1000 μέτρων. Τα 110 πληρώματα έσπασαν κάθε ρεκόρ συμμετοχών και συγκεντρώθηκαν το ηλιόλουστο πρωινό της Κυριακής 4/12 για να εκτελέσουν τρία χρονομετρημένα περάσματα στην υπερειδική και να δείξουν τις ικανότητες και την δεξιοτεχνία τους. Ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης προετοίμασε το χώρο τις προηγούμενες μέρες και καθάρισε τα πλημμυρισμένα σημεία από την μεγάλη νεροποντή της προηγούμενης Τετάρτης. Οι αγωνιζόμενοι ήταν χωρισμένοι σε δύο κατηγορίες, στην «κλασσική» Regularity µε χαμηλότερη αλλά πάντα σβέλτη ταχύτητα και στη «γρήγορη» Super Sport που κινήθηκε στις επιτρεπόμενες ταχύτητες με υψηλά µέτρα ασφαλείας. Τον αγώνα τίμησε µε τη συμμετοχή του ο ∆ήµαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, Γρηγόρης Κωνσταντέλλος. Στις 09:00 ακριβώς ξεκίνησαν οι αναγνωρίσεις της πίστας και στiς 09:30 ξεκίνησε ο αγώνας. Τα τρία σκέλη εκτελέσθηκαν χωρίς απρόοπτα & καθυστερήσεις και οδηγοί & αυτοκίνητα προσέφεραν πλούσιο θέαμά στους θεατές, που αγκάλιασαν την εκδήλωση µε την µαζική παρουσία τους. Στις 16:30 έγινε η απονομή επάθλων, την οποία τίμησαν με την παρουσία τους ο ∆ήµαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, η αντιδήμαρχος κ. Δήμητρα Σουτόγλου και ο τοπικός σύμβουλος Βάρης, Παναγιώτης Παππάς.

 


Οι νικητές της κατηγορίας Historic Regularity ήταν Χ. Χατζηκωνσταντίνου/Μ. Δημακαρέας με Ford Fiesta XR2 , δεύτεροι οι Γ. Βαξεβανίδης/Ηλ. Βαξεβανιδης με Lancia Delta και τρίτοι οι Π.Παππάς/Γ.Κωνσταντέλλος με BMW 318i. Αξίζει να αναφερθεί ότι τις επιδόσεις των νικητών χώριζαν μόλις λίγα δέκατα του δευτερολέπτου. Οι νικητές της κατηγορίας Youngtimer Regularity ήταν Θ. Λαλούσης/Φ. Μαλάμου με Subaru Impreza GT. 

Στην κατηγορία Historic Super Sport μετα από αξιοσημείωτο ανταγωνισμό νικητές ήταν οι Α. Καραθανάσης/Π. Ρέκκας με Opel Astra, δεύτερος ο Δ. Πλουμιστός με ΒΜW E30 και τρίτος ο Γ. Σκαράκης με το πολύ όμορφο Ford Escort Mexico. Τέλος στην κατηγορία Youngtimer Super Sport νικητής ήταν ο Γ. Γονάκης με Peugeot 106 Rallye, δεύτεροι οι Ν.Καραθανάσης/Δ. Καπράλος με Οpel Astra και τρίτος ένας ακόμα Καραθανάσης, ο Κ. Καραθανάσης με συνοδηγό τον Ηλ. Τσουρούκη και Οpel Astra.

Οι νικητές των επί µέρους κατηγοριών είναι αναρτημένοι στην ιστοσελίδα www.sisa.gr

Ο ΣΙΣΑ ευχαριστεί́ τον ∆ήµο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης και όλες τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες του για την πολύτιμή βοήθεια τους, την Ελληνική́ Αστυνοµία, τους κριτές & χρονοµέτρες και όλα τα στελέχη της οργάνωσης που συνέβαλαν στην επιτυχία της εκδήλωσης.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

2ος Αγώνας Drift Λουτράκι ...

Το Αθλητικό Σωματείο Start Line διοργανώνει στις 13 και 14 Απριλίου τον 2ο γύρο του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Drift για το 2024, στη φιλόξενη Σχολή Μηχανικού Λουτρακίου. Ο αγώνας που συγκέντρωσε 62 συμμετοχές, διοργανώνεται υπό την αιγίδα του Δήμου Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων. Σε μια εντυπωσιακή διαδρομή, οι θεαματικότεροι οδηγοί της χώρας θα προσφέρουν εντυπωσιακά περάσματα με τις ατελείωτες πλαγιολισθήσεις τους, τόσο το Σάββατο όσο και την Κυριακή, με στόχο να εντυπωσιάσουν τους φίλους του αθλήματος με τις προσπάθειές τους. Οι συμμετοχές: ΕΔΩ!

Καλή Αρχή ...

Το 60ό Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ράλλυ Χώματος βρίσκεται μια ανάσα από την πρεμιέρα του, αφού το Ράλλυ Στερεάς Ελλάδας, ο πρώτος γύρος του θεσμού, έχει τυπικά ξεκινήσει με την τέλεση της Πανηγυρικής Εκκίνησης στην Κεντρική Πλατεία της Θήβας, το βράδυ του Σαββάτου. Οι θεατές, φίλοι του μηχανοκίνητου αθλητισμού και κάτοικοι της περιοχής, κατέκλυσαν την πλατεία, γνωρίζοντας από κοντά τα 36 πληρώματα που θα συμμετάσχουν την Κυριακή στον αγώνα. Στην εκδήλωση έδωσαν το παρών, μεταξύ άλλων, ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Γιώργος Αναστασίου, η Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, κ. Φανή Παπαθωμά, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Βοιωτίας, κ. Γιώργος Ντασιώτης καθώς και πλήθος Αντιδημάρχων και Δημοτικών Συμβούλων της περιοχής. Νωρίτερα, στις εγκαταστάσεις του επίσημου διανομέα των λιπαντικών Texaco, Tsellos στη Θήβα είχε λάβει χώρα ο Διοικητικός και Τεχνικός Έλεγχος του Ράλλυ Στερεάς Ελλάδας, με τα πληρώματα να είναι ευδιάθετα και να είναι έτοιμα να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό στις 5 Ειδικές Διαδρομές του αγώνα. Το α

1η Δεξιοτεχνία Νεμέας ...

Στις 14 Απριλίου θα διεξαχθεί η Δεξιοτεχνία Νεμέας στο χώρο του Οινοποιητικού Συνεταιρισμού Νεμέας. Ο αγώνας θα εκκινήσει στις 09:00. Σύμφωνα με την νέα εγκύκλιο της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού για τις Δεξιοτεχνίες προκειμένου να δηλώσει κάποιος συμμετοχή απαιτούνται τα ακόλουθα: • Άδεια Οδήγησης σε ισχύ (επιπλέον να μην παρακρατείτε από καμία δημόσια αρχή) • Άδεια Κυκλοφορίας ή Αγωνιστική Άδεια Κυκλοφορίας σε ισχύ (δεν δύναται να συμμετάσχουν οχήματα με πινακίδες ΔΟΚ, με Μ ή σε προσωρινή ακινησία) *σε περίπτωση διαφορετικού κατόχου-αγωνιζομένου απαιτείται Υ.Δ. παραχώρησης • Δελτίο Αθλητή τύπου Δ (κόστος ημερήσιου 20€ και ετήσιου 60€) • Ιατρική βεβαίωση σύμφωνα με τον αθλητικό νόμο (επισυνάπτεται αρχείο παρακάτω) Τέλος οι δηλώσεις συμμετοχών θα πραγματοποιούνται αποκλειστικά μέσω ΣΔΔΑ μέχρι και την Παρασκευή 12/4/2024. Η ασφάλεια του αγώνα καθορίζεται από την ΟΜΑΕ στα 20€ και καταβάλλεται με την δήλωση συμμετοχής στο ΣΔΔΑ ενώ η συμμετοχή της λέσχης είναι 50€ και καταβάλλεται • είτε