Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Green Transport Conference 2022 ...


Η πράσινη μετακίνηση στην Ελλάδα θα έχει περίοπτη θέση στο 2ο Green Transport Conference που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 18 Νοεμβρίου στον φιλόξενο χώρο του Royal Patras.Το συνέδριο διοργανώνεται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά από την εφημερίδα ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ και τη ΦΙΛΜΠΑ (ώρα έναρξης 9π.μ.) και το κομμάτι της πράσινης μετακίνησης στη χώρα μας θα αποτελέσει την αφετηρία της φετινής συνάντησης, αμέσως μετά τους εναρκτήριους χαιρετισμούς.

Ομιλητές στην ενότητα θα είναι οι εξής:

- Αλεξάνδρα Σδούκου, Γενική Γραμματέας Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών (θα μιλήσει εξ αποστάσεως)

- Γιάννης Ξιφαράς, Γενικός Γραμματέας Μεταφορών

- Στάθης Σταθόπουλος, Πρόεδρος Πράσινου Ταμείου

- Παναγιώτης Τσώνης, Διευθύνων Σύμβουλος ΟΛΠΑ

Συντονιστής της ενότητας θα είναι ο Κώστας Ανδριοσόπουλος, καθηγητής Χρηματοοικονομικών & Ενεργειακής Οικονομίας στο Audencia Business School, Διευθύνων Σύμβουλος στην Akuo Energy Greece.Οι τοποθετήσεις θα ξεκινήσουν στις 10.30π.μ. και θα ολοκληρωθούν στις 11.15π.μ. και θα εστιάσουν στις φιλόδοξες λύσεις που προτείνονται προκειμένου να αντιμετωπιστούν επιτυχώς οι σημερινές κλιματικές και περιβαλλοντικές προκλήσεις, μέσω της πράσινης μετακίνησης. Άλλωστε, οι εξελίξεις που αφορούν ένα νέο οικολογικό τρόπο μετακίνησης και μεταφορών είναι ραγδαίες και η Δυτική Ελλάδα ευελπιστεί στο να μετατραπεί σε πρότυπο πράσινης οικονομίας και αντίστοιχων ψηφιακών καινοτομιών. Παράλληλα, κατά τη διάρκεια της ενότητας, θα συζητηθούν και θα αναλυθούν και τα απαραίτητα χρηματοδοτικά εργαλεία που θα χρησιμοποιηθούν και τα οποία θα αποτελέσουν τα μέσα για τη μετάβαση στην πράσινη μετακίνηση, ενώ ταυτόχρονα, θα γίνει και καταγραφή σε όλα τα σχετικά κίνητρα που θα δίνονται σε πολίτες, επιχειρήσεις, κλπ. Συνοψίζοντας, το Green Transport Conference 2022 θα εστιάσει σε όλες τις πτυχές που αφορούν τον τομέα της πράσινης μετακίνησης και οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν χρήσιμες και επιστημονικού επιπέδου συζητήσεις και αναλύσεις, οι οποίες θα τους δώσουν απαντήσεις σε ένα συνολικό πακέτο αποριών και ερωτημάτων σε ό,τι αφορά την πράσινη μετακίνηση στον 21ο αιώνα. Το Green Transport Conference θα διεξαχθεί φυσικά με παράλληλη live streaming μετάδοση.

Για περισσότερες πληροφορίες και προεγγραφή πατήστε: ΕΔΩ! (κόστος εγγραφής: δωρεάν).

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

2ος Αγώνας Drift Λουτράκι ...

Το Αθλητικό Σωματείο Start Line διοργανώνει στις 13 και 14 Απριλίου τον 2ο γύρο του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Drift για το 2024, στη φιλόξενη Σχολή Μηχανικού Λουτρακίου. Ο αγώνας που συγκέντρωσε 62 συμμετοχές, διοργανώνεται υπό την αιγίδα του Δήμου Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων. Σε μια εντυπωσιακή διαδρομή, οι θεαματικότεροι οδηγοί της χώρας θα προσφέρουν εντυπωσιακά περάσματα με τις ατελείωτες πλαγιολισθήσεις τους, τόσο το Σάββατο όσο και την Κυριακή, με στόχο να εντυπωσιάσουν τους φίλους του αθλήματος με τις προσπάθειές τους. Οι συμμετοχές: ΕΔΩ!

Καλή Αρχή ...

Το 60ό Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ράλλυ Χώματος βρίσκεται μια ανάσα από την πρεμιέρα του, αφού το Ράλλυ Στερεάς Ελλάδας, ο πρώτος γύρος του θεσμού, έχει τυπικά ξεκινήσει με την τέλεση της Πανηγυρικής Εκκίνησης στην Κεντρική Πλατεία της Θήβας, το βράδυ του Σαββάτου. Οι θεατές, φίλοι του μηχανοκίνητου αθλητισμού και κάτοικοι της περιοχής, κατέκλυσαν την πλατεία, γνωρίζοντας από κοντά τα 36 πληρώματα που θα συμμετάσχουν την Κυριακή στον αγώνα. Στην εκδήλωση έδωσαν το παρών, μεταξύ άλλων, ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Γιώργος Αναστασίου, η Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, κ. Φανή Παπαθωμά, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Βοιωτίας, κ. Γιώργος Ντασιώτης καθώς και πλήθος Αντιδημάρχων και Δημοτικών Συμβούλων της περιοχής. Νωρίτερα, στις εγκαταστάσεις του επίσημου διανομέα των λιπαντικών Texaco, Tsellos στη Θήβα είχε λάβει χώρα ο Διοικητικός και Τεχνικός Έλεγχος του Ράλλυ Στερεάς Ελλάδας, με τα πληρώματα να είναι ευδιάθετα και να είναι έτοιμα να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό στις 5 Ειδικές Διαδρομές του αγώνα. Το α

1η Δεξιοτεχνία Νεμέας ...

Στις 14 Απριλίου θα διεξαχθεί η Δεξιοτεχνία Νεμέας στο χώρο του Οινοποιητικού Συνεταιρισμού Νεμέας. Ο αγώνας θα εκκινήσει στις 09:00. Σύμφωνα με την νέα εγκύκλιο της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού για τις Δεξιοτεχνίες προκειμένου να δηλώσει κάποιος συμμετοχή απαιτούνται τα ακόλουθα: • Άδεια Οδήγησης σε ισχύ (επιπλέον να μην παρακρατείτε από καμία δημόσια αρχή) • Άδεια Κυκλοφορίας ή Αγωνιστική Άδεια Κυκλοφορίας σε ισχύ (δεν δύναται να συμμετάσχουν οχήματα με πινακίδες ΔΟΚ, με Μ ή σε προσωρινή ακινησία) *σε περίπτωση διαφορετικού κατόχου-αγωνιζομένου απαιτείται Υ.Δ. παραχώρησης • Δελτίο Αθλητή τύπου Δ (κόστος ημερήσιου 20€ και ετήσιου 60€) • Ιατρική βεβαίωση σύμφωνα με τον αθλητικό νόμο (επισυνάπτεται αρχείο παρακάτω) Τέλος οι δηλώσεις συμμετοχών θα πραγματοποιούνται αποκλειστικά μέσω ΣΔΔΑ μέχρι και την Παρασκευή 12/4/2024. Η ασφάλεια του αγώνα καθορίζεται από την ΟΜΑΕ στα 20€ και καταβάλλεται με την δήλωση συμμετοχής στο ΣΔΔΑ ενώ η συμμετοχή της λέσχης είναι 50€ και καταβάλλεται • είτε