Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Η Dodge στην "SEMA 2022" ...


Την περίοδο από1-4 Νοεμβρίου 2022, στο πλαίσιο της διάσημης έκθεσης SEMA στο Λας Βέγκας, η Dodge έδωσε στο Αμερικανικό κοινό ακόμα ένα δείγμα της φιλοσοφίας της για τη νέα εποχή της ηλεκτροκίνησης. Με όχημα το αναβαθμισμένο, αμιγώς ηλεκτρικό Dodge Charger Daytona SRT Concept, η έννοια “muscle car” αποκτά νέο νόημα. «Η έκθεση SEMA είναι μια από τις μεγαλύτερες συγκεντρώσεις γύρω από την κουλτούρα της δύναμης και των επιδόσεων. Η Dodge δεν κρύβει το γεγονός ότι εξελίσσει το νέας γενιάς “muscle car”, το οποίο θα είναι αμιγώς ηλεκτρικό», δήλωσε ο κ. Tim Kuniskis, CEO της Dodge. «Η τεχνολογία προχωρά προς τα εμπρός, το ίδιο και οι βελτιωτές. Εδώ δείχνουμε πως η παλιά σχολή των muscle cars περνά στο εξηλεκτρισμένο μέλλον.»  

Το πρωτότυπο Dodge Charger Daytona SRT Concept έκανε την πρώτη του εμφάνιση στο Dodge Speed Week τον περασμένο Αύγουστο και τώρα περνά σε ένα νέο, ακόμα πιο δυναμικό επίπεδο. Το μοντέλο που παρουσιάζεται στη SEMA μπορεί να εφοδιαστεί με δύο διαφορετικά ηλεκτρικά συστήματα 400V, απόδοσης 340kW (456hp) ή 440kW (590hp). Με τα σχετικά κιτ αναβάθμισης που θα είναι διαθέσιμα, ο αγοραστής θα έχει τη δυνατότητα να κάνει ακόμα πιο ισχυρό το αυτοκίνητο του, φτάνοντας έως και τους 670 ίππους (500kW) σύμφωνα και με τον παρακάτω πίνακα:

Συστήματα 400V 

340 (kW) – βασική έκδοση (455 hp)

eStage 1 – 370 kW (495 hp)

eStage 2 – 400 kW (535 hp)

440 (kW) – βασική έκδοση (590 hp)

eStage 1 – 470 kW (630 hp)

eStage 2 – 500 kW (670 hp)

Και αυτό είναι μόνο η αρχή, αφού το ηλεκτρικό Charger θα μπορεί να αναβαθμιστεί με το ηλεκτρικό σύστημα Banshee των 800V και επίπεδα απόδοσης που θα βρίσκονται σε άλλη εντελώς κλίμακα. H Dodge αναμένεται να ανακοινώσει περισσότερες λεπτομέρειες για το πανίσχυρο Banshee 800V στο προσεχές μέλλον Στο πλαίσιο της SEMA 2022, το κοινό δεν θα έχει απλά την ευκαιρία να απολαύσει το αναβαθμισμένο Charger Daytona SRT Concept, αλλά και να συμμετέχει στην ψηφοφορία για την εξέλιξη του πατενταρισμένου συστήματος Fratzonic Chambered Exhaust, του πρώτου παγκοσμίως συστήματος εξαγωγής για αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

19ο Grand Prix Όστιν ...

Το 19ο Grand Prix του φετινού Παγκόσμιου Πρωταθλήματος, έρχεται στην πίστα «Circuit of the Americas» στο Όστιν των ΗΠΑ, και θα μεταδοθεί την Κυριακή, 20 Οκτωβρίου, στις 22:00, ζωντανά, αποκλειστικά στο ΑΝΤ1+ ( https://www.antennaplus.gr ) και ετεροχρονισμένα στις 23:30 στον ΑΝΤ1. Οι λάτρεις της Formula 1, θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τις ελεύθερες και τις κατατακτήριες δοκιμές των μονοθέσιων, την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου και το Σάββατο 19 Οκτωβρίου, αποκλειστικά από το ΑΝΤ1+. Το ταξίδι στην Αμερική ξεκινά από το Όστιν του Τέξας και την πίστα «Circuit of the Americas» (COTA), η οποία θα φιλοξενήσει τον 19ο αγώνα της φετινής σεζόν στη Formula 1. Το COTA σηματοδοτεί την αρχή μιας τριπλέτας συνεχόμενων αγώνων στη Βόρεια και Νότια Αμερική, με την πορεία να συνεχίζεται στο Μεξικό στις 27 Οκτωβρίου και στη Βραζιλία στις 3 Νοεμβρίου. Μετά από μια σύντομη ανάπαυλα, το θέαμα θα μεταφερθεί στο Λας Βέγκας στις 23 Νοεμβρίου. Αξίζει να σημειωθεί, πως τόσο στο Austin όσο και στο Ιντερλάγος

Πανελλήνιο Σώμα Κριτών Μηχανοκίνητου Αθλητισμού

Το Πανελλήνιο Σώμα Κριτών Μηχανοκίνητου Αθλητισμού (ΠΑ.Σ.Κ.Μ.Α.) ανακοινώνει στους κριτές-χρονομέτρες σε όλη την Ελλάδα οτι θα πρέπει να γίνουν όλοι μέλη του καθώς -βάσει του καταστατικού του- είναι το αρμόδιο σωματείο για την τήρηση και ανανέωση της λίστας όλων των στελεγχών (πτυχιούχων ή μη) κάθε μορφής μηχανοκίνητου αθλητισμού στη χώρα. Για το λόγο αυτό, παρακαλούμε όπως επικοινωνήσετε στα κάτωθι τηλέφωνα. Το προσωρινό διοικητικό συμβούλιο του ΠΑ.Σ.Κ.Μ.Α. Πρόεδρος: Λεμονής Αθανάσιος (6977741950) Αντιπρόεδρος: Μαντζίνος Ευθύμιος (6997008766) Γεν. Γραμματέας: Σάσσαλος Κων/νος (6974558311) Ταμίας: Τούμπανης Νίκος (6932111791) Δημόσιες Σχέσεις: Πολύζος Αθανάσιος (6977680402) Υπεύθυνος Κριτών: Γιαννούσης Πέτρος (6944985545) Υπεύθ. Κριτών Περιφ. Κρήτης: Λουκά Ειρήνη (6944228252)

Μαζί σχεδιάζουμε ...

Ένα καθοριστικό βήμα για την αναδιαμόρφωση των Συγκοινωνιών στην Αττική αποτέλεσε η Ημερίδα με θέμα «Μαζί σχεδιάζουμε τον Νέο Συγκοινωνιακό Χάρτη της Αττικής», που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, με τη συνεργασία του Υπουργείου, του ΟΑΣΑ και του «Growthfund», του Εθνικού Επενδυτικού Ταμείου. Καθημερινά, εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες μετακινούνται στην Αττική χρησιμοποιώντας τις αστικές συγκοινωνίες. Αυτή την περίοδο εκπονείται το Στρατηγικό Σχέδιο Μεταφορών Αττικής για τα επόμενα είκοσι χρόνια, το οποίο περιλαμβάνει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα δράσεων που στοχεύει στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής, την προώθηση της βιώσιμης κινητικότητας και την ενίσχυση των «πράσινων» μεταφορών. Ο ΟΑΣΑ καταγράφει την υπάρχουσα κατάσταση των μεταφορών στην Αττική μέσω εκτεταμένης έρευνας, που πραγματοποιείται σε όλους τους Δήμους της Αττικής, σε νοικοκυριά, μετακινούμενους σε σταθμούς μετρό, τραμ, λεωφορείων και τρόλεϊ, σε λιμάνια και αεροδρόμια, ενώ συμμετέχουν οδηγοί ταξ