Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Alfa Romeo F1 Team ORLEN ...


Παρά το γεγονός ότι στο Grand Prix του Abu Dhabi δεν κατάφερε να κατακτήσει κάποιο βαθμό, η Alfa Romeo F1 Team ORLEN έκλεισε τη χρονιά εξασφαλίζοντας την έκτη θέση στο Πρωτάθλημα των κατασκευαστών. Με συνολικά 55 βαθμούς, η ομάδα πέτυχε το καλύτερο αποτέλεσμα την τελευταία δεκαετία. Είναι ένα αποτέλεσμα που πιστοποιεί τη σκληρή προσπάθεια όλων των μελών της ομάδας, κάτι που αποτυπώνεται απόλυτα στους πανηγυρισμούς μετά το τέλος του αγώνα.

Frédéric Vasseur - Επικεφαλής της ομάδας

«Σήμερα μπορούμε να απολαύσουμε όλη τη σκληρή δουλειά που κάναμε. Η έκτη θέση στο πρωτάθλημα ξεπέρασε τις προσδοκίες που είχαμε στην αρχή της σαιζόν και έτσι μπορούμε να θεωρήσουμε ότι η χρονιά ήταν επιτυχημένη. Είμαι περήφανος για όσα πετύχαμε, αλλά έχουμε ακόμα πολύ δρόμο μπροστά μας. Ο σημερινός αγώνας ήταν δύσκολος. Ξέραμε πως δύσκολα θα κερδίζαμε βαθμούς με βάση τη σειρά εκκίνησης, αλλά προσπαθήσαμε με τη στρατηγική να εξασφαλίσουμε την έκτη θέση. Μετά την εγκατάλειψη του Hamilton η αγωνία έφτασε στο αποκορύφωμα, αλλά τελικά καταφέραμε να πετύχουμε το στόχο μας.»

Valtteri Bottas

«Είμαι πολύ χαρούμενος για την ομάδα και το αποτέλεσμα που όπως βλέπετε σημαίνει πολλά για όλους μας. Ήταν πολύ δύσκολη η μάχη για την έκτη θέση στο πρωτάθλημα, αλλά τα καταφέραμε και είμαι περήφανος για όλους. Το μόνο που είχε σημασία σήμερα ήταν αυτό και προσαρμόσαμε τη στρατηγική μας κατάλληλα. Στο τέλος η ένταση ήταν μεγάλη, αλλά τα καταφέραμε. Κατακτήσαμε πολλούς βαθμούς στην αρχή της σαιζόν και αυτό έκανε μεγάλη διαφορά στο τελικό αποτέλεσμα. Το ηθικό στην ομάδα είναι εξαιρετικό και αυτό θα μας βοηθήσει για τη συνέχεια. Έχουμε ακόμα πολλά πράγματα να καταφέρουμε.»

Zhou Guanyu

«Είμαι τόσο περήφανος για αυτή την ομάδα, όχι μόνο για σήμερα, αλλά για όλη τη σαιζόν. Δώσαμε τα πάντα στον αγώνα και παρά το ότι δεν κατακτήσαμε σήμερα κάποιο βαθμό πετύχαμε το στόχο μας με την έκτη θέση στο πρωτάθλημα. Κάναμε εξαιρετική δουλειά στον αγώνα και νομίζω ότι εδώ έκανα την καλύτερη προσπέραση μου τη φετινή χρονιά. Τα πράγματα δεν πήγαν πάντα τόσο καλά όσο ελπίζαμε, είχαμε αρκετά θέματα αξιοπιστίας, αλλά πιστεύω ότι θα τα αντιμετωπίσουμε αυτά τα θέματα και θα επιστρέψουμε πολύ πιο δυνατοί την επόμενη χρονιά. Σε γενικές γραμμές απόλαυσα την πρώτη μου χρονιά στην Formula 1 έχοντας τη θερμή υποστήριξη της ομάδας, του Valtteri και των φίλων μου. Είμαι ευγνώμων και ανυπομονώ για την επόμενη χρονιά.»

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

13ο Ράλλυ Χανίων ...

Η ΑΛΑ Χανίων μετά από έγκριση της ΟΜΑΕ - ΕΠΑ διοργανώνει το 13ο Ράλλυ Χανίων που θα διεξαχθεί το Σάββατο 20, Super Ειδική στους Αγίους Αποστόλους, ώρα 17:00 και Κυριακή 21 Απριλίου 2024, δύο επαναλαμβανόμενες διαδρομές, η πρώτη στον Κονταρό στις Βρύσες Αποκορώνου, ώρα 10:00 και η δεύτερη στον Στύλο Μαλάξα. Οι παροχές της ΑΛΑ Χανίων προς τα πληρώματα εκτός Χανίων είναι μία διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο Porto Kalamaki το Σάββατο 20 Απριλίου 2024. Χορηγοί του αγώνα είναι: Chania Cars & Trucks Κυριακίδης Κατασκευαστική Και συνδιοργανωτές: Περιφερειακή Ενότητα Χανίων Δήμος Χανίων Δήμος Αποκορώνου ΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΕΧΟΥΝ ΑΝΟΙΞΕΙ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΔΔΑ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΕΩΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2024 ΚΑΙ ΩΡΑ 23:59.

3η Ανάβαση Ψάθας ...

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Αναβάσεων συνεχίζεται το διήμερο 27 και 28 Απριλίου με την 3η Ανάβαση Ψάθας η οποία συγκέντρωσε 54 συμμετοχές σε όλες τις κατηγορίες. Διοργανωτής του αγώνα είναι το Σωματείο “Ελληνική Λέσχη Αυτοκινήτου Δυτικής Αττικής” (ΕΛ.Λ.Α.Δ.Α.), με την αμέριστη συμπαράσταση του Δήμου Μάνδρας-Ειδυλλίας. Χορηγός του αγώνα είναι η Seajets. Ωραίες μονομαχίες και πλούσιο θέαμα αναμένεται να προσφέρουν οι οδηγοί που θα λάβουν μέρος στον αγώνα, καθώς όλοι θα δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό, θέλοντας να καρπωθούν πολύτιμους βαθμούς στη μάχη του πρωταθλήματος. Στην κατηγορία Formula Saloon , ο Μάριος Ηλιόπουλος θα οδηγήσει το γνωστό Ford Fiesta με στόχο κυρίως να ξεσηκώσει τα πλήθη που θα βρεθούν στη διαδρομή του αγώνα. Ο Νίκος Παπαδόπουλος θα προσπαθήσει να «κυνηγήσει» τον περσινό πρωταθλητή της κατηγορίας με το θηριώδες Ford Escort MKII. Το παρών με στόχο ένα καλό πλασάρισμα στην κατηγορία θα δώσει στην Ψάθα ο «Κανέλλος», οδηγώντας ένα Peugeot 106, ενώ ένα Skoda Fabia θα έχει στα

ADAC Opel Electric Rally Cup ...

Το ADAC Opel Electric Rally Cup “powered by GSe” βρίσκεται λίγο πριν την έναρξη της 4ης σεζόν. 15 Corsa Rally Electric των 100 kW/136 hp θα λάβουν μέρος στη φετινή έναρξη, στις 3 και 4 Μαΐου στο ADAC Actronics Rally Sulingen (Lower Saxony). Το σύνολο των συμμετεχόντων στο πρώτο και μοναδικό στον κόσμο ηλεκτρικό κύπελλο ράλι με αυτοκίνητα μιας μάρκας, εντυπωσιάζει με την ποικιλομορφία και τον διεθνή χαρακτήρα του. Θα διαγωνιστούν αθλητές οκτώ διαφορετικών εθνικοτήτων. Συνολικά, δέκα νέες ομάδες, συμπεριλαμβανομένων τεσσάρων αμιγώς γυναικείων και αρκετών μικτών πληρωμάτων, φέρνουν έναν αέρα ανανέωσης στη συναρπαστική διοργάνωση. Η Γαλλική FFSA χρησιμοποιεί και πάλι δύο Corsa Rally Electric στο πλαίσιο του προγράμματος ανάπτυξης νέων ταλέντων στην ακαδημία της. Φέτος, τα αυτοκίνητα θα καταλάβουν οι Emma Chalvin/Emy Ailloud-Perraud και Alizée Pottier/Joanna Verdier. Επίσης, στο πλαίσιο της προώθησης νέων ταλέντων, η Βελγική RACB, σε συνεργασία με την Opel Belgium, παραχώρησε ένα αυτοκίνητ