Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ταχύτητας ...


Μετά την διετία ανασύστασης και αναζωογόνησης του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ταχύτητας, χάρη στις προσπάθειες του Σωματείου ΕΛ.Λ.Α.Δ.Α., οι αγώνες πίστας περνούν πλέον στη φάση της ανάπτυξής τους: η νέα σεζόν, που περιλαμβάνει πλέον 5 αγώνες και επιστροφή στις Σέρρες, ξεκινά το διήμερο 14-15 Μαρτίου 2020 από το αυτοκινητοδρόμιο των Μεγάρων - και αναμένεται συγκλονιστική!

Με τη βοήθεια των αγωνιζόμενων, των ομάδων και των χορηγών και υποστηρικτών του εγχειρήματος της Ελληνικής Λέσχης Αυτοκινήτου Δυτικής Αττικής, αυτό που έμοιαζε ακατόρθωτο πριν από δύο χρόνια, τώρα βρίσκεται προ των πυλών της καλύτερης αγωνιστικής χρονιάς της τελευταίας, τουλάχιστον, δεκαετίας. Διότι εκτός από την ποιότητα των αγωνιζόμενων και των αγωνιστικών αυτοκινήτων που συγκεντρώνονται στην πίστα, και διαρκώς και σταθερά πληθαίνουν, πλέον οι κατηγορίες και οι θεσμοί που θα απολαύσουν οι διαρκώς αυξανόμενοι θεατές είναι περισσότερες από ποτέ! Εκτός των κλασσικών κατηγοριών Α-Ν-Ε-R-FS της Ταχύτητας, και οι πέντε αγώνες προσμετρούν στο Πρωτάθλημα Ταχύτητας των Ιστορικών αυτοκινήτων. Επίσης, σε δύο από τους αγώνες Ταχύτητας, στις Σέρρες τον Ιούνιο και στα Μέγαρα το Σεπτέμβριο, το παρόν θα δώσουν και οι αγωνιζόμενοι του συναρπαστικού Πρωταθλήματος ΣΟΑΑ Ενιαίου Skoda. Παράλληλα, οι τέσσερις συναντήσεις των Μεγάρων προσμετρούν στους θεσμούς ατομικής χρονομέτρησης Hellenic Time Trial Challenge (HTTC) με τις κατηγορίες Stock, Sport και Extreme, στο Legend Cup, στο Crosskart Cup και στο καθιερωμένο πια Clio Cup! Κατά συνέπεια, το θέαμα για τους θεατές που θα τιμήσουν και φέτος το θεσμό θα είναι πολύπλευρο και εγγυημένο. Μια περαιτέρω καινοτομία του Σωματείου ΕΛ.Λ.Α.Δ.Α., που θα εφαρμοστεί φέτος, είναι η δωρεάν συμμετοχή για τους Υπερπρωταθλητές -τόσο της Ταχύτητας όσο και του HTTC- που κατέκτησαν τους τίτλους στην Super Season, την οποία αποτελούσαν οι δύο τελευταίοι αγώνες του 2018 και οι τέσσερις περσινοί. Οι δηλώσεις συμμετοχής για τον πρώτο φετινό αγώνα όλων των παραπάνω θεσμών έχουν ήδη ανοίξει, στο Σύστημα Διαδικτυακής Διαχείρισης Αγώνων της ΟΜΑΕ (e-omae-epa.gr), και η προθεσμία υποβολής τους λήγει τα μεσάνυχτα της Παρασκευής 6 Μαρτίου. Ο Διοικητικός και Αρχικός Τεχνικός Έλεγχος θα γίνουν στην πίστα των Μεγάρων το απόγευμα της Παρασκευής 13/3. Για τους αγωνιζόμενους που ενδιαφέρονται, το Σωματείο ΕΛ.Λ.Α.Δ.Α. εξασφάλισε και φέτος προνομιακές τιμές για τη διανυκτέρευσή τους στο ξενοδοχείο «Il Desto Studios - Ευθυμίου», που βρίσκεται σε απόσταση 20 km από την πίστα, στο Αλεποχώρι. Η προνομιακή τιμή είναι €30/δωμάτιο το Σάββατο, ενώ με κάθε κράτηση προσφέρεται και μία επιπλέον δωρεάν διανυκτέρευση για την Παρασκευή. Για κρατήσεις, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τα τηλέφωνα 6932.428989 και 210.5770879. Στο πλευρό του αγώνα και υποστηρικτές του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Ταχύτητας και HTTC είναι οι εταιρείες Skag, Puma, Under Armour, Loux, Axotechniki, A. Makris A.E., Ρεκτιφιέ Original και Linea Sport. Η Ελληνική Λέσχη Αυτοκινήτου Δυτικής Αττικής σας προσκαλεί στα Μέγαρα στις 14-15 Μαρτίου, για το συναρπαστικό ξεκίνημα της πιο πολυαναμενόμενης σεζόν της σύγχρονης εποχής των αγώνων Ταχύτητας!

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

13ο Ράλλυ Χανίων ...

Η ΑΛΑ Χανίων μετά από έγκριση της ΟΜΑΕ - ΕΠΑ διοργανώνει το 13ο Ράλλυ Χανίων που θα διεξαχθεί το Σάββατο 20, Super Ειδική στους Αγίους Αποστόλους, ώρα 17:00 και Κυριακή 21 Απριλίου 2024, δύο επαναλαμβανόμενες διαδρομές, η πρώτη στον Κονταρό στις Βρύσες Αποκορώνου, ώρα 10:00 και η δεύτερη στον Στύλο Μαλάξα. Οι παροχές της ΑΛΑ Χανίων προς τα πληρώματα εκτός Χανίων είναι μία διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο Porto Kalamaki το Σάββατο 20 Απριλίου 2024. Χορηγοί του αγώνα είναι: Chania Cars & Trucks Κυριακίδης Κατασκευαστική Και συνδιοργανωτές: Περιφερειακή Ενότητα Χανίων Δήμος Χανίων Δήμος Αποκορώνου ΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΕΧΟΥΝ ΑΝΟΙΞΕΙ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΔΔΑ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΕΩΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2024 ΚΑΙ ΩΡΑ 23:59.

ADAC Opel Electric Rally Cup ...

Το ADAC Opel Electric Rally Cup “powered by GSe” βρίσκεται λίγο πριν την έναρξη της 4ης σεζόν. 15 Corsa Rally Electric των 100 kW/136 hp θα λάβουν μέρος στη φετινή έναρξη, στις 3 και 4 Μαΐου στο ADAC Actronics Rally Sulingen (Lower Saxony). Το σύνολο των συμμετεχόντων στο πρώτο και μοναδικό στον κόσμο ηλεκτρικό κύπελλο ράλι με αυτοκίνητα μιας μάρκας, εντυπωσιάζει με την ποικιλομορφία και τον διεθνή χαρακτήρα του. Θα διαγωνιστούν αθλητές οκτώ διαφορετικών εθνικοτήτων. Συνολικά, δέκα νέες ομάδες, συμπεριλαμβανομένων τεσσάρων αμιγώς γυναικείων και αρκετών μικτών πληρωμάτων, φέρνουν έναν αέρα ανανέωσης στη συναρπαστική διοργάνωση. Η Γαλλική FFSA χρησιμοποιεί και πάλι δύο Corsa Rally Electric στο πλαίσιο του προγράμματος ανάπτυξης νέων ταλέντων στην ακαδημία της. Φέτος, τα αυτοκίνητα θα καταλάβουν οι Emma Chalvin/Emy Ailloud-Perraud και Alizée Pottier/Joanna Verdier. Επίσης, στο πλαίσιο της προώθησης νέων ταλέντων, η Βελγική RACB, σε συνεργασία με την Opel Belgium, παραχώρησε ένα αυτοκίνητ

BAJA GREECE 2024 ...

Με τη συμμετοχή κορυφαίων ονομάτων των αγώνων Cross Country Rally θα πραγματοποιηθεί το BAJA GREECE - FIA WORLD BAJA CUP από 22 έως 25 Μαΐου στο Άργος Ορεστικό Καστοριάς. Ένας αγώνας που μέσα από σκληρή δουλειά δέκα και πλέον χρόνων, έχει κερδίσει την αναγνώριση στο εξωτερικό. Τόσο η άρτια διοργάνωση των προηγούμενων ετών, όσο και οι διαδρομές στα μοναδικά βουνά της Καστοριάς και της Φλώρινας, αποτελούν πόλο έλξης για ομάδες από την ελίτ του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Ήδη, έχει επιβεβαιώσει τη συμμετοχή του στον αγώνα, ο δύο φορές νικητής του FIA Παγκόσμιου Κυπέλλου, Σαουδάραβας οδηγός Yazeed Al-Rajhi, με μόνο στόχο τη νίκη που θα του δώσει το προβάδισμα για την κατάκτηση του φετινού επάθλου. Έχοντας κάνει ένα εξαιρετικό ξεκίνημα, αφού εξασφάλισε τη νίκη στον πρώτο γύρο του Κυπέλλου στην Σαουδική Αραβία μαζί με τον Γερμανό συνοδηγό του Timo Gottschalk, η συμμετοχή τους στο BAJA GREECE αναμένεται με τεράστιο ενδιαφέρον.                             Από τα Καλάβρυτα στο διεθνές καλεντάρι τ