Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Το Ενιαίο στα Μέγαρα ...


• Pole position για τον Πρωταθλητή Νέων του 2018, Γιάννη Χαραλαμπόπουλο
• Έξι χιλιοστά η διαφορά του πρώτου από τον δεύτερο “Le Man”. 
• Τρία νέα πρόσωπα αγωνίζονται πρώτη φορά στα Μέγαρα. 


Η… ζέστη του Οκτωβρίου ήταν χαρακτηριστικό της πρώτης ημέρας του 3ου αγώνα ταχύτητας για φέτος, τον οποίο διοργάνωσε το Σωματείο ΕΛΛΑΔΑ και ο οποίος αποτέλεσε τον πέμπτο αγώνα του SEAJETS ΣΟΑΑ Ενιαίου Skoda. Αυτό πιθανώς επηρέασε και τις επιδόσεις των Skoda Fabia τα οποία έδωσαν και πάλι ξεχωριστό χρώμα στον αγώνα ταχύτητας, έστω και αν τελικά οι επιδόσεις των οδηγών ήταν αργότερες σε σχέση με την προηγούμενη επίσκεψη, τον Οκτώβριο. 
Παρόλα αυτά ο ανταγωνισμός ήταν και πάλι στα ύψη ανάμεσα στους συμμετέχοντες καθώς οι δύο πρώτες σειρές γέμισαν από οδηγούς που η διαφορά τους δεν ξεπέρασε το μισό δευτερόλεπτο. Ταχύτερος όλων ο Γιάννης Χαραλαμπόπουλος ο οποίος πήρε τη δεύτερη pole position για φέτος και επικράτησε σε μια οριακή μονομαχία με τον “Le Man”. Η διαφορά τους τελικά ήταν μόλις 6 χιλιοστά του δευτερολέπτου, όπως εξίσου μικρή ήταν και στην προηγούμενη φετινή τους μάχη στην πίστα. Η δεύτερη σειρά καλύφτηκε από τους Σπύρο Γαλεράκη και Στάθη Κουκέα με τον πρώτο να διατηρεί μαθηματικές ελπίδες για τον τίτλο και τον δεύτερο ουσιαστικές, γεγονός που κάνει άκρως ενδιαφέρουσες τις κούρσες της Κυριακής. Ο Κωνσταντίνος Γιαννίκος που επίσης έχει μόνο μαθηματικές ελπίδες για τον τίτλο, έστω και αν στοχεύει περισσότερο αυτόν των Νέων, θα ξεκινήσει πέμπτος, εμπρός από τον Θεμιστοκλή Πετράκη, ο οποίος στην πίστα και σε επίπεδο καλύτερου χρόνου ήταν εμφανώς πιο ανταγωνιστικός από τις αναβάσεις στις οποίες συμμετείχε μέχρι τώρα. Ανταγωνιστικοί όμως ήταν και οι δύο πρωτοεμφανιζόμενοι στο SEAJETS ΣΟΑΑ Ενιαίο Skoda. Ο Νίκος Παπαδόπουλος, ο οποίος έχει στη διάθεσή του το Skoda Fabia του Ταξιάρχη Ασημακόπουλου, που κινήθηκε στο 1:15.502 και ο “David 28”, κατά κόσμον Δαυίδ Μεριάνος ο οποίος σταμάτησε το χρονόμετρο στο 1:15.510. Ο τρίτος πρωτοεμφανιζόμενος, ο Θανάσης Μιχαλόπουλος που συμμετείχε με το Skoda Fabia του Φίλιππου Καλέση, ήταν σαφώς αργότερος και ολοκλήρωσε στην εντέκατη θέση. Ανάμεσα σε εκείνον και τον Μεριάνο βρέθηκε ο Δημήτρης Ρεμέντζης που θα ξεκινήσει ένατος και ο Αλέξανδρος Χαλιβελάκης που θα στηθεί στην δέκατη θέση της σειράς εκκίνησης. 


Στο αγωνιστικό σκέλος της Κυριακής η πρώτη κούρσα του Ενιαίου ξεκινά στις 11:25, ενώ από τις 08:30 ξεκινά η «δράση» στην πίστα με το warm up των κατηγοριών. 

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

11ο Rally Sprint Αιγίου - Συμμετοχές ...

 

Ομάδα ΕΛ.ΑΣ. ...

Η αγωνιστική ομάδα μηχανοκίνητου αθλητισμού της Ελληνικής Αστυνομίας, ξεκίνησε την 17η Μαΐου του 2024 από τον Πύργο Ηλείας μια καινοτόμα δράση, με τίτλο safety first, που στόχο έχει την δημιουργία πλαισίου εμπιστοσύνης ανάμεσα στους νέους και στον θεσμό της Ελληνικής Αστυνομίας, μέσα από την αγάπη για τους 4 τροχούς!  Παράλληλη στόχευση της ομάδας αποτελεί φυσικά, η συμβολή στην μείωση των οδικών τροχαίων ατυχημάτων και η δημιουργία υγειών προτύπων για τους ανηλίκους που τόσο πολύ δείχνουν να το έχουν ανάγκη.  Η ομάδα, το 2022, κατέκτησε την πρώτη θέση στο πρωτάθλημα του Le Mans στην Γαλλία και συμμετέχει ενεργά σε διοργανώσεις που λαμβάνουν χώρα εντός κ εκτός Ελλάδας όπως το εμβληματικό ράλλυ Ακρόπολις και άλλα εθνικά και διεθνή πρωταθλήματα. Στην δράση που έλαβε χώρα στον Πύργο, συμμετείχαν εβδομήντα (70) μαθητές της Γ’ Γυμνασίου από σχολεία του Δήμου, οι οποίοι συγκεντρώθηκαν στην πίστα καρτ και παρακολούθησαν από τον οδηγό του αγωνιστικού οχήματος Ανθυπαστυνόμο ΠΛΑΓΟ Ιωάννη και το

20ο Ράλλυ Κορίνθου ...

Η Αγωνιστική Λέσχη Αυτοκινήτου Κορινθίας (ΑΛΑΚ)  διοργανώνει το Σαββατοκύριακο 15 & 16 Ιουνίου  2024  το 20ο Ράλλυ Κορίνθου, έναν αγώνα που επιστρέφει έπειτα από 3 χρόνια και πάλι στον κορυφαίο θερμό του Ελληνικού motorsport, το 60o Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ράλλυ Χώματος 2024,  σύμφωνα με το αγωνιστικό πρόγραμμα της ΟΜΑΕ. Έπειτα και από την έκβαση του Ολυμπιακού Ράλλυ, το πρωτάθλημα «έχει πάρει φωτιά», με αποτέλεσμα το 20ό Ράλλυ Κορίνθου, το οποίο αναμένεται να προσελκύσει και συμμετοχές από το εξωτερικό, να παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον. O τρίτος γύρος του θεσμού θα έχει κέντρο του αγώνα την πόλη της Κόρινθου με τις Ειδικές Διαδρομές να διεξάγονται στα Γεράνια Όρη. Την επιστροφή του αγώνα και πάλι στο Πρωτάθλημα στηρίζει ο Δήμος Κορινθίων που αγκάλιασε  από την πρώτη στιγμή την προσπάθεια της Α.Λ.Α.Κορινθίας. Μεγάλος Χορηγός του αγώνα η εταιρία PEMA Shipping & Trading, Real Estate. H PEMA με δραστηριότητα στη Ναυτιλία και στο χώρο των ακινήτων.. Φέτος βρίσκεται στο πλευρό του αγώ