Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

EKO Racing Dirt Games 2019 ...


Ο χρόνος για την έναρξη του EKO Racing Dirt Games για το 2019 μετράει αντίστροφα, με την οργανωτική επιτροπή του θεσμού να εργάζεται πυρετωδώς για την αυλαία του θεσμού που έχει προγραμματιστεί για τις 18-19 Μαΐου στον Ιππόδρομο Αθηνών στο Μαρκόπουλο. Την ώρα που οι ομάδες και οι οδηγοί προετοιμάζουν τις αγωνιστικές τους κατασκευές, το EKO Racing Dirt Games εξασφάλισε για ακόμα μία χρονιά ισχυρούς υποστηρικτές που εγγυώνται την υψηλού επιπέδου διοργάνωση που είδαμε τα προηγούμενα δύο χρόνια.
Όπως το 2018, έτσι και φέτος, ονομαστικός χορηγός του θεσμού θα είναι η ΕΚΟ. Η μεγαλύτερη ελληνική εταιρία εταιρεία πετρελαιοειδών, με τα EKONOMY fuels, το βραβευμένο Diesel Avio double filtered και την premium βενζίνη ΕΚΟ RACING 100 που βελτιώνει τις επιδόσεις των κινητήρων, έχει μια μακρά παράδοση στη στήριξη σημαντικών θεσμών και αθλημάτων στη χώρα μας. Ειδικότερα στον χώρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού η ΕΚΟ και τα κορυφαία καύσιμα της είναι πάντα κοντά σε διοργανώσεις που αναδεικνύουν τον χώρο όπως κάνει τα τελευταία 2 χρόνια η διοργάνωση των Dirt Games.
Η ευχάριστη έκπληξη για το 2019 είναι η παρουσία της Citroen ανάμεσα στους χορηγούς του θεσμού. Η γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία, η οποία φέτος γιορτάζει 100 χρόνια ιστορίας, διαδραματίζει εδώ και έναν αιώνα ένα σπουδαίο ρόλο στον μηχανοκίνητο αθλητισμό και ειδικά στους αγώνες που διεξάγονται σε χωμάτινες επιφάνειες. Με οκτώ τίτλους και περισσότερες από 100 νίκες στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ, είναι μία από τις εταιρίες με την ισχυρότερη παράδοση στους αγώνες και φέτος θα είναι δίπλα στο ΕΚΟ Racing Dirt Games.
Φυσικά, άνθρωποι και εταιρίες που στήριξαν το θεσμό την προηγούμενη χρονιά θα συνεχίσουν δίπλα στο EKO Racing Dirt Games και για το 2019.
Το Red Bull, το αυστριακό Energy Drink, που δίνει έμφαση στο μηχανοκίνητο αθλητισμό αλλά και σε πολλές μορφές extreme sport, θα εξακολουθεί και τη νέα χρονιά να δίνει φτερά στους αθλητές και το θεσμό. Παράλληλα, η Garmin θα αποτελέσει τον χορηγό τεχνολογίας, όντας μία από τις κορυφαίες εταιρίες κατασκευής ηλεκτρονικών συσκευών και smartwatch. 


Η Garmin είναι ουσιαστικά και ο... κύριος “υπεύθυνος” για τις εντυπωσιακές εικόνες που απολαμβάνουμε κατά τη διάρκεια των αγώνων από το εσωτερικό των χωμάτινων φόρμουλων, και όχι μόνο! Μία ακόμα εταιρία που είναι δίπλα στο EKO Racing Dirt Games από την πρώτη χρονιά διεξαγωγής του, είναι η Racecraft, που αποτελεί και χορηγό εξοπλισμού του θεσμού και διαθέτει ό,τι είναι απαραίτητο σε επίπεδο ένδυσης, ασφαλείας και εξοπλισμού.
Τέλος, χορηγός επικοινωνίας θα είναι για ακόμα μία φορά το περιοδικό 4ΤΡΟΧΟΙ, το οποίο και κλείνει 50 χρόνια ζωής, αλλά και η COSMOTE TV. Το συνδρομητικό κανάλι είναι αυτό που θα φροντίσει να προβάλλει το ΕΚΟ Racing Dirt Games στους τηλεοπτικούς δέκτες, φέρνοντας την εικόνα στο σπίτι χιλιάδων τηλεθεατών. Τα κομμάτια του παζλ συμπληρώνονται και όλα δείχνουν ότι η νέα αγωνιστική χρονιά του ΕΚΟ Racing Dirt Games για το 2019 θα χαρακτηριστεί από το εξαιρετικό επίπεδο που είχαμε συνηθίσει τα τελευταία δύο χρόνια, με τις προσδοκίες πλέον για το θεσμό να είναι ιδιαίτερα υψηλές!

Πρόγραμμα αγώνων:

18-19 Μαΐου Ιππόδρομος Αθηνών, Μαρκόπουλο
22-23 Ιουνίου ΕΚΟ Racing Διαδρόμιο, Κουταλάς Κορινθίας
28-29 Σεπτεμβρίου Ιππόδρομος Αθηνών, Μαρκόπουλο
19-20 Οκτωβρίου Πίστα Motocross, Χαλκίδα
16-17 Νοεμβρίου Αυτοκινητοδρόμιο Σερρών, Σέρρες
14-15 Δεκεμβρίου Αυτοκινητοδρόμιο Μεγάρων, Μέγαρα

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

1η Ανάβαση Πηλίου ...

Με 45 συμμετοχές θα πραγματοποιηθεί η 1η Ανάβαση Πηλίου. Ο αγώνας θα διεξαχθεί πρώτη φορά σε αυτή τη διαδρομή στον επαρχιακό δρόμο Άνω Λεχωνίων-Μηλέων. Η εκκίνηση ξεκινά από την διασταύρωση του Αγ.Βλασιου και τερματίζει σε 3.2χλμ προς τον Άγιο Γεώργιο που είναι πριν το πέταλο και τη διασταύρωση της Ι.Μ Αγίων Ταξιαρχών. Το Σάββατο το πρωί θα γίνει ο τεχνικός έλεγχος των αγωνιστικών αυτοκινήτων στην παραλία του Βόλου στο Πανεπιστήμιο όπου το ωράριο είναι 9:00-12:00. Μετά τις 13:00 οι αγωνιζόμενοι θα έχουν την δυνατότητα να πάνε προς τη διαδρομή της Ανάβασης και να στήσουν τα service τους. Ο χώρος του σέρβις είναι μετά τη γέφυρα του Παλαιοκάστρου (Πέστροφες). Εκατό μέτρα μετά τα σέρβις αρχίζει το warm up για περίπου 800 μέτρα ώστε να φτάσει στην εκκίνηση. Τα δοκιμαστικά θα αρχίσουν στις 16:00 (Λόγω των εκκλησιαστικών εκδηλώσεων που γίνονται στην Ι.Μ.). Το Σάββατο το βράδυ στις 21:00 θα γίνει η πανηγυρική εκκίνηση στην Κάτω Γατζέα. Εκει θα εκκινήσουν όλα τα αγωνιστικά αυτοκίνητα με την παρ

Ανάβαση Πιτίτσας – Χρήστος Μπαντούνας ...

Ο 4ος γύρος για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Αναβάσεων του 2024, θα διεξαχθεί στις 22 και 23 Ιουνίου από τον ΑΟΠ (Αυτοκινητιστικός Όμιλος Πατρών), με την Ανάβαση Πιτίτσας, να είναι για ακόμα μία χρονιά στο καλεντάρι, επιβεβαιώνοντας πως είναι μία από τις πιο αγαπημένες όλων των οδηγών. Ο Αγώνας προσμετρά στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Αναβάσεων αλλά και στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Αναβάσεων Ιστορικών Αυτοκινήτων. Για το 2024 η Ανάβαση Πιτίτσας θα ονομαστεί «Ανάβαση Πιτίτσας – Χρήστος Μπαντούνας», στην μνήμη του Χρήστου Μπαντούνα που η μοίρα τον πήρε από κοντά μας τόσο νωρίς και άδικα. Μία από τις ιστορικότερες Αναβάσεις της χώρας μας, ρίχνει σημαία εκκίνησης, με την Ανάβαση Πιτίτσας να διεξάγεται από το 1973 και ο τίτλος «στυλοβάτης» του Ελληνικού Πρωταθλήματος δεν είναι άδικος. Ξεκίνησε το 1973 με νικητή τον «Λεωνίδα» που οδηγούσε ένα Πόρσε Καρέρα RSR, με την απόσταση του πρώτου αυτού αγώνα να ήταν 3,8 χιλιόμετρα. Η ανάβαση Πιτίτσας είναι αγώνας του πανελλήνιου πρωταθλήματος αναβάσεων και ο παλα

Ανάβαση Βαντέ ...

Με 20 συμμετοχές θα διεξαχθεί το διήμερο 15 και 16 Ιουνίου η 3η Ανάβαση Βαντέ από την ΑΛΑΧανίων, αγώνας που προσμετράει στο Κύπελλο Αναβάσεων Κρήτης.