Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Με 94 πρωταγωνιστές η μεγάλη πρεμιέρα στο Διόνυσο ...


Για τέταρτη διαδοχική χρονιά, στα ισάριθμα έτη της σύγχρονης εποχής της μετά τη δεκαετία του ‘70, η Ανάβαση Διονύσου πλησίασε τριψήφιο αριθμό συμμετοχών για την πρεμιέρα του Valvoline Π.Π. Αναβάσεων 2019 - αποδεικνύοντας πόσο προσφιλής είναι στην «αφρόκρεμα» των οδηγών Αναβάσεων, που θα δώσει το παρόν το προσεχές Σαββατοκύριακο 30-31 Μαρτίου στην ανατολική πλαγιά της Πεντέλης.
Στη φιλόξενη Ανατολή, στους πρόποδες της Πεντέλης πάνω από τη Νέα Μάκρη, θα στήσουν το Σέρβις τους 94 συνολικά αγωνιζόμενοι του Πρωταθλήματος, του ΣΟΑΑ Ενιαίου Skoda 2019 και του Πρωταθλήματος Αναβάσεων Ιστορικών αυτοκινήτων. Η Ανάβαση Διονύσου 2019, που διοργανώνει το Σωματείο ΕΛ.Λ.Α.Δ.Α., αποτελεί τον πρώτο γύρο της νέας σεζόν και για τους τρεις αυτούς θεσμούς. Το πλήθος και το ταλέντο των αγωνιζόμενων, μια σειρά από εκρηκτικά αυτοκίνητα, τα supercars της Formula Saloon, οι μάχες του Ενιαίου στα εκατοστά του δευτερολέπτου και η εγγύτητα της διαδρομής στους κατοίκους της πρωτεύουσας, καθιστούν την Ανάβαση Διονύσου μια άκρως δελεαστική πρόταση για τους φίλους του μότορσπορ το προσεχές διήμερο. Ειδικά με δεδομένο ότι φέτος το μετεωρολογικό δελτίο δεν προβλέπει τις παροδικές βροχές που είχαν κάνει το πέρασμά τους νωρίς το πρωί στον περσινό αγώνα. Πρώτοι στα περάσματα της Ανάβασης, τόσο στα Χρονομετρημένα του Σαββάτου 30/3 (που ξεκινούν στις 11:00 π.μ.) όσο και στα δύο αγωνιστικά Σκέλη της Κυριακής 31/3 (το πρώτο εκ των οποίων θα πάρει εκκίνηση στις 10:30 π.μ.) θα είναι οι 14 οδηγοί του ΣΟΑΑ Ενιαίου Skoda 2019. Για το θεσμό αυτό κάθε σκέλος της Ανάβασης θα προσμετρά ως ξεχωριστός αγώνας, συνεπώς αυτό το διήμερο θα διεξαχθεί ο πρώτος και δεύτερος φετινός γύρος του Ενιαίου. Διπλοί, εξάλλου, θα είναι και οι υπόλοιποι πέντε αγώνες (δύο ακόμα Αναβάσεις και τρείς αγώνες Ταχύτητας) του θεσμού. Η σειρά θα συνεχιστεί με τους 19 οδηγούς της κατηγορίας Ν -στην οποία η Κλάση Ν2 έχει τη μερίδα του λέοντος με 12 αγωνιζόμενους-, έπειτα με τους 12 οδηγούς της Κατηγορίας Α, με τους 11 αγωνιζόμενους της κατηγορίας Ε και μετά με ορισμένα από τα πλέον ισχυρά αγωνιστικά αυτοκίνητα και supercars που θα έχουν στα πηδάλια τους 12 οδηγούς που έχουν δηλώσει συμμετοχή στην κατηγορία Formula Saloon. Το τέλος κάθε σκέλους επιφυλάσσει τους 26 οδηγούς της πλέον πολυπληθούς κατηγορίας, των Ιστορικών αυτοκινήτων, με ορισμένα άριστα διατηρημένα «διαμάντια» του παρελθόντος της αγωνιστικής αυτοκίνησης. Οι συμμετέχοντες πρέπει να γνωρίζουν ότι ο Διοικητικός Έλεγχος θα γίνει στα γραφεία του Σωματείου «ΕΛ.Λ.Α.Δ.Α» (Κύπρου 76, Περιστέρι) στις 18:00-21:00 το απόγευμα της Παρασκευής 29/3, και είναι υποχρεωτικός για τους αγωνιζόμενους της Αθήνας. Ο Τεχνικός Έλεγχος θα διεξαχθεί στο χώρο των πιτς, στον οικισμό Ανατολή, το πρωί του Σαββάτου. Οι θεατές πρέπει να γνωρίζουν, αντίστοιχα, ότι η κυκλοφορία στη διαδρομή θα διακοπεί και τις δύο ημέρες στις 09:00 το πρωί, τόσο από την εκκίνηση στην Ανατολή όσο και από τον τερματισμό στην πλευρά του Αγίου Πέτρου.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ!!!

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

1η Δεξιοτεχνία Νεμέας ...

Στις 14 Απριλίου θα διεξαχθεί η Δεξιοτεχνία Νεμέας στο χώρο του Οινοποιητικού Συνεταιρισμού Νεμέας. Ο αγώνας θα εκκινήσει στις 09:00. Σύμφωνα με την νέα εγκύκλιο της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού για τις Δεξιοτεχνίες προκειμένου να δηλώσει κάποιος συμμετοχή απαιτούνται τα ακόλουθα: • Άδεια Οδήγησης σε ισχύ (επιπλέον να μην παρακρατείτε από καμία δημόσια αρχή) • Άδεια Κυκλοφορίας ή Αγωνιστική Άδεια Κυκλοφορίας σε ισχύ (δεν δύναται να συμμετάσχουν οχήματα με πινακίδες ΔΟΚ, με Μ ή σε προσωρινή ακινησία) *σε περίπτωση διαφορετικού κατόχου-αγωνιζομένου απαιτείται Υ.Δ. παραχώρησης • Δελτίο Αθλητή τύπου Δ (κόστος ημερήσιου 20€ και ετήσιου 60€) • Ιατρική βεβαίωση σύμφωνα με τον αθλητικό νόμο (επισυνάπτεται αρχείο παρακάτω) Τέλος οι δηλώσεις συμμετοχών θα πραγματοποιούνται αποκλειστικά μέσω ΣΔΔΑ μέχρι και την Παρασκευή 12/4/2024. Η ασφάλεια του αγώνα καθορίζεται από την ΟΜΑΕ στα 20€ και καταβάλλεται με την δήλωση συμμετοχής στο ΣΔΔΑ ενώ η συμμετοχή της λέσχης είναι 50€ και καταβάλλεται • είτε

2ος Αγώνας Drift Λουτράκι ...

Το Αθλητικό Σωματείο Start Line διοργανώνει στις 13 και 14 Απριλίου τον 2ο γύρο του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Drift για το 2024, στη φιλόξενη Σχολή Μηχανικού Λουτρακίου. Ο αγώνας που συγκέντρωσε 62 συμμετοχές, διοργανώνεται υπό την αιγίδα του Δήμου Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων. Σε μια εντυπωσιακή διαδρομή, οι θεαματικότεροι οδηγοί της χώρας θα προσφέρουν εντυπωσιακά περάσματα με τις ατελείωτες πλαγιολισθήσεις τους, τόσο το Σάββατο όσο και την Κυριακή, με στόχο να εντυπωσιάσουν τους φίλους του αθλήματος με τις προσπάθειές τους. Οι συμμετοχές: ΕΔΩ!

Καλή Αρχή ...

Το 60ό Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ράλλυ Χώματος βρίσκεται μια ανάσα από την πρεμιέρα του, αφού το Ράλλυ Στερεάς Ελλάδας, ο πρώτος γύρος του θεσμού, έχει τυπικά ξεκινήσει με την τέλεση της Πανηγυρικής Εκκίνησης στην Κεντρική Πλατεία της Θήβας, το βράδυ του Σαββάτου. Οι θεατές, φίλοι του μηχανοκίνητου αθλητισμού και κάτοικοι της περιοχής, κατέκλυσαν την πλατεία, γνωρίζοντας από κοντά τα 36 πληρώματα που θα συμμετάσχουν την Κυριακή στον αγώνα. Στην εκδήλωση έδωσαν το παρών, μεταξύ άλλων, ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Γιώργος Αναστασίου, η Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, κ. Φανή Παπαθωμά, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Βοιωτίας, κ. Γιώργος Ντασιώτης καθώς και πλήθος Αντιδημάρχων και Δημοτικών Συμβούλων της περιοχής. Νωρίτερα, στις εγκαταστάσεις του επίσημου διανομέα των λιπαντικών Texaco, Tsellos στη Θήβα είχε λάβει χώρα ο Διοικητικός και Τεχνικός Έλεγχος του Ράλλυ Στερεάς Ελλάδας, με τα πληρώματα να είναι ευδιάθετα και να είναι έτοιμα να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό στις 5 Ειδικές Διαδρομές του αγώνα. Το α