Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Opel Combo: Πρώτο μεταξύ ίσων ...


Χάρη στο Opel Combo, η ασφάλεια και η άνεση στο ταξίδι είναι καλύτερα από ποτέ, για επαγγελματίες και οικογένειες. Το Combo προσφέρει 20 συστήματα υποβοήθησης οδηγού – περισσότερα από οποιοδήποτε άλλο πολυχρηστικό όχημα ή panel van της κατηγορίας. Η επιβατική έκδοση Combo Life (AUTOBEST Best Buy Car of Europe 2019) και το Combo Cargo panel van (International Van of the Year 2019) προσφέρουν τα υψηλότερα επίπεδα ασφάλεια και άνεσης στις αντίστοιχες κατηγορίες τους. Υιοθετώντας μία νέα προσέγγιση, το Combo σχεδιάστηκε και εξελίχθηκε σύμφωνα με πρότυπα επιβατικού αυτοκινήτου από την αρχή – αντί ενός ελαφρού επαγγελματικού οχήματος, στο οποίο προστέθηκε εξοπλισμός κατάλληλος για οικογένεια σε επόμενο στάδιο. Αυτό σημαίνει ότι επαγγελματίες και τεχνικοί που χρησιμοποιούν το Combo Cargo panel van απολαμβάνουν τα ίδια χαρακτηριστικά ασφάλειας και άνεσης με τις οικογένειες που ταξιδεύουν με το Combo Life. Πολυάριθμα συστήματα υποστήριξης οδηγού στο Combo, από Automatic Cruise Control, Σύστημα Αναγνώρισης Επικείμενης Σύγκρουσης (Forward Collision Alert) με Ανίχνευση Πεζού, Διατήρησης Λωρίδας Κυκλοφορίας (Lane Keep Assist) και Αυτόματο Φρενάρισμα Έκτακτης Ανάγκης (Automatic Emergency Braking), μέχρι Σύστημα Αναγνώρισης Κόπωσης Οδηγού (Driver Drowsiness Alert), Αναγνώριση Οδικών Σημάτων (Traffic Sign Recognition) και Σύστημα Υποβοήθησης Εκκίνησης σε Ανηφόρα (Hill Start Assist), αυξάνουν την ασφάλεια των χρηστών (επαγγελματίες και οικογένειες).


Ένα επαναστατικό στοιχείο ασφάλειας για το Combo Cargo με πίσω πόρτες είναι το Surround Rear Vision. Μία κάμερα πάνω από τις πόρτες διευρύνει την ορατότητα για να μπορεί ο οδηγός να βλέπει τι υπάρχει στο πίσω τμήμα και να κάνει ασφαλείς ελιγμούς στάθμευσης. Οι εικόνες προβάλλονται σε μία έγχρωμη οθόνη πέντε ιντσών στην καμπίνα. Μία δεύτερη κάμερα στον εξωτερικό καθρέπτη του συνοδηγού του Combo Cargo περιορίζει τα τυφλά σημεία σε αυτή την πλευρά του οχήματος. Εάν ανιχνευτούν πεζοί ή δικυκλιστές στη συγκεκριμένη περιοχή, ενώ το Combo Cargo κάνει δεξιά στροφή, η εικόνα της πλευράς του συνοδηγού εμφανίζεται στην οθόνη – συμβάλλοντας σημαντικά στην αύξηση της ασφάλειας (μέσα και γύρω από το αυτοκίνητο). Με το Combo Cargo, η Opel προσφέρει για πρώτη φορά ένα Δείκτη Υπερφόρτωσης2. Το σύστημα που λειτουργεί με αισθητήρα, μετρά το βάρος του φορτίου και, εάν υπερβαίνει το 80% του επιτρεπόμενου ωφέλιμου φορτίου, ανάβει μία λευκή λυχνία LED. Εάν το βάρος του φορτίου είναι υψηλότερο από το μέγιστο επιτρεπόμενο, θα εμφανιστεί μία πορτοκαλί ένδειξη με ένα θαυμαστικό. Το προσαρμοζόμενο σύστημα ελέγχου πρόσφυσης IntelliGrip με πέντε προγράμματα εξασφαλίζει την ομαλή πορεία του Combo σε συνθήκες εκτός δρόμου ή ασφαλή πρόσβαση σε εργοτάξια με ολισθηρές επιφάνειες. Ένα σύστημα Flank Guard που λειτουργεί με αισθητήρα παρέχει προστασία από ενοχλητικά χτυπήματα ή γρατζουνιές ενώ το όχημα στρίβει με χαμηλές ταχύτητες – σημαντική βοήθεια κυρίως σε συνθήκες πυκνής κυκλοφορίας.


Πέραν της αυξημένης ασφάλειας, οι καινοτόμες τεχνολογίες του Combo αναβαθμίζουν και το επίπεδο άνεσης. Για παράδειγμα, οι οδηγοί του Combo είναι άριστα συνδεδεμένοι χάρη στην τελευταία γενιά των συστημάτων infotainment με συμβατότητα Apple CarPlay και Android Auto και έγχρωμη οθόνη αφής οκτώ ιντσών. Οι καινοτομίες συνεχίζονται και κάτω από το καπό του Combo, με μία γκάμα ζωηρών κινητήρων βενζίνης και diesel, πιστοποιημένων σύμφωνα με το πρωτόκολλο WLTP. Οι υπερτροφοδοτούμενες μονάδες συνδυάζονται με αποδοτικά πεντατάχυτα και εξατάχυτα μηχανικά κιβώτια. Αξιοσημείωτο για την κατηγορία είναι και το οκτατάχυτο αυτόματο κιβώτιο μειωμένων τριβών, που διατίθεται προαιρετικά. Το Opel Combo, που βασίζεται στην κορυφαία πλατφόρμα EMP2 του Groupe PSA, διατίθεται σε στάνταρ μήκη (4,40 m) ή XL (4,75 m). Τα συστήματα υποστήριξης οδηγού που αναβαθμίζουν τα επίπεδα ασφάλειας και άνεσης είναι ασυναγώνιστα σε αυτή την κατηγορία. Το συνολικό πακέτο ολοκληρώνεται με την προσθήκη μίας σειράς αξεσουάρ που παρέχουν πρόσθετη ασφάλεια, λειτουργικότητα και στυλ.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

19ο Grand Prix Όστιν ...

Το 19ο Grand Prix του φετινού Παγκόσμιου Πρωταθλήματος, έρχεται στην πίστα «Circuit of the Americas» στο Όστιν των ΗΠΑ, και θα μεταδοθεί την Κυριακή, 20 Οκτωβρίου, στις 22:00, ζωντανά, αποκλειστικά στο ΑΝΤ1+ ( https://www.antennaplus.gr ) και ετεροχρονισμένα στις 23:30 στον ΑΝΤ1. Οι λάτρεις της Formula 1, θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τις ελεύθερες και τις κατατακτήριες δοκιμές των μονοθέσιων, την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου και το Σάββατο 19 Οκτωβρίου, αποκλειστικά από το ΑΝΤ1+. Το ταξίδι στην Αμερική ξεκινά από το Όστιν του Τέξας και την πίστα «Circuit of the Americas» (COTA), η οποία θα φιλοξενήσει τον 19ο αγώνα της φετινής σεζόν στη Formula 1. Το COTA σηματοδοτεί την αρχή μιας τριπλέτας συνεχόμενων αγώνων στη Βόρεια και Νότια Αμερική, με την πορεία να συνεχίζεται στο Μεξικό στις 27 Οκτωβρίου και στη Βραζιλία στις 3 Νοεμβρίου. Μετά από μια σύντομη ανάπαυλα, το θέαμα θα μεταφερθεί στο Λας Βέγκας στις 23 Νοεμβρίου. Αξίζει να σημειωθεί, πως τόσο στο Austin όσο και στο Ιντερλάγος

Πανελλήνιο Σώμα Κριτών Μηχανοκίνητου Αθλητισμού

Το Πανελλήνιο Σώμα Κριτών Μηχανοκίνητου Αθλητισμού (ΠΑ.Σ.Κ.Μ.Α.) ανακοινώνει στους κριτές-χρονομέτρες σε όλη την Ελλάδα οτι θα πρέπει να γίνουν όλοι μέλη του καθώς -βάσει του καταστατικού του- είναι το αρμόδιο σωματείο για την τήρηση και ανανέωση της λίστας όλων των στελεγχών (πτυχιούχων ή μη) κάθε μορφής μηχανοκίνητου αθλητισμού στη χώρα. Για το λόγο αυτό, παρακαλούμε όπως επικοινωνήσετε στα κάτωθι τηλέφωνα. Το προσωρινό διοικητικό συμβούλιο του ΠΑ.Σ.Κ.Μ.Α. Πρόεδρος: Λεμονής Αθανάσιος (6977741950) Αντιπρόεδρος: Μαντζίνος Ευθύμιος (6997008766) Γεν. Γραμματέας: Σάσσαλος Κων/νος (6974558311) Ταμίας: Τούμπανης Νίκος (6932111791) Δημόσιες Σχέσεις: Πολύζος Αθανάσιος (6977680402) Υπεύθυνος Κριτών: Γιαννούσης Πέτρος (6944985545) Υπεύθ. Κριτών Περιφ. Κρήτης: Λουκά Ειρήνη (6944228252)

Μαζί σχεδιάζουμε ...

Ένα καθοριστικό βήμα για την αναδιαμόρφωση των Συγκοινωνιών στην Αττική αποτέλεσε η Ημερίδα με θέμα «Μαζί σχεδιάζουμε τον Νέο Συγκοινωνιακό Χάρτη της Αττικής», που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, με τη συνεργασία του Υπουργείου, του ΟΑΣΑ και του «Growthfund», του Εθνικού Επενδυτικού Ταμείου. Καθημερινά, εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες μετακινούνται στην Αττική χρησιμοποιώντας τις αστικές συγκοινωνίες. Αυτή την περίοδο εκπονείται το Στρατηγικό Σχέδιο Μεταφορών Αττικής για τα επόμενα είκοσι χρόνια, το οποίο περιλαμβάνει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα δράσεων που στοχεύει στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής, την προώθηση της βιώσιμης κινητικότητας και την ενίσχυση των «πράσινων» μεταφορών. Ο ΟΑΣΑ καταγράφει την υπάρχουσα κατάσταση των μεταφορών στην Αττική μέσω εκτεταμένης έρευνας, που πραγματοποιείται σε όλους τους Δήμους της Αττικής, σε νοικοκυριά, μετακινούμενους σε σταθμούς μετρό, τραμ, λεωφορείων και τρόλεϊ, σε λιμάνια και αεροδρόμια, ενώ συμμετέχουν οδηγοί ταξ