Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Motorwest - Θεσμός με το Kαλημέρα ...


Η "Motorwest 2019" που πραγματοποιήθηκε στις 2-3  Φεβρουαρίου 2019, αν και έριξε αυλαία πριν λίγες ώρες, θα είναι στο επίκεντρο των συζητήσεων για αρκετό καιρό. Ο χώρος του Παμπελοποννησιακού Στάδιου στην Πάτρα αποδείχθηκε ίσως η καταλληλότερη επιλογή που θα μπορούσαν να κάνουν οι διοργανωτές. 
Την έκθεση διοργάνωσαν από κοινού η ΦΙΛΜΠΑ, με την περιφερειακή εφημερίδα «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ» με συνδιοργανωτή την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, με ομολογουμένως απόλυτη επιτυχία. 
Οι πύλες για τους επισκέπτες άνοιξαν το Σάββατο 2 Φεβρουαρίου με το κοινό να απολαμβάνει τα εκθέματα αλλά και να ενημερώνεται από τους εκθέτες για νέες τεχνολογίες, τάσεις και προϊόντα. Το απόγευμα της ίδιας μέρας πραγματοποιήθηκαν τα επίσημα εγκαίνια με την παρουσία του Βουλευτή Αχαίας Κώστα Σπαρτινού, του Αντιπεριφερειάρχη Αχαίας Γρηγόρη Αλεξόπουλου, του Αντιπεριφερειάρχη Περιφεριακής Ανάπτυξης Κώστα Καρπέτα, του εκδότη της «Π» Θεόδωρου Λουλούδη, του Προέδρου της Οργανωτικής Επιτροπής Κυριάκου Καπετανάκη και του Γεράσιμου Φεσσιάν. 


Αμέσως μετά τα εγκαίνια ακολούθησε η Ημερίδα με τίτλο Οδική Ασφάλεια : Ο ρόλος των υποδομών και των χρηστών όπου παρακολούθησαν εκτός των προαναφερθέντων, ο Βουλευτής Αχαιάς κ. Νίκος Νικολόπουλος, ο Εκπρόσωπος του Passione Rossa – Ferrari Owners Club Πάολο Μελλισάνο, μαζί με πλήθος κόσμου.
Στην ημερίδα ομιλητές ήταν ο Αστυνόμος Α της Διεύθυνσης Τροχαίας Πατρών Νιάρος Σπύρος, ο Προϊστάμενος του τμήματος συγκοινωνιακών έργων της ΠΔΕ για την Αχαΐα Παναγιώτης Φλωράτος, ο Asset & Design Manager της Ολυμπία Οδός Α.Ε. Γιώργος Πατεράκης, ο Γεράσιμος Φεσσιάν, ο Εκπαιδευτής νέων οδηγών Γρηγόρης Καραβαγγέλης, ο βραβευμένος ως «Πρόσωπο Χρονιάς 2018» Φώτης Θωμάς και εκπρόσωπος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού. Την παράσταση «έκλεψε» ο Χρήστος Καϊτσας όπου μέσα στην αίθουσα του Συνεδρίου έκανε χαμηλή πτήση πάνω από τα κεφάλια των επισκεπτών, με το τηλεκατευθυνόμενο αεροπλάνο του, όπου θα λάβει μέρος και θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα και την Πάτρα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ακροβατικών ακριβείας εσωτερικών χώρων που θα πραγματοποιηθεί στο Ηράκλειο της Κρήτης στις 17 Μαρτίου. 


Την Κυριακή 3 Φεβρουαρίου η δεύτερη μέρα της MotorWest 2019 ήταν πολύ ζεστή αφού η επισκεψιμότητα αυξήθηκε κατακόρυφα, προβληματίζοντας ευχάριστα τους διοργανωτές. Παρουσιάσεις νέων τεχνολογιών, όπως η ηλεκτροκίνηση, η νανοτεχνολογία με κεραμικές επιστρώσεις, τα νέα μοντέλα και τα σύγχρονα προϊόντα για την καλύτερη συντήρηση των οχημάτων κέρδισαν το ενδιαφέρον των επισκεπτών. 
Ο επίλογος της MotorWest αφήνει μια γλυκιά γεύση αφού πάνω από 25 εκθέτες έδωσαν το παρών και σχολίασαν με τα θετικότερα λόγια αυτό τον νέο θεσμό, ενώ το κοινό της Δυτικής Ελλάδας αγκάλιασε ένθερμα την προσπάθεια με πάνω από 15000 επισκέπτες. 
Χορηγοί της MotorWest 2019 ήταν η Coral Α.Ε. και η WURTH, ενώ υποστηρικτές ήταν οι Askounis Securiτy και Ολυμπία Οδός Α.Ε.  

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

1η Ανάβαση Πηλίου ...

Με 45 συμμετοχές θα πραγματοποιηθεί η 1η Ανάβαση Πηλίου. Ο αγώνας θα διεξαχθεί πρώτη φορά σε αυτή τη διαδρομή στον επαρχιακό δρόμο Άνω Λεχωνίων-Μηλέων. Η εκκίνηση ξεκινά από την διασταύρωση του Αγ.Βλασιου και τερματίζει σε 3.2χλμ προς τον Άγιο Γεώργιο που είναι πριν το πέταλο και τη διασταύρωση της Ι.Μ Αγίων Ταξιαρχών. Το Σάββατο το πρωί θα γίνει ο τεχνικός έλεγχος των αγωνιστικών αυτοκινήτων στην παραλία του Βόλου στο Πανεπιστήμιο όπου το ωράριο είναι 9:00-12:00. Μετά τις 13:00 οι αγωνιζόμενοι θα έχουν την δυνατότητα να πάνε προς τη διαδρομή της Ανάβασης και να στήσουν τα service τους. Ο χώρος του σέρβις είναι μετά τη γέφυρα του Παλαιοκάστρου (Πέστροφες). Εκατό μέτρα μετά τα σέρβις αρχίζει το warm up για περίπου 800 μέτρα ώστε να φτάσει στην εκκίνηση. Τα δοκιμαστικά θα αρχίσουν στις 16:00 (Λόγω των εκκλησιαστικών εκδηλώσεων που γίνονται στην Ι.Μ.). Το Σάββατο το βράδυ στις 21:00 θα γίνει η πανηγυρική εκκίνηση στην Κάτω Γατζέα. Εκει θα εκκινήσουν όλα τα αγωνιστικά αυτοκίνητα με την παρ

Ανάβαση Πιτίτσας – Χρήστος Μπαντούνας ...

Ο 4ος γύρος για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Αναβάσεων του 2024, θα διεξαχθεί στις 22 και 23 Ιουνίου από τον ΑΟΠ (Αυτοκινητιστικός Όμιλος Πατρών), με την Ανάβαση Πιτίτσας, να είναι για ακόμα μία χρονιά στο καλεντάρι, επιβεβαιώνοντας πως είναι μία από τις πιο αγαπημένες όλων των οδηγών. Ο Αγώνας προσμετρά στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Αναβάσεων αλλά και στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Αναβάσεων Ιστορικών Αυτοκινήτων. Για το 2024 η Ανάβαση Πιτίτσας θα ονομαστεί «Ανάβαση Πιτίτσας – Χρήστος Μπαντούνας», στην μνήμη του Χρήστου Μπαντούνα που η μοίρα τον πήρε από κοντά μας τόσο νωρίς και άδικα. Μία από τις ιστορικότερες Αναβάσεις της χώρας μας, ρίχνει σημαία εκκίνησης, με την Ανάβαση Πιτίτσας να διεξάγεται από το 1973 και ο τίτλος «στυλοβάτης» του Ελληνικού Πρωταθλήματος δεν είναι άδικος. Ξεκίνησε το 1973 με νικητή τον «Λεωνίδα» που οδηγούσε ένα Πόρσε Καρέρα RSR, με την απόσταση του πρώτου αυτού αγώνα να ήταν 3,8 χιλιόμετρα. Η ανάβαση Πιτίτσας είναι αγώνας του πανελλήνιου πρωταθλήματος αναβάσεων και ο παλα

Ανάβαση Βαντέ ...

Με 20 συμμετοχές θα διεξαχθεί το διήμερο 15 και 16 Ιουνίου η 3η Ανάβαση Βαντέ από την ΑΛΑΧανίων, αγώνας που προσμετράει στο Κύπελλο Αναβάσεων Κρήτης.