21/2/19

Greek Green Awards 2019 για την Zhidou Greece ...


Το πρώτο βραβείο «Greek Green Awards 2019» στην κατηγορία «Έξυπνη & Καθαρή Μετακίνηση» απέσπασε η Zhidou Greece – Ν. Ζυμπάς Α.Ε. που συμμετείχε στην 3η έκθεση VerdeTec στο MEΚ Παιανίας. Πρόκειται για τον κορυφαίο θεσμό στη χώρα μας για τις Τεχνολογίες Προστασίας του Περιβάλλοντος η οποία πραγματοποιείται με τη συνεργασία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και ξεπερνά τα στενά όρια μιας απλής Έκθεσης προϊόντων, αφού περιλαμβάνει ένα τριήμερο γεμάτο εκδηλώσεις, με συνεχείς παρουσιάσεις και workshops που αφορούν την κυκλική οικονομία, καθώς και τις τεχνολογίες και πρακτικές  αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, που έχει «χτυπήσει και την πόρτα» της Ελλάδας.
Αξίζει να σημειωθεί ότι τα βραβεία «Greek Green Awards» απονέμονται από τους διοργανωτές της Έκθεσης με την έγκριση/στήριξη του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας. 
Στην τελετή απονομής των βραβείων συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας, εκπρόσωποι της Βουλής και των κομμάτων, εκπρόσωποι της ΚΕΔΕ και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, κορυφαίοι εκπρόσωποι της αγοράς των τεχνολογιών περιβάλλοντος, φορείς της επιστημονικής κοινότητας κ.α.
Την εταιρεία Zhidou Greece – Ν. Ζυμπάς Α.Ε.  εκπροσώπησε ο Πρόεδρος και Δ/νων Σύμβουλος Χαρίλαος Ζυμπάς και ο Δ/ντής Marketing Ευαγόρας Παπαθέου, οι οποίοι παρέλαβαν τη σημαντική αυτή διάκριση. Παράλληλα, η εταιρεία στο πλαίσιο της διοργάνωσης παρουσίασε για πρώτη φορά στον ειδικό Τύπο και το κοινό την πλατφόρμα share’ngo της Zhidou ενώ παράλληλα διέθεσε 6 ZD D1 «share’ngo» για σύντομο test drive.
Το σύστημα share’ngo της Zhidou είναι για μια επαναστατική ιδέα «μοιραζόμενων» αυτοκινήτων που ήδη εφαρμόζεται με επιτυχία σε πολλές ευρωπαϊκές πόλεις, περιλαμβάνοντας ένα στόλο 2.500 και πλέον αποκλειστικά ηλεκτρικών αυτοκινήτων με πάνω από 180.000 εγγεγραμμένους χρήστες.
Η πλατφόρμα η οποία υλοποιείται με το πολύ προσιτό ηλεκτροκίνητο μοντέλο ZD D1 (περιλαμβάνει ειδικό κιτ), απευθύνεται κυρίως σε επαγγελματίες. Η εφαρμογή βρίσκεται στο στάδιο της προετοιμασίας και στην χώρα μας και αναμένεται να υλοποιηθεί σε υψηλής προβολής τουριστικούς προορισμούς από το προσεχές καλοκαίρι, και στην Αθήνα από το προσεχές φθινόπωρο.
Επίσης στο περίπτερο Zhidou στη 3η VerdeTec παρουσιάστηκαν στο κοινό τα προηγμένα ηλεκτροκίνητα μοντέλα D2 και D2S.
Πρόκειται για ευέλικτα αυτοκίνητα πόλης, διθέσια, με μήκος που δεν ξεπερνά τα 2,8 μ. Βασίζονται σε κοινή πλατφόρμα και διαφέρουν κυρίως σε επίπεδο εξοπλισμού, αφού είναι και τα δύο προσθιοκίνητα. Διαθέτουν ηλεκτροκινητήρα 30 KW και προσφέρουν πολύ καλές επιδόσεις (ανώτατη ταχ. 90 χλμ./ώρα με ηλεκτρονικό περιοριστή) και εξαιρετική αυτονομία (180 χλμ.) χάρη στην συστοιχία προηγμένων μπαταριών λιθίου χωρητικότητας 17,3 ΚWh με ηλεκτρόδια υψηλής απόδοσης τελευταία γενιάς (τύπος Li(NiCoMn)O2), που διακρίνονται για την ασφάλεια, την αντοχή τους, την σταθερή τους απόδοση και τις κόμπακτ διαστάσεις τους, παρέχοντας δυνατότητα φόρτισης από κοινή πρίζα ρεύματος 220V διάρκειας 6-7 ωρών. Επιπλέον, και τα δύο μοντέλα της Zhidou, προσφέρουν πολύ χαμηλό κόστος χρήσης (τα έξοδα κίνησης υπολογίζονται σε 1,1€ ανά 100 χλμ.), ελάχιστη συντήρηση, δεν πληρώνουν τέλη κυκλοφορίας, έχουν πολύ χαμηλά ασφάλιστρα, και φυσικά μηδενικές εκπομπές ρύπων.
Το πακέτο εξοπλισμού των μοντέλων είναι πληρέστατο κατατάσσοντάς τα στη premium κατηγορία. Διαθέτουν, λοιπόν, όλες τις συνήθης ηλεκτρικές ευκολίες (ηλεκτρικά παράθυρα, καθρέπτες, κλειδαριές), υποβοηθούμενο σύστημα διεύθυνσης, αυτόματο κλιματισμό, οθόνη διασύνδεσης πολυμέσων συστήματος Android (πλοήγηση, Bluetooth, USB, κ.λπ.), δερμάτινα-πλήρως ρυθμιζόμενα καθίσματα και τιμόνι, σύστημα εκκίνησης χωρίς κλειδί, κάμερα οπιθοπορείας, κ.ά. 
Συνολικά τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα εταιρείας αποτελούν τη νέα τάση της στον κόσμο της αγοράς των ηλεκτρικών οχημάτων και έχουν στόχο τη βελτιστοποίηση της οικολογικής οδικής μεταφοράς, με λιγότερους δημόσιους πόρους, πιο αποτελεσματικές μεθόδους περιβαλλοντικής προστασίας και πιο προηγμένες ενεργειακές τεχνολογίες.
Υπενθυμίζουμε τέλος ότι η Zhidou, η οποία είναι μέλος του ομίλου Zhejiang Geely Holding (μεταξύ άλλων περιλαμβάνει τις μάρκες Volvo, Polestar, Lotus, London Taxi, Proton, Geely Auto, κ.ά.) αντιπροσωπεύεται στην Ελλάδα από την Ν. Ζυμπάς ΑΕ, μια εταιρεία που δραστηριοποιείται στο χώρο του αυτοκινήτου πάνω από 45 χρόνια.