Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

EKO Ράλλυ Ακρόπολις 2018: H επόμενη μέρα ...


Μία ημέρα μετά την ολοκλήρωση του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2018, η ΟΜΑΕ διαπιστώνει με ιδιαίτερη χαρά τη θετική εντύπωση που άφησε η φετινή -64η- διοργάνωση του αγώνα στο σημαντικότατο αριθμό θεατών που τον τίμησαν, καθώς και στους συνδιοργανωτές, χορηγούς, υποστηρικτές και συντελεστές του.
Στο πλαίσιο αυτό, η Ομοσπονδία εκφράζει την ικανοποίησή της, καθώς και την αισιοδοξία της για το μέλλον, που προκύπτουν από τα λόγια του Γενικού Διευθυντή Εγχώριας και Διεθνούς Εμπορίας του Ομίλου «Ελληνικά Πετρέλαια», κ. Ρομπέρτο Καραχάννα, ο οποίος δήλωσε:
«Αυτό το τριήμερο επιβεβαιώθηκε με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο η μεγάλη αγάπη του κόσμου για το θεσμό του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις. Δε θα ήταν υπερβολή αν λέγαμε ότι πρόκειται για μια διεθνούς εμβέλειας διοργάνωση, που έχει πλέον ενσωματωθεί στο DNA των φίλων του μηχανοκίνητου αθλητισμού στην Ελλάδα.
Τόσο κατά την τελετή απονομών, αλλά κυρίως στις ειδικές διαδρομές -κάποιες από τις οποίες απολαύσαμε κι εμείς με κομμένη την ανάσα- είδαμε πολλές οικογένειες και ακόμη περισσότερα παιδιά να εκδηλώνουν με θέρμη τον ενθουσιασμό τους για κάθε αυτοκίνητο και πλήρωμα που συμμετείχε στον θεαματικό αγώνα. Αυτός είναι, εξάλλου, ο προσδιορισμός του υγιούς αθλητισμού, τον οποίο εμείς στην ΕΚΟ προάγουμε.
Και πιστεύουμε πραγματικά ότι οφείλουμε να πράξουμε τα καλύτερα, ως ανταπόδοση προς όλους όσους αγκάλιασαν με τόση αγάπη το θεσμό του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις. Για το λόγο αυτόν, ήδη προγραμματίζονται όλα τα αναγκαία επόμενα βήματα που θα διασφαλίσουν την απρόσκοπτη συνέχιση της διοργάνωσης και θα προσδώσουν στο θεσμό τη διεθνή αίγλη που του αναλογεί, πάντα σε συνεργασία με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, το Δήμο Λαμιέων, την ΟΜΑΕ και όλους τους Φορείς που ενδιαφέρονται για το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις.
Στόχος όλων μας είναι να δημιουργηθεί ένα πλάνο δράσεων, με στήριξη και από άλλες Εταιρείες που συμμερίζονται το όραμά μας, έτσι ώστε άμεσα όλος αυτός ο κόσμος να μπορέσει να απολαύσει ξανά τα μεγαλύτερα αστέρια του μηχανοκίνητου αθλητισμού στη χώρα μας.
Συγχαρητήρια στους διοργανωτές και, για άλλη μια φορά, ένα μεγάλο ευχαριστώ προς όλο τον κόσμο για τη στήριξή του στο ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις».

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

23η Ανάβαση Δημητσάνας / Αποτελέσματα ...

Ιστορικό Ράλλυ Ακρόπολις 2024 ...

Έπειτα από την περσινή διοργάνωση, η οποία απέσπασε θετικά σχόλια από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Αυτοκινήτου, το Ιστορικό Ράλλυ Ακρόπολις, αναβάθμισε τη θέση του στο καλεντάρι του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ράλλυ Ιστορικών αυτοκινήτων, όντας ένας από τους δύο αγώνες του προγράμματος που προσφέρουν αυξημένους βαθμούς στους συμμετέχοντες. Ο αγώνας θα αποτελέσει και φέτος τον ένατο και τελευταίο γύρο του θεσμού και θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο από τις 8 έως τις 10 Νοεμβρίου. Περιλαμβάνεται, επίσης, στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ράλλυ Ιστορικών αυτοκινήτων  με αυξημένο συντελεστή, ενώ όπως συνέβη και στις δύο προηγούμενες χρονιές, εκτός από τους αγώνες Sporting και Regularity, θα διεξαχθεί και αγώνας Legends, ο οποίος απευθύνεται σε πιο σύγχρονες κατασκευές. Μπορεί να μας χωρίζουν σχεδόν 4 μήνες από το Ιστορικό Ράλλυ Ακρόπολις του 2024, ωστόσο η Οργανωτική Επιτροπή βρίσκεται σε εγρήγορση, ώστε να προετοιμάσει έναν αγώνα, αντάξιο της ιστορίας του. Η Πανηγυρική Εκκίνηση του αγώνα θα λάβει χώρα κάτ

Οι Γερμάνοι ξανάρχονται ...

Αν και οι εκθέσεις έχουν πάψει από καιρό να αποτελούν σημείο αναφοράς της αυτοκινητοβιομηχανίας, η φετινή γαλλική μπιενάλε που θα πραγματοποιηθεί το προσεχές φθινόπωρο μεταξύ 14 και 20 Οκτωβρίου, δείχνει να επαναπροσελκύει ευρωπαίους κατασκευαστές που δεν την είχαν «τιμήσει» με την παρουσία τους το 2022 οπότε και η διοργάνωση περιορίστηκε στους αυτόχθονες κατασκευαστές και ορισμένες παρουσίες εξ Ασίας. Αντιθέτως στην φετινή διοργάνωση θα δώσει το παρών ο όμιλος VW ο οποίος με βάση τις σχετικές ανακοινώσεις θα συμμετέχει με τις φίρμες VW, Audi και Skoda ενώ το γερμανικό μπλοκ θα εκπροσωπήσει και ο όμιλος BMW τόσο με την ομώνυμη φίρμα όσο και με την ΜΙΝΙ. Αυτονόητα από τη διοργάνωση της Πόλης του Φωτός δεν θα λείψουν οι γάλλοι κατασκευαστές με την Renault να έχει ήδη δηλώσει την παρουσία των Renault/Ampere, Dacia και Alpine ενώ ο όμιλος Stellantis θα έχει πλήρη γαλλική εκπροσώπηση με τις Citroen, DS και Peugeot να συμμετέχουν. Την συμμετοχή της έχει ανακοινώσει ήδη και η KIA ενώ προς το