21/5/18

Διεθνές Ράλι Κύπρου ...


Με επιτυχία και συμμετοχή 47 πληρωμάτων διεξήχθη το Διεθνές Ράλι Κύπρου (International Historic Car Rally) το Σαββατοκύριακο 19-20 Μαΐου 2018. Το Ράλι συμπεριλαμβάνεται στο ημερολόγιο εκδηλώσεων της FIVA στη διεθνή κατηγορία Α με αριθμό IR 08/2018 και οργανώθηκε από τη ΛΕΣΠΑ-ΦΙΠΑ.


Η εκκίνηση δόθηκε το πρωί του Σαββάτου 19-5-18 στη Λευκωσία και διασχίζοντας περίπου 200χλμ ορεινών διαδρομών έφτασε στη κοσμοπολίτικη Λάρνακα όπου τα πληρώματα κατέληξαν στο Hotel Crown Resort για service αυτοκινήτων και πληρωμάτων. 


Την επόμενη μέρα Κυριακή ο αγώνας επανεκκίνησε στη Λάρνακα και μετά 90χλμ η ράμπα τερματισμού βρήκε μεγάλους νικητές γενικής το μικτό (GR/CY) πλήρωμα Κ. Μητρόπουλος – Ν. Νικολάου με MGB GT, στη 2η θέση ανέβηκαν οι Δ. Θεοδόρου – Δ. Δρουσιώτης (CY/CY) με BMW E21 και τη 3η θέση κατέλαβαν οι Χ. Χαραλάμπους – Α. Χατζηγέρος με BMW Alpina.


Η κατάταξη Ελλαδιτικών πληρωμάτων παραδοσιακά ανέδειξε νικητές τους Λ. Παπάζογλου – Μ. Νικολοπούλου (GR/GR) με BL MINI.


Οι Eλληνες συμμετέχοντες απόλαυσαν έναν όμορφο, καλοσχεδιασμένο αγώνα, τη κυπριακή φιλοξενία και φεύγοντας έδωσαν την υπόσχεση ότι στο επόμενο Διεθνές Ράλι Κύπρου 2019 θα επιστρέψουν με ακόμα περισσότερες συμμετοχές.