2/4/18

TIME ATTACK Kart Series ...


Ένας νέος για τα ελληνικά δεδομένα ιδιωτικός θεσμός, τα TIME ATTACK Kart Series, προκηρύχθηκε με σκοπό να λειτουργήσει ως φυτώριο νέων οδηγών, ως μέσο οδηγικής εξέλιξης των ενεργών οδηγών, καθώς και για να παρακινήσει τους οδηγούς που έχουνε αποσυρθεί να επιστρέψουν στις πίστες.
Τα TIME ATTACK Kart Series είναι αγωνιστικές εκδηλώσεις, με αγωνιστικά Kart σε επίσημη διαδικασία Ατομικής Χρονομέτρησης, όπου νικητής είναι αυτός που θα πετύχει τον ταχύτερο γύρο ημέρας.
O θεσμός έχει σκοπό την απόλυτη ψυχαγωγία, την οδηγική απόλαυση ενός Kart, τη διαπαιδαγώγηση και την εξέλιξη των οδηγικών ικανοτήτων σε ασφαλές περιβάλλον.
Απευθύνεται σε όσους θέλουν να γνωρίσουν, και όσους έχουν γνωρίσει, τον μαγικό κόσμο των karts. Ο θεσμός των TAKS είναι φυτώριο οδηγών, εμπλουτίζοντας το άθλημα με νέους υγιείς οδηγούς και εν δυνάμει οδηγούς ακόμα και για τους άλλους θεσμούς που απαιτούν μεγαλύτερο προϋπολογισμό, μεγαλύτερη εμπειρία και πιο έντονη και συστηματική ενασχόληση με το άθλημα. Βοηθά να επιστρέψουν στην πίστα εκατοντάδες παλιοί οδηγοί που έχουν «παροπλίσει» τα ιδιωτικά τους Karts και είχαν αποσυρθεί από την ενεργό δράση ή είχαν περιορίσει τις προπονήσεις τους διότι δεν μπορούσαν να είναι ανταγωνιστικοί λόγω αραιής ενασχόλησης τους με το άθλημα, λόγω επαγγελματικών και οικογενειακών υποχρεώσεων και λόγω οικονομικών απαιτήσεων σε εξοπλισμό και προετοιμασία που απαιτούν οι υπάρχοντες θεσμοί.

Εξοπλισμός: Οι αγωνιζόμενοι μπορούν να ενοικιάσουν ένα Kart ή να φέρουν το δικό τους. Οι τεχνικοί περιορισμοί δεν είναι αυστηροί, και τρέχουν όλα τα Kart παραγωγής από το 1995 και μετά, με και χωρίς homologation, «σπρωχτά», με μίζα, αυτόματα, 2τάχυτα, 6τάχυτα. O ρουχισμός ασφαλείας -κράνος, φόρμα, γάντια, παπούτσια- πρέπει να είναι σύμφωνα με τις προδιαγραφές της CIK - FIA.

Κατηγορίες-Κλάσεις-Διαδικασία: Από 8 ως 12 ετών στην ΜΙΝΙ, από 12 ως 14 στην JUNIOR από 15 και άνω στην SENIOR, στην 4 STROKE και στην SHIFTER. Με 2 κλάσεις, LIGHT & HEAVY με μοναδικό κριτήριο το συνολικό βάρος οδηγού και Kart για να μην χρειάζεται οι ελαφρείς οδηγοί να βάλουνε πολλά κιλά/έρμα επάνω στο καρτ αλλά και ούτε κάποιοι να αγωνίζονται με μειονέκτημα λόγω παραπάνω κιλών. Οι οδηγοί χωρισμένοι στις κατηγορίες τους και στις κλάσεις τους συμμετέχουν σε 4-5 σκέλη διάρκειας 10 λεπτών το καθένα, όπου νικητής είναι εκείνος που θα επιτύχει τον ταχύτερο γύρο.

Ασφάλεια: Τα TAKS διοργανώνονται σε αθλητικούς χώρους-πίστες που φέρουν άδεια για προπονήσεις και αγώνες Kart από την εκάστοτε Διοικητική Περιφέρεια - Γενική Γραμματεία Αποκεντρωμένης Διοίκησης, σε απόλυτα ασφαλές περιβάλλον με όλες τις προδιαγραφές που ορίζει η αρμόδια αρχή της χώρας μας, η ΟΜΑΕ (Ομοσπονδία Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδος). Η διαδικασία της Ατομικής Χρονομέτρησης δεν είναι άμεσος ανταγωνισμός μεταξύ των αθλητών αλλά ατομική προσπάθεια επίτευξης ταχύτερου γύρου και μόνο. Δεν θα γίνονται εκκινήσεις και προσπάθειες προσπέρασης που απαιτούν την συναίνεση και των 2 οδηγών για να μην υπάρξει επαφή, οπότε εξασφαλίζεται η ασφαλής ροή των Kart και περιορίζονται τα ατυχήματα. Στα TAKS σε κάθε επικείμενη προσπέραση θα υπάρχει καθεστώς μπλε σημαίας (δίνω προτεραιότητα στον ταχύτερο).

Ελαστικά: Τα ελαστικά MAXXIS MAF1 MR (shore 40-44) είναι τα επίσημα ελαστικά για τις κατηγορίες JUNIOR, SENIOR και SHIFTER. Στην κατηγορία ΜΙΝΙ επίσημο ελαστικό είναι το HEIDENAU T-Race Soft (μαλακής γόμας) και στα 4 STROKE το HEIDENAU RKM (μέτριας γόμας).

ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ

Δυνατότητα έκδοσης ετήσιας ή ημερήσιας αγωνιστικής license αθλητή 
Πλήρης στελέχωση οργάνωσης (αλυτάρχης, αγωνοδίκες, τεχνικοί έφοροι, κριτές, γραμματεία)
Γιατρός και ασθενοφόρο με οδηγό και νοσοκόμο
Κεντρικό σύστημα χρονομέτρησης
Parc Ferme (επιτηρούμενος χώρος) με ζυγαριά
Αποκλειστική χρήση πίστας για τους συμμετέχοντες
Το ΕΠΙΣΗΜΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ περιλαμβάνει 5 μονοήμερες συναντήσεις, 4 στον νομό Αττικής και 1 στον νομό Μεσσηνίας.
22 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΑΓΙΟΣ ΚΟΣΜΑΣ - START LINE
10 ΙΟΥΝΙΟΥ ΑΓΙΟΣ ΚΟΣΜΑΣ - START LINE
8 ΙΟΥΛΙΟΥ SAN NICOLAS ΚΑΛΑΜΑΤΑ – START LINE
21 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΑΓΙΟΣ ΚΟΣΜΑΣ - START LINE
11 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΑΓΙΟΣ ΚΟΣΜΑΣ - START LINE

Το ΕΠΙΣΗΜΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ της Κυριακής είναι:

8.30-9.15
Διοικητικός έλεγχος οδηγών
Τεχνικός έλεγχος karts
Διανομή πομπών χρονομέτρησης
Υποχρεωτική ενημέρωση οδηγών (briefing) από τα στελέχη του αγωνιστικού σωματείου για τους κανόνες ασφαλείας και την διαδικασία των οδηγικών σκελών.
9.15-9.25
Παρουσίαση οδηγών.
9.30-13.00
Διαδικασία 4 ή 5* οδηγικών σκελών διάρκειας 10 λεπτών το καθένα για κάθε κατηγορία
*ανάλογα των αριθμών συμμετοχών.
13.15
Ανακοίνωση και ανάρτηση επίσημων τελικών αποτελεσμάτων.
13.16-13.30
Απονομή επάθλων για όλες τις κατηγορίες.

Περισσότερες πληροφορίες: FORTUNE MOTORSPORT (www.fortunemotorsport.com
ΠΑΠΑΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ (τηλ. 6940.879588)