25/4/18

5ο Athens Rally Sprint - Αυλαία ...


Για άλλη μια χρονιά μετά από έντονες προσπάθειες των Σωματείων μας, Α.Σ.Σ.Ο.Α.Α. και ΕΛ.Λ.Α.Δ.Α. μια από τις καλύτερες ειδικές διαδρομές της Ελλάδας, ο Αγ. Μερκούριος, υποδέχθηκε 38 πληρώματα για το 5ο Athens Rally Sprint με έναν υπέροχο καιρό που βοήθησε θεατές και συμμετέχοντες να απολαύσουν τον αγώνα. Οι θεατές κατέκλυσαν την διαδρομή τα δύο ημερήσια περάσματα,όμως η νύχτα συνοδεύτηκε με ένα απρόσμενο τσουχτερό κρύο που βρήκε πολλούς απροετοίμαστους.
Μετά από τις προσπάθειες  στα τρία περάσματα της ειδικής -ένα εκ των οποίων νύχτα- οι δύο πρώτοι μετά από σαρανταπέντε δύσκολα αγωνιστικά χιλιόμετρα , χωρίζονταν μόνο από ένα δευτερόλεπτο!
Νικητές οι ταχύτατοι και με σωστή στρατηγική Αργυρίου-Πάσχος με Mitsubishi Lancer Evo IX (N4) και πίσω τους οι Καμπύλης-Τσαούσογλου με την εντυπωσιακή Skoda Fabia S2000. Η μάχη μεταξύ τους συγκλονιστική, με τον Αργυρίου να κάνει τη μεγάλη διαφορά στο 2ο πέρασμα ξαφνιάζοντας τον μεγάλο αντίπαλο του, η οποία ήταν αρκετή παρ όλη την επικράτηση του Καμπύλη στο 1ο και το 3ο πέρασμα της ειδικής.


Πιο πίσω δόθηκε άλλη μια μάχη μεταξύ των Ζακχαίου-Μιχελή (Honda Civic Type-R) και Τροβά-Κολλια (BMW M3 της E12). Εδώ ο Ζακχαίος ήταν κατά πολύ ταχύτερος, ειδικά στο νυχτερινό πέρασμα, όμως δυστυχώς είχε μια άσχημη  έξοδο αμέσως μετά το flying του νυχτερινού περάσματος. Αποτέλεσμα ήταν να τραυματιστεί το πλήρωμα, ευτυχώς όχι σοβαρά. Έτσι οι Τροβάς-Κόλλιας τερμάτισαν 3οι, ακολουθούμενοι από τους Κοπανάκη-Φαρμάκη με το όμορφο Opel Astra G (Ε11) οι οποίοι ήταν και οι πρώτοι της F2. Δεύτεροι στην ίδια κατηγορία ήταν οι Πλακουτσής-Παναγιωτακόπουλος με Peugeot 206 GT (A7) ενώ 3οι ήταν οι Κορνελάκης-Φακλάνας με το Peugeot 106 της Ν2. Αξιοσημείωτη η προσπάθεια των Μπούτσικου-Ιντζόγλου με Toyota Yaris (A5) που έχασαν την 3η θέση της F2 για λιγότερο από 3 δευτερόλεπτα.


Στα ιστορικά αυτοκίνητα τα οποία για άλλη μια χρονιά  τίμησαν με την παρουσία τους τον αγώνα είχαμε μια ακόμα μάχη μεταξύ των 2 πρώτων που κρίθηκε σε 2,15 δευτερόλεπτα. Οι Μανδρούκας-Τσάδαρης με την Porsche 911 RSR κινήθηκαν πιο αργά από τους Παραδείση -  Ποιμενίδη με το Ford Escort RS2000 όμως οι δεύτεροι δέχθηκαν ποινή 10 δευτ. και έτσι νικητής αναδείχθηκε το πλήρωμα της Porsche. Πιο πίσω, 3οι οι Μουρτζούκος-Καραδημήτρης με BMW 2002ti.


Ο αγώνας τερμάτισε πανηγυρικά  αργά το βράδυ στην πλατεία των Θρακομακεδόνων και ολοκληρώθηκε με την απονομή ιδιαίτερα ζεστή αίθουσα του θεάτρου "Αρχέλαου". 
Το Σωματείο μας ευχαριστεί τους συμμετέχοντες, τους χορηγούς Δημόσιο ΚΤΕΟ Χολαργού, Ρεκτιφιέ Ορίτζιναλ, και την Car Center. Θέλουμε επίσης να ευχαριστήσουμε ιδιαίτερα την Περιφέρεια Αττικής για την πολύ σημαντική βοήθεια που μας παρείχε στην διοργάνωση του Αγώνα. 

Ραντεβού στο επόμενο Athens Rally Sprint!