21/2/18

Η Continental και η KAMAZ-Master ...


Το Σάββατο 27 Ιανουαρίου, το πλήρωμα του Eduard Nikolaev, από την ομάδα KAMAZ-Master πέρασε τη γραμμή τερματισμού του Dakar Rally 2018, στην Cordoba της Αργεντινής, καταλαμβάνοντας την 1η θέση στην κατηγορία των φορτηγών. Το πλήρωμα τερμάτισε σχεδόν 4 ώρες μπροστά από τους ανταγωνιστές τής 2ης θέσης, ολοκληρώνοντας τα 14 stages του αγώνα, σε 54 ώρες, 57 λεπτά και 37 δεύτερα. Αν και η KAMAZ-Master δεν επανέλαβε το περσινό νικητήριο ένα-δύο στην κατηγορία των φορτηγών,  πέτυχε ακόμη μια 1η νίκη με τον Nikolaev, και μια 3η νίκη με τον Airat Mardeev και το Kamaz-Master πλήρωμά του.
Η KAMAZ-Master, γι΄ ακόμη μια χρονιά συνεργάστηκε με την Continental, για την κάλυψη των αναγκών της σε ελαστικά, κατά την αγωνιστική φάση του Dakar. Εκτός από τα construction ελαστικά Continental HCS 14.00R20, τα οχήματα της KAMAZ-Master «φόραγαν» και τα συστήματα ελέγχου πίεσης και θερμοκρασίας ContiPressureCheck. 
Αξίζει να αναφερθεί ότι τα συστήματα αυτά δεν ήταν τροποποιημένα για τον αγώνα, αλλά ακριβώς τα ίδια (standard units) που είναι εγκατεστημένα και σε εμπορικά οχήματα.  


“Χρησιμοποιήσαμε πολύ αποτελεσματικά τα οφέλη  από τα συστήματα του ContiPressureCheck,” σχολιάσε ο αρχηγός της KAMAZ-Master, Eduard Nikolaev. “Οι πληροφορίες από τους αισθητήρες μάς έδωσαν τη δυνατότητα να επιλέξουμε τη σωστή αγωνιστική τακτική: Μερικές φορές επιλέγαμε να μη σταματάμε, αν και είχαμε διάτρηση στο ελαστικό, διότι οι μετρήσεις έδειχναν ότι η πίεση ήταν ακόμη ελέγξιμη και αρκετή, ώστε να τερματίσουμε τον αγώνα. Η δυνατότητα να ελέγχουμε τη θερμοκρασία των ελαστικών και να μην επιτρέπουμε την καταστροφή τους είναι ζωτικής σημασίας για την ομάδα. Χρησιμοποιήσαμε για πρώτη φορά ενεργά το ContiPressureCheck στον αγώνα Silk Way 2017 και αμέσως αισθανθήκαμε την τεράστια σημασία των δεδομένων για την κατάσταση των ελαστικών και, κατ΄επέκταση, για την αγωνιστική μας απόδοση!» 
Ο Constantin Batsch, Αντιπρόεδρος του τμήματος Ελαστικών Φορτηγών της Continental, αναφέρει ότι «Η νίκη της KAMAZ-Master στο Dakar Rally 2018 σημαίνει πολλά για την εταιρεία. Η εμπειρία που η Continental αποκόμισε από τη συνεργασία με την KAMAZ-Master είναι πολύτιμη για τους μηχανικούς της, καθώς τα ελαστικά που χρησιμοποιήθηκαν στον αγώνα υποβλήθηκαν σε ακραίες συνθήκες και φορτία, πέρα από αυτά που συναντάμε στις standard δοκιμές. Το  Dakar 2018 ξεκάθαρα αποδεικνύει την ανθεκτικότητα και την αξιοπιστία των ελαστικών Continental αλλά και των λύσεων εκτεταμένης κινητικότητας που προσφέρουμε γι’ αυτά».