27/4/17

34ο Ράλλυ Φθιώτιδος Ντότσικας ENEOS ...


Έχουμε μπει στην τελική ευθεία ενόψει του πρώτου ασφάλτινου αγώνα του φετινού Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Ράλλυ, που θα διεξαχθεί στις 6-7 Μαΐου και θα έχει ως Χορηγό Ονομασίας την Ντότσικας ENEOS.


Ο χρόνος μετά αντίστροφα ενόψει του Ντότσικας ENEOS 34ου Ράλλυ Φθιώτιδος, αγώνα που διοργανώνεται από το Αθλητικό Σωματείο "Αγωνιστική Λέσχη Αυτοκινήτου Λαμίας" (Α.Λ.Α.Λ.) και αποτελεί τον 2ο γύρο του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Ράλλυ 2017.
Μετά την έναρξη του Πρωταθλήματος στις χωμάτινες Ειδικές Διαδρομές της Πελοποννήσου, ο θεσμός θα ταξιδέψει στην Κεντρική Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα σε μια περιοχή με μεγάλη παράδοση στον Μηχανοκίνητο Αθλητισμό, τη Λαμία, για τον δεύτερο αγώνα της χρονιάς. Ένα ιδιαίτερα σημαντικό νέο, αφορά στη συμφωνία της Οργανωτικής Επιτροπής με την Ντότσικας ENEOS, η οποία προσφέρει την ονομασία της στον αγώνα που πλέον ονομάζεται "Ντότσικας ENEOS 34ο Ράλλυ Φθιώτιδος"! Η συγκεκριμένη εταιρεία και ο κύριος Ντότσικας προσωπικά, δείχνουν για ακόμη μια φορά στην πράξη την στήριξή τους στις διοργανώσεις της Αγωνιστικής Λέσχης Αυτοκινήτου Λαμίας, αφού εκτός από τη συνεργασία σε επίπεδο Χορηγίας, στις εγκαταστάσεις της Ντότσικας- ΕΤΑΣΕ ENEOS που βρίσκονται απέναντι από την Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας, θα στεγαστεί για ακόμη μια φορά η Γραμματεία του αγώνα σε όλη τη διάρκεια του αγωνιστικού διημέρου.
Να σημειωθεί, πως το πρόγραμμα θα ξεκινήσει με τον Διοικητικό και Τεχνικό Έλεγχο, που έχει προγραμματιστεί για το Σάββατο 6 Μαΐου (12:30-15:30) και θα διεξαχθεί στις πάντα φιλόξενες για την Α.Λ.Α.Λ. εγκαταστάσεις της Skoda Καρέλλης, στο 2ο χιλιόμετρο της Νέας Εθνικής Οδού Λαμίας-Αθηνών. Μετά από το πέρας της συγκεκριμένης διαδικασίας θα ανακοινωθεί το ωράριο εκκίνησης και το απόγευμα, θα διεξαχθεί η εναρκτήρια Ειδική Διαδρομή του αγώνα, που είναι η γνωστή "Μπράλος-Σκαμνός" μήκους 15,6 χιλιομέτρων, προτού τα πληρώματα επιστρέψουν στην Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας, για ανασυγκρότηση. Η συνέχεια θα δοθεί την Κυριακή 7 Μαΐου με 2 επαναλαμβανόμενες Ειδικές Διαδρομές, την Καλοσκοπή μήκους 13,17 χιλιομέτρων και τη Νέα Παύλιανη, η οποία έχει μήκος 19,05 χιλιομέτρων και διαθέτει νέα χάραξη, καθώς θα διασχίζει το χωριό Σκαμνός με κατεύθυνση προς Λαμία και θα τερματίζει μετά από 3 χιλιόμετρα. Με αυτόν τον τρόπο, το Ντότσικας ENEOS 34ο Ράλλυ Φθιώτιδος θα αποτελέσει έναν αγώνα με 5 Ειδικές Διαδρομές, μήκους 80,04 αγωνιστικών χιλιομέτρων. 

Η περίοδος δηλώσεων συμμετοχής στον αγώνα, λήγει την Παρασκευή 28 Απριλίου στις 21:00.
Για ακόμη  μια φορά, η Τοπική Αυτοδιοίκηση και η Τοπική Κοινωνία στηρίζουν μια αγωνιστική διοργάνωση της Α.Λ.Α.Λ. Η Περιφερειακή Ενότητα Φθιώτιδας, ο Δήμος Λαμιέων και το Επιμελητήριο Φθιώτιδας είναι ξανά δίπλα στο εγχείρημα,  όντες ταυτόχρονα και συνδιοργανωτές ενός αθλητικού γεγονότος που θα θέσει για ακόμη μια φορά τη Λαμία στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος. Σε αυτό το πλαίσιο, ο Αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδος κ. Ευθύμιος Καραΐσκος και ο Δήμαρχος Λαμιέων κ. Νίκος Σταυρογιάννης καλωσορίζουν τον αγώνα στην περιοχή!

Ευθύμιος Καραΐσκος (Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φθιώτιδας):
"Η συμμετοχή μας στη διοργάνωση του Ντότσικας ENEOS 34ου Ράλλυ Φθιώτιδος, μας δίνει ιδιαίτερη χαρά και την ευκαιρία να συμβάλουμε στην πραγματοποίηση μιας αξιόλογης προσπάθειας. Οι αγώνες που διοργανώνει  η Αγωνιστική Λέσχης Αυτοκινήτου Λαμίας μας βρίσκουν πάντοτε αρωγούς, αφού χάρη σε αυτούς ο τόπος μας προβάλλεται, αναδεικνύεται και κάνει βήματα ανάπτυξης. Εύχομαι σε όλους τους συμμετέχοντες καλή επιτυχία και ελπίζω η συνεργασία μας με την ΑΛΑΛ σε αντίστοιχα εγχειρήματα να έχει συνέχεια."

Νίκος Σταυρογιάννης (Δήμαρχος Λαμιέων): 
"Με ιδιαίτερη ικανοποίηση χαιρετίζω τη διοργάνωση του Ντότσικας ENEOS 34ου Ράλλυ Φθιώτιδος, αγώνα που προσμετρά στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ράλλυ και θα διεξαχθεί σε αγαπημένες ασφάλτινες Ειδικές Διαδρομές της περιοχής μας. Είμαι βέβαιος ότι η γνώση, το μεράκι και η εμπειρία των ανθρώπων της Αγωνιστικής Λέσχης Αυτοκινήτου Λαμίας σε διοργανώσεις αγώνων υψηλών προδιαγραφών από κάθε άποψη, θα αποτελέσουν την καλύτερη εγγύηση για το πλούσιο και ασφαλές θέαμα που θα απολαύσουν οι θεατές. Εύχομαι στους διοργανωτές και στους συμμετέχοντες καλή επιτυχία, αλλά και στους φίλους του μηχανοκίνητου αθλητισμού που θα βρεθούν τις επόμενες ημέρες στο Δήμο Λαμιέων, ο οποίος είναι για ακόμη μια φορά ο Μεγάλος Οικοδεσπότης του ράλλυ, να απολαύσουν μια αξέχαστη εμπειρία."