30/3/17

Ενημερωτική συνάντηση για τον θεσμό των Αγώνων Αναβάσεων ...


Λίγες ημέρες πριν την έναρξη του Πρωταθλήματος Αναβάσεων 2017, πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ΟΜΑΕ στο ΟΑΚΑ, ενημερωτική συνάντηση με παρόντα τα στελέχη και  των 8 σωματείων που θα διοργανώσουν φέτος τους αγώνες του θεσμού. 
Στη συνάντηση έδωσε το παρόν και Σύνδεσμος Οδηγών Αγώνων Αυτοκινήτου και μάλιστα δια της παρουσίας και της συμμετοχής του Προέδρου του Μάριου Ηλιόπουλου.
Το κύριο θέμα της εκδήλωσης δεν ήταν άλλο παρά η ασφάλεια των αγωνιζόμενων και των θεατών, καθώς και η γενικότερη προβολή στα ΜΜΕ και το κοινό των αγώνων του είδους. 
Ως γνωστόν οι Αναβάσεις είναι η δημοφιλέστερη σειρά αγώνων στη χώρα μας, συγκεντρώνοντας κατά μέσο όρο πάνω από 100 συμμετοχές ανά διοργάνωση. Είναι επίσης και από τις δημοφιλέστερες, όσον αφορά την προσέλευση θεατών. Λόγω όμως της ιδιαιτερότητας των διοργανώσεων –πραγματοποιούνται σε δημόσιους δρόμους κατά τεκμήριο περιορισμένης κυκλοφορίας με όχι καλή συντήρηση και πολύ περιορισμένες διαφυγές- αυτός ο σημαντικός αριθμός θεατών, που είναι άλλωστε και ένα από τα ζητούμενα στους αγώνες, κάποιες φορές δημιουργεί προβλήματα ασφαλείας στους διοργανωτές. 
Τα περισσότερα από αυτά επισημάνθηκαν στη συνάντηση, τόσο από τα στελέχη της ΟΜΑΕ και των Επιτροπών Αναβάσεων και Ασφαλείας, όσο και από την πλευρά του ΣΟΑΑ και των ίδιων των διοργανωτών, ενώ συζητήθηκαν προτάσεις και λύσεις, για την γενικότερη αναβάθμιση των διοργανώσεων, και σε ασφάλεια και σε επικοινωνία.
Υπενθυμίζεται ότι Πρωτάθλημα Αναβάσεων του 2017 ξεκινά στις 8 και 9 Απριλίου με την γνωστή σε όλους Ριτσώνα που διοργανώνει το σωματείο ΑΣΜΑ. Το Πρωτάθλημα του 2017 συνολικά περιλαμβάνει 8 διοργανώσεις, σύμφωνα με το εξής Πρόγραμμα:

ΡΙΤΣΩΝΑ 08–09 Απριλίου ΑΣΜΑ
ΔΙΟΝΥΣΟΣ 29–30 Απριλίου ΕΛΛΑΔΑ
ΚΥΜΗ 20–21 Μαΐου STARTLINE
ΑΧΛΑΔΟΚΑΜΠΟΣ 10–11 Ιουνίου ΑΛΤρίπολης
ΠΙΤΙΤΣΑ 01–02 Ιουλίου ΑΟΠ 
ΟΜΑΛΟΣ 02–03 Σεπτεμβρίου ΑΛΑΧανίων
ΠΟΡΤΑΡΙΑ 23–24 Σεπτεμβρίου ΛΑΒόλου
ΚΑΣΤΑΝΙΑ 21–22 Οκτωβρίου ΣΜΑΚοζάνης