Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ενημερωτική συνάντηση για τον θεσμό των Αγώνων Αναβάσεων ...


Λίγες ημέρες πριν την έναρξη του Πρωταθλήματος Αναβάσεων 2017, πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ΟΜΑΕ στο ΟΑΚΑ, ενημερωτική συνάντηση με παρόντα τα στελέχη και  των 8 σωματείων που θα διοργανώσουν φέτος τους αγώνες του θεσμού. 
Στη συνάντηση έδωσε το παρόν και Σύνδεσμος Οδηγών Αγώνων Αυτοκινήτου και μάλιστα δια της παρουσίας και της συμμετοχής του Προέδρου του Μάριου Ηλιόπουλου.
Το κύριο θέμα της εκδήλωσης δεν ήταν άλλο παρά η ασφάλεια των αγωνιζόμενων και των θεατών, καθώς και η γενικότερη προβολή στα ΜΜΕ και το κοινό των αγώνων του είδους. 
Ως γνωστόν οι Αναβάσεις είναι η δημοφιλέστερη σειρά αγώνων στη χώρα μας, συγκεντρώνοντας κατά μέσο όρο πάνω από 100 συμμετοχές ανά διοργάνωση. Είναι επίσης και από τις δημοφιλέστερες, όσον αφορά την προσέλευση θεατών. Λόγω όμως της ιδιαιτερότητας των διοργανώσεων –πραγματοποιούνται σε δημόσιους δρόμους κατά τεκμήριο περιορισμένης κυκλοφορίας με όχι καλή συντήρηση και πολύ περιορισμένες διαφυγές- αυτός ο σημαντικός αριθμός θεατών, που είναι άλλωστε και ένα από τα ζητούμενα στους αγώνες, κάποιες φορές δημιουργεί προβλήματα ασφαλείας στους διοργανωτές. 
Τα περισσότερα από αυτά επισημάνθηκαν στη συνάντηση, τόσο από τα στελέχη της ΟΜΑΕ και των Επιτροπών Αναβάσεων και Ασφαλείας, όσο και από την πλευρά του ΣΟΑΑ και των ίδιων των διοργανωτών, ενώ συζητήθηκαν προτάσεις και λύσεις, για την γενικότερη αναβάθμιση των διοργανώσεων, και σε ασφάλεια και σε επικοινωνία.
Υπενθυμίζεται ότι Πρωτάθλημα Αναβάσεων του 2017 ξεκινά στις 8 και 9 Απριλίου με την γνωστή σε όλους Ριτσώνα που διοργανώνει το σωματείο ΑΣΜΑ. Το Πρωτάθλημα του 2017 συνολικά περιλαμβάνει 8 διοργανώσεις, σύμφωνα με το εξής Πρόγραμμα:

ΡΙΤΣΩΝΑ 08–09 Απριλίου ΑΣΜΑ
ΔΙΟΝΥΣΟΣ 29–30 Απριλίου ΕΛΛΑΔΑ
ΚΥΜΗ 20–21 Μαΐου STARTLINE
ΑΧΛΑΔΟΚΑΜΠΟΣ 10–11 Ιουνίου ΑΛΤρίπολης
ΠΙΤΙΤΣΑ 01–02 Ιουλίου ΑΟΠ 
ΟΜΑΛΟΣ 02–03 Σεπτεμβρίου ΑΛΑΧανίων
ΠΟΡΤΑΡΙΑ 23–24 Σεπτεμβρίου ΛΑΒόλου
ΚΑΣΤΑΝΙΑ 21–22 Οκτωβρίου ΣΜΑΚοζάνης

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

2ος Αγώνας Drift Λουτράκι ...

Το Αθλητικό Σωματείο Start Line διοργανώνει στις 13 και 14 Απριλίου τον 2ο γύρο του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Drift για το 2024, στη φιλόξενη Σχολή Μηχανικού Λουτρακίου. Ο αγώνας που συγκέντρωσε 62 συμμετοχές, διοργανώνεται υπό την αιγίδα του Δήμου Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων. Σε μια εντυπωσιακή διαδρομή, οι θεαματικότεροι οδηγοί της χώρας θα προσφέρουν εντυπωσιακά περάσματα με τις ατελείωτες πλαγιολισθήσεις τους, τόσο το Σάββατο όσο και την Κυριακή, με στόχο να εντυπωσιάσουν τους φίλους του αθλήματος με τις προσπάθειές τους. Οι συμμετοχές: ΕΔΩ!

Καλή Αρχή ...

Το 60ό Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ράλλυ Χώματος βρίσκεται μια ανάσα από την πρεμιέρα του, αφού το Ράλλυ Στερεάς Ελλάδας, ο πρώτος γύρος του θεσμού, έχει τυπικά ξεκινήσει με την τέλεση της Πανηγυρικής Εκκίνησης στην Κεντρική Πλατεία της Θήβας, το βράδυ του Σαββάτου. Οι θεατές, φίλοι του μηχανοκίνητου αθλητισμού και κάτοικοι της περιοχής, κατέκλυσαν την πλατεία, γνωρίζοντας από κοντά τα 36 πληρώματα που θα συμμετάσχουν την Κυριακή στον αγώνα. Στην εκδήλωση έδωσαν το παρών, μεταξύ άλλων, ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Γιώργος Αναστασίου, η Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, κ. Φανή Παπαθωμά, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Βοιωτίας, κ. Γιώργος Ντασιώτης καθώς και πλήθος Αντιδημάρχων και Δημοτικών Συμβούλων της περιοχής. Νωρίτερα, στις εγκαταστάσεις του επίσημου διανομέα των λιπαντικών Texaco, Tsellos στη Θήβα είχε λάβει χώρα ο Διοικητικός και Τεχνικός Έλεγχος του Ράλλυ Στερεάς Ελλάδας, με τα πληρώματα να είναι ευδιάθετα και να είναι έτοιμα να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό στις 5 Ειδικές Διαδρομές του αγώνα. Το α

1η Δεξιοτεχνία Νεμέας ...

Στις 14 Απριλίου θα διεξαχθεί η Δεξιοτεχνία Νεμέας στο χώρο του Οινοποιητικού Συνεταιρισμού Νεμέας. Ο αγώνας θα εκκινήσει στις 09:00. Σύμφωνα με την νέα εγκύκλιο της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού για τις Δεξιοτεχνίες προκειμένου να δηλώσει κάποιος συμμετοχή απαιτούνται τα ακόλουθα: • Άδεια Οδήγησης σε ισχύ (επιπλέον να μην παρακρατείτε από καμία δημόσια αρχή) • Άδεια Κυκλοφορίας ή Αγωνιστική Άδεια Κυκλοφορίας σε ισχύ (δεν δύναται να συμμετάσχουν οχήματα με πινακίδες ΔΟΚ, με Μ ή σε προσωρινή ακινησία) *σε περίπτωση διαφορετικού κατόχου-αγωνιζομένου απαιτείται Υ.Δ. παραχώρησης • Δελτίο Αθλητή τύπου Δ (κόστος ημερήσιου 20€ και ετήσιου 60€) • Ιατρική βεβαίωση σύμφωνα με τον αθλητικό νόμο (επισυνάπτεται αρχείο παρακάτω) Τέλος οι δηλώσεις συμμετοχών θα πραγματοποιούνται αποκλειστικά μέσω ΣΔΔΑ μέχρι και την Παρασκευή 12/4/2024. Η ασφάλεια του αγώνα καθορίζεται από την ΟΜΑΕ στα 20€ και καταβάλλεται με την δήλωση συμμετοχής στο ΣΔΔΑ ενώ η συμμετοχή της λέσχης είναι 50€ και καταβάλλεται • είτε