31/3/17

38ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ RALLY ...


Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ράλλυ 2017 ξεκινά στις 1-2, με 29 πληρώματα να ετοιμάζονται για το πρώτο ραντεβού της χρονιάς, που ως συνήθως έχει κλειστεί για τις χωμάτινες Ειδικές Διαδρομές της Ηλείας.
Ο πρώτος αγώνας του φετινού Πρωταθλήματος διοργανώνεται από το Αθλητικό Σωματείο "Αγωνιστική Ολυμπιακή Λέσχη Αυτοκινήτου Πύργου" (Α.Ο.Λ.Α.Π.), ενώ η Τοπική Αυτοδιοίκηση στηρίζει το γεγονός, με την Π.Δ.Ε. Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας να είναι συνδιοργανωτής στο αθλητικό γεγονός, το οποίο τελεί υπό την αιγίδα των Δήμων Πύργου και Αρχαίας Ολυμπίας, ενώ σημαντική συμβολή στη διοργάνωση θα έχει και το ΔΗΚΕΠ Πύργου.
Το πρόγραμμα του αγώνα θα ξεκινήσει το απόγευμα του Σαββάτου 1 Απριλίου από το ΙΚΤΕΟ Ιονική, όπου θα φιλοξενηθεί ο Τεχνικός και Διοικητικός Έλεγχος (16:00-19:00) ενώ λίγο αργότερα, θα διεξαχθεί ως είθισται, η Πανηγυρική Εκκίνηση στην Κεντρική Πλατεία του Πύργου. Το καθαρά αγωνιστικό κομμάτι θα διεξαχθεί την Κυριακή 2 Απριλίου με 3 περάσματα από τις Ειδικές Διαδρομές Φολόη και Νεμούτα, μήκους 13 και 15,5 χιλιομέτρων αντίστοιχα, να δημιουργούν έναν αγώνα μήκους 85,5 αγωνιστικών χιλιομέτρων.  
Όσον αφορά στις 29 συμμετοχές, τη μερίδα του λέοντος έχει η Κατηγορία C2 από την οποία αναμένεται να προκύψει και το πλήρωμα που θα κατακτήσει τη νίκη. Στο πλαίσιο αυτής της κατηγορίας, που αποτελεί την κορυφαία του αγώνα, θα ξεκινήσουν 12 πληρώματα, ενώ μεγάλο ενδιαφέρον θα έχει και η μάχη για τη νίκη στην Κατηγορία F2. Στα δικίνητα λοιπόν του αγώνα, που συνολικά θα είναι 17, η Κατηγορία C3 διαθέτει 8 συμμετοχές, ενώ οι Κατηγορίες C4 και C5 εφοδιάζουν τον αγώνα με 2 και 1 συμμετοχή αντίστοιχα. Τέλος, στη μάχη για την επικράτηση στην Κατηγορία C6 θα ριχτούν 6 πληρώματα.
Η έναρξη του 53ου Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Ράλλυ πλησιάζει και η αγωνία κορυφώνεται μεταξύ των φίλων του Μηχανοκίνητου Αθλητισμού και όχι μόνο...

ΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΕΔΩ!