5/12/16

Το Νέο Volvo V90 ...


Το Νέο Volvo V90 είναι το τρίτο μέλος της κορυφαίας Σειράς 90 της Volvo. Πρόκειται για ένα luxury wagon που προστίθεται στα ήδη πολύ επιτυχημένα XC90 και S90, διαθέτοντας κοινή οπτική ταυτότητα με αυτά, προσφέροντας την ίδια απαράμιλλη αίσθηση πολυτέλειας. Με το λανσάρισμα του Νέου Volvo V90 οι Σουηδοί ανέβασαν την κατηγορία των premium wagons σε πρωτόγνωρα επίπεδα, θέτοντας νέα standards στο τομέα της αισθητικής, των υλικών και του φινιρίσματος, χωρίς να κάνουν τον παραμικρό συμβιβασμό όσον αφορά την πρακτικότητα, που αποτελεί σήμα κατατεθέν κάθε wagon μοντέλου.
Το Νέο V90, όπως και τα προηγούμενα δύο μοντέλα της γκάμας των «90», βασίζεται στη νέα Μεταβλητή Αρχιτεκτονική Προϊόντος (Scalable Product Architecture – SPA). Πρόκειται για τη νέα, αρθρωτή πλατφόρμα της Volvo, η οποία προσφέρει στη σουηδική μάρκα ένα τεράστιο εύρος δυνατοτήτων για ανάπτυξη νέων μοντέλων στη μεσαία και μεγάλη κατηγορία.
Αν κάτι χαρακτηρίζει τη Σειρά 90, αυτό είναι η κορυφαία τεχνολογία! Στο βασικό εξοπλισμό του μοντέλου περιλαμβάνεται το Pilot Assist, προσδίδοντας δυνατότητα ημι-αυτόνομης οδήγησης. Συνυπάρχει με τα πλέον προηγμένα συστήματα ενεργητικής και παθητικής ασφάλειας στο κόσμο που περιλαμβάνουν έως και ανίχνευση μεγάλων ζώων με αυτόματη πέδηση ενώ το Apple CarPlay προσφέρει μία ξεχωριστή εμπειρία όσον αφορά στη συνδεσιμότητα. Παράλληλα, στον τομέα των κινητήριων συστημάτων, το Νέο V90 διαθέτει τους γνώριμους από τα XC90 και S90 κινητήρες και κιβώτιο ταχυτήτων, ότι πιο hi-tech υπάρχει σήμερα στην αυτοκινητοβιομηχανία. Στην κορυφή, βρίσκεται η T8 Twin Engine plug-in υβριδική έκδοση, η οποία προσφέρει ισχύ περίπου 410 ίππων ενώ η αυτονομία αποκλειστικά με ηλεκτροκίνηση θα είναι σχεδόν 50 χιλιόμετρα. 


Λίγες μέρες μετά την πανελλήνια πρεμιέρα του νέου μοντέλου στην έκθεση αυτοκινήτου «Αυτοκίνηση 2016», το Νέο Volvo V90 κοσμεί ήδη τις εκθέσεις Volvo στην Αθήνα καθώς και το stand που διατηρεί η Volvo Car Hellas στο εμπορικό κέντρο Golden Hall, στην πρωτεύουσα. Παράλληλα, η Volvo Car Hellas ανακοίνωσε τις προτεινόμενες τιμές λιανικής για το νέο μοντέλο, με το βασικό εξοπλισμό να περιλαμβάνει το εξαιρετικό αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων 8-σχέσεων. Επιπρόσθετα, στο βασικό εξοπλισμό ανήκει το πακέτο  City Safety (ανίχνευση/αυτόματο φρενάρισμα για αποφυγή οχημάτων, πεζών, δικυκλιστών ή ποδηλατών, μεγάλων ζώων, αντίθετα ερχόμενων οχημάτων σε διασταυρώσεις κλπ. χωρίς περιορισμό ταχύτητας, μέρα και νύχτα) και σύστημα αποφυγής εκτροπής από το δρόμο. Ακόμα, Pilot Assist, το οποίο συμπεριλαμβάνει Adaptive Cruise Control και Distance Alert και επίσης Lane Keeping Aid, Lane Departure Warning και πολλά άλλα. Αξίζει ακόμα να αναφερθεί το Sensus (κεντρική οθόνη αφής 9", ψηφιακός πίνακας οργάνων, ηχοσύστημα με 10 ηχεία, Bluetooth, Internet Browsing, Keyless Start κλπ.) καθώς και αυτόματος διζωνικός κλιματισμός και φυσικά όλα όσα θεωρούνται εκ των ων ουκ άνευ σε ένα σύγχρονο premium μοντέλο αυτής της κατηγορίας.