15/12/16

Επέκταση συνεργασίας ΕΜΑ Α.Ε. – Continental A.G ...


Την επέκταση του συμβολαίου συνεργασίας της με τον γερμανικό οίκο  κατασκευής ελαστικών και προϊόντων αυτοκίνησης, Continental A.G., κατά μια εξαετία, μέχρι και το έτος 2022, ανακοίνωσε πρόσφατα η ελληνική εμπορική επιχείρηση, ΕΜΑ Α.Ε. 
Η επέκταση της συμφωνίας αποτελεί επιβράβευση της ΕΜΑ και εκφράζει την απόλυτη ικανοποίηση της Γερμανικής εταιρίας, για το υψηλού επιπέδου έργο και τα εξαιρετικά εμπορικά αποτελέσματα της ΕΜΑ Α.Ε., σε σχέση με την ανεξάρτητη αντιπροσώπευση και διανομή των ελαστικών αυτοκινήτων του Group Continental στην Ελλάδα.  
Αξίζει να σημειωθεί, ότι από το 1988, όταν συνάφθηκε το πρώτο συμβόλαιο μακροπρόθεσμης συνεργασίας με το Group Continental, η ΕΜΑ Α.Ε. έχει εδραιώσει και αναπτύξει εμπορικά, με ιδιαίτερη επιτυχία τα προιόντα της γερμανικής εταιρείας στη χώρα μας. 
Η ανανεωμένη συμφωνία για τα επόμενα 6 έτη, περιλαμβάνει την αποκλειστική, εμπορία και διακίνηση των παρακάτω εμπορικών σημάτων ελαστικών οχημάτων:

Continental : Ελαστικά για επιβατικά /Ελαφρά φορτηγά (βαν) και 4X4/ Φορτηγά/Βιομηχανικά
Uniroyal :       Ελαστικά για επιβατικά/ Ελαφρά φορτηγά (βαν) και 4X4/ Φορτηγά 

Barum  : Ελαστικά για επιβατικά / Ελαφρά φορτηγά (βαν) και 4X4/ Φορτηγά 

Viking : Ελαστικά για επιβατικά /Ελαφρά φορτηγά (βαν) και 4X4 

General Tire : Συνδιανομή ελαστικών 4X4 

Η εταιρεία EMA A.E. ιδρύθηκε το 1958 και αποτελεί στρατηγικό επιχειρηματικό εταίρο, γνωστών οίκων του εξωτερικού. Δραστηριοποιείται στην ελληνική aftermarket αγορά του αυτοκινήτου, στους τομείς της αντιπροσώπευσης και διανομής ελαστικών, εμπορίας και διανομής λιπαντικών (Castrol, Aral & 77), ενώ λειτουργεί ως ιδιοκτήτης και master franchisor της αλυσίδας συνεργείων αυτοκινήτων με το σήμα “Fit & Go”. Πελάτες της σε όλη την Ελλάδα , είναι έμποροι ελαστικών, αντιπροσωπείες και εταιρείες μακροχρόνιας μίσθωσης αυτοκινήτων, εμπορικοί στόλοι επιβατηγών, λεωφορείων και φορτηγών, εξουσιοδοτημένα και ανεξάρτητα συνεργεία επιβατηγών και φορτηγών, καθώς και τοπικοί διανομείς λιπαντικών και ανταλλακτικών. Τα κεντρικά γραφεία της εταιρείας βρίσκονται στο 17ο χλμ. Ε.Ο. Αθηνών - Λαμίας, στην Κηφισιά Αττικής, οι κεντρικές αποθήκες στον Ασπρόπυργο Αττικής, ενώ λειτουργούν αντίστοιχο υποκατάστημα και αποθήκες στο Καλοχώρι Θεσσαλονίκης.
Η ελληνική εταιρεία ΕΜΑ Α.Ε., εδώ και σχεδόν έξι δεκαετίες, αποτελεί επιχειρηματικό πρότυπο στον τομέα της και απασχολεί 59 άτομα. Με τις πολυσχιδείς εμπορικές δραστηριότητές της, συμβάλλει σταθερά στην ανάπτυξη του κλάδου του αυτοκινήτου, δημιουργεί θέσεις εργασίας, καλλιεργεί σχέσεις εμπιστοσύνης και προϋποθέσεις υγιούς ανάπτυξης για την ελληνική οικονομία.