2/12/16

Circuit of Rhodos ...


Στο Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου εντός του καθιστικού χώρου της υπέροχης συλλογής ιστορικών οχημάτων του Θ. Χαραγκιώνη την Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2016 πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση της αναβίωσης των αγώνων της πόλης της Ρόδου από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, τον Δήμο Ρόδου και τον φορέα DielpisFormula1.
Ο χώρος που έγινε η εκδήλωση  ήταν κατάμεστος και ξεκίνησε με εισήγηση από τον συντονιστή της εκδήλωσης και δημοσιογράφο κο Αντώνη Κοκορίκο, ο οποίος αναφέρθηκε εν συντομία στην ιστορία του συγκεκριμένου αγώνα καθώς και στην ευρεία συνεργασία φορέων ιδιωτικού και δημοσίου.
Πρώτος έλαβε τον λόγο ο Αντιπεριφεριάρχης Ν.Αιγαίου κος Γιάννης Μαργαρίτης εκπροσωπώντας τον περιφερειάρχη κο Γώργο Χατζημάρκο για την υλοποίηση  αυτού του έργου κάτι που επιβεβαίωσε και ο περιφερειακός σύμβουλος κος Κάλλιστος Διακογεωργίου. 
Η περιφέρεια τίμησε με πλακέτα τον τελευταίο νικητή των αγώνων Ρόδου του έτους 1971, κο Λάκη Φωτιάδη, ο οποίος με συγκίνηση περιέγραψε τον τελευταίο αυτόν αγώνα και δήλωσε καταχειροκροτούμενος ότι θα τρέξει τον Οκτώβριο του 2017 στην Ρόδο ΞΑΝΑ. 


Ο Δήμαρχος Ρόδου κος Φώτης Χατζηδιάκος στην συνέχεια δήλωσε και εκείνος την πλήρη υποστήριξή του σε όλα τα επίπεδα για την υλοποίηση αυτού του αγώνα και πρότεινε την ένταξη και άλλων πόλεων της Ελλάδας σε ένα ενιαίο πλαίσιο αγώνων κάτι που είναι και ο στόχος του σωματείου “ΔΙΕΛΠΙΣ ΠΕΡΙΑΓΩΝΩΝ”.
Από πλευράς DIELPISFORMULA1 και της νεοϊδρυθείσας λέσχης “ΔΙΕΛΠΙΣ ΠΕΡΙΑΓΩΝΩΝ”, ο κος Θανάσης Παπαθεοδώρου περιέγραψε την διαδρομή που σχεδιάστηκε από τον φορέα, από ανθρώπους που είχαν πιστοποιημένες ικανότητες, για ένα τέτοιο σχεδιασμό και είναι αρχιτέκτονες, οδηγοί αγώνων και γενικότερα άνθρωποι που γνωρίζουν βαθιά το αντικείμενο και διαβεβαίωσε επίσης ότι ο σχεδιασμός των μέτρων ασφαλείας θα είναι και ο απαιτούμενος και δήλωσε ότι θα καταφέρουμε να έχουμε τον αγώνα της πόλης τον Οκτώβριο του 2017, χαρακτηρίζοντάς τον “Εθνικό μας Αγώνα”.
Στην συνεχεία έκανε χαιρετισμό ο πρόεδρος της ΟΜΑΕ, κος Δημήτρης Μιχελακάκης, που επανεξελέγη πρόσφατα και αναφέρθηκε για μια ακόμη φορά στην αναγκαιότητα των μέτρων ασφαλείας αλλά και την στήριξη της ΟΜΑΕ σε αυτήν την προσπάθεια.
Ο συντονιστής της εκδήλωσης Αντώνης Κοκορίκος κάλεσε στο βήμα για χαιρετισμό τους: Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κο Χρήστο Σπίρτζη , τον Υφυπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κο Νεκτάριο Σαντορινιό, τον Αντιπρόεδρο της Βουλής  κο Δημήτρη Κρεμαστινό, τον κο Δημήτρη Γάκη, ο οποίος εκπροσωπούσε τον Πρόεδρο της Βουλής κο Νίκο Βούτση, τον κο Μάνο Κόνσολα βουλευτή Δωδεκανήσου, τον Παναγιώτη Ευαγγελίου εκπροσωπώντας τον βουλευτή Μάριο Γεωργιάδη καθώς και από τους πρώην Υπουργούς κο Σήφη Βαλυράκη και κο Αριστοτέλη Παυλίδη. 
Όλοι οι παραπάνω δήλωσαν την ένθερμη υποστήριξή τους καθώς και την ζωτικής σημασίας, εθνικό σκοπό του εγχειρήματος αυτού.   


Η εκδήλωση έκλεισε με δεξίωση που ακολούθησε στο υπέροχο πατάρι του μουσείου, με φόντο την μοναδική συλλογή αυτοκινήτων του κου Χαραγκιώνη, με εκλεκτούς καλεσμένους μεταξύ των οποίων οι: Νάσος Αθανασίου του Σύριζα, Δημήτρης Καμμένος των ΑΝΕΛ, Αντώνης Κοτσακάς πρ.Υπουργός, Μιχάλης Παπαδόπουλος πρ. υπουργός, Γιώργος Πουσσαίος πρ. Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων, Μίνα Παπαθεοδώρου Βαλυράκη ζωγράφος, Θεόδωρος Χαραγκιώνης πρόεδρος του Ελληνικού μουσείου αυτοκινήτου, Τάκης Μαριολόπουλος πρόεδρος του Ελληνικού μουσείου μοτοσικλέτας και πολλοί έγκριτοι δημοσιογράφοι καθώς και 2 ομάδες μαθητών σχολείων από F1 in school.