19/8/16

Επιστροφή για τον Ιορδάνη Σερδερίδη ...


Μετά από 7μηνη απουσία, ο Ιορδάνης Σερδερίδης επιστρέφει στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα ράλλυ. Ο Έλληνας οδηγός θα συμμετάσχει στο Ράλλυ Γερμανίας που αποτελεί τον ένατο γύρο του WRC και διεξάγεται σε ασφάλτινες επιφάνειες, ενώ για άλλον έναν αγώνα θα έχει δικαίωμα συγκομιδής βαθμών στο WRC2 που αποτελεί υποστηρικτική κατηγορία και απευθύνεται σε οδηγούς με αυτοκίνητα προδιαγραφών R5. 
Ο Σερδερίδης πραγματοποίησε τις καθιερωμένες πριν τον αγώνα αναγνωρίσεις, παίρνοντας μια πρώτη γεύση από το τι θα έχει να αντιμετωπίσει το τριήμερο, δηλώνοντας προβληματισμένος σχετικά με τις καιρικές συνθήκες: “Οι αναγνωρίσεις κύλησαν ομαλά, χωρίς προβλήματα με τον καιρό να είναι ηλιόλουστος. Βέβαια, ο καιρός στη Γερμανία είναι ευμετάβλητος με τη βροχή να καραδοκεί, κάτι που συνεπάγεται σε διαφορετικές συνθήκες πρόσφυσης στο οδόστρωμα. Κατά τα άλλα, είχαμε πολύ καλή αίσθηση στις ειδικές που διέρχονται μέσα από τα αμπέλια. Είμαι επιφυλακτικός στη διάσημη Panzerplatte, την οποία δεν έχω κάνει στο παρελθόν, ωστόσο πιστεύω πως ταιριάζει στο αυτοκίνητο.”
Αυτή θα είναι η δεύτερη συμμετοχή του Καβαλιώτη οδηγού στο Ράλλυ Γερμανίας και σίγουρα η περσινή του εμπειρία θα τον βοηθήσει στο φετινό αγώνα: “Κάναμε ορισμένες διορθώσεις στις σημειώσεις που είχαμε από το 2015. Σημαντικό είναι πως πλέον γνωρίζουμε τι έχουμε να αντιμετωπίσουμε στην άσφαλτο της Γερμανίας.», δήλωσε ο οδηγός και πρόσθεσε: «Μου αρέσουν οι ειδικές που διέρχονται από τα αμπέλια, καθώς είναι τεχνικές και γρήγορες, ενώ παράλληλα απαιτούν πολύ καλές σημειώσεις.» Σχετικά με τη γόμα που θα χρησιμοποιήσει τόνισε: «Θα έχουμε στη διάθεσή μας τη μαλακή αλλά και τη σκληρή γόμα της Michelin, ενώ δύσκολα θα χρησιμοποιήσουμε τα νέα βρόχινα ελαστικά της εταιρείας, ακόμη κι αν βρέξει». Στο πρόσφατο τεστ ενόψει του αγώνα, επιλέξαμε να τεστάρουμε τη σκληρή γόμα που δίνει μέγιστη σταθερότητα και πιστεύω θα μας βοηθήσει στον αγώνα.»


Ο Ιορδάνης Σερδερίδης δηλώνει έτοιμος να αφήσει πίσω του τις άτυχες στιγμές που αντιμετώπισε στους φετινούς αγώνες και να πετύχει κάτι καλό στη Γερμανία: «Η φετινή χρονιά είναι δύσκολη για εμάς μέχρι στιγμής, καθώς είχαμε αρκετές άτυχες στιγμές. Στο WRC2 συμμετέχουν ορισμένοι από τους καλύτερους οδηγούς και το έργο μας θα είναι δύσκολο. Στόχος είναι να επικεντρωθούμε στη δική μας οδήγηση και να βελτιώσουμε το ρυθμό μας ειδική με ειδική», τόνισε ο Σερδερίδης αναφορικά με το στόχο του και συνέχισε: «Ύστερα από την περσινή μου συμμετοχή στον αγώνα, είμαι αισιόδοξος για ένα θετικό αποτέλεσμα στη Γερμανία. Ο ανταγωνισμός στην κατηγορία είναι μεγάλος και στοχεύουμε να τερματίσουμε στην πρώτη 15άδα του WRC2. Σημαντικό είναι το αυτοκίνητο να είναι αξιόπιστο και να μην αντιμετωπίσουμε κάποιο μηχανικό πρόβλημα.»
Το Ράλλυ Γερμανίας εκκινεί το πρωί της Παρασκευής, με τα πληρώματα να έχουν να αντιμετωπίσουν 18 ειδικές διαδρομές, Ο τερματισμός είναι προγραμματισμένος για το μεσημέρι της Κυριακής, μετά τη διεξαγωγή της Power Stage.