Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

49ο Ράλλυ Δ.Ε.Θ. ...


Η επιτυχία μιας αυτοκινητιστικής λέσχης έγκειται στην ιστορία της. Ο Αυτοκινητιστικός Όμιλος Θεσσαλονίκης το απέδειξε στηρίζοντας τον θεσμό του Κυπέλλου Βορείου Ελλάδος αφού διοργάνωσε, παρά τις αντιξοότητες, το 44ο Ράλλυ Θερμαϊκού. Στις 17 και 18 Σεπτεμβρίου καλείται να διοργανώσει το 49ο Ράλλυ Δ.Ε.Θ. που πλέον προσμετρά μόνο στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ράλλυ και θα το πράξει παρότι οι συνθήκες είναι ακόμα πιο αντίξοες. 
Το 49ο Ράλλυ Δ.Ε.Θ., δεν θα μπορούσε να είναι αποδυναμωμένο καθώς προοιωνίζει την 50η χρυσή διοργάνωση για το 2017. Το αντίθετο, ο Α.Ο.Θ. προωθεί από την αρχή της χρονιάς το σλόγκαν πως το παιχνίδι πρέπει να παιχτεί στο βουνό και όχι στην κονσόλα. Έτσι ο 6ος γύρος του 52ου Πρωταθλήματος Ράλλυ θα διεξαχθεί στα ορεινά της Χαλκιδικής, σε γνώριμες και αγαπημένες ειδικές διαδρομές, με κύριο χαρακτηριστικό την απόλαυση των άμεσα και έμμεσα εμπλεκομένων. 
Η εκκίνηση το Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου από την Νότια Πύλη της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης πιστοποιεί για άλλη μια φορά τα ισχυρά δεσμά της Δ.Ε.Θ. με τον Α.Ο.Θ. και τον ομώνυμο αγώνα. Το «παιχνίδι» με το χρονόμετρο αρχίζει σε απόσταση λιγότερη των 30 χιλιομέτρων από την Θεσσαλονίκη. Λιβάδι – Πετροκέρασα και τα πρώτα 19.7 αγωνιστικά χιλιόμετρα «γράφτηκαν» στις καρδιές των πληρωμάτων. Από την Δουμπιά στα Σανά και από εκεί στην ειδική διαδρομή Άγιος Πρόδρομος των 13.22 χιλιομέτρων. Ανάπαυλα για τα πληρώματα και Parc Ferme για τα αγωνιστικά στον Πολύγυρο. 
Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου, αν υπάρχουν εγκαταλείψαντες, αυτοί εκκινούν με το καθεστώς Super Rally εφόσον έχουν πράξει αυτά που ορίζει ο κανονισμός, τα υπόλοιπα πληρώματα ρίχνονται στην μάχη για τις θέσεις στο βάθρο με νέα σειρά εκκίνησης. Η ειδική διαδρομή του Παλαιοκάστρου με τα 8 χιλιόμετρα είναι η «προθέρμανση» για την ειδική διαδρομή Τσουκαλάς Ι των 16.5 χιλιομέτρων που ακολουθεί και θα απαιτήσει τα μέγιστα από όλους. 
Υπολείπονται δύο ειδικές διαδρομές, η επανάληψη του δύσκολου «Τσουκαλά» και η χαρακτηρισμένη ως Super Stage τελευταία ειδική διαδρομή «Λιβάδι» των 7.5 χιλιομέτρων όπου αναμένεται να κριθεί ο νικητής του αγώνα, καθώς σε ένα Ράλλυ Δ.Ε.Θ. δεν υπάρχουν εύκολες νίκες.  
Τερματισμός και απονομή στη Νότια Πύλη Δ.Ε.Θ. με όλη την λαμπρότητα που απαιτεί ένας αγώνας του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ράλλυ. Ένας αγώνας τον οποίον στηρίζουν με κάθε μέσο η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ο Δήμος Θεσσαλονίκης και η Ομοσπονδία Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδος 
6 ειδικές διαδρομές, 81.29 αγωνιστικά χιλιόμετρα, 153.75 χιλιόμετρα απλής διαδρομής, 1 σλόγκαν:

Το παιχνίδι παίζεται στο βουνό και όχι στην κονσόλα 

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

2ος Αγώνας Drift Λουτράκι ...

Το Αθλητικό Σωματείο Start Line διοργανώνει στις 13 και 14 Απριλίου τον 2ο γύρο του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Drift για το 2024, στη φιλόξενη Σχολή Μηχανικού Λουτρακίου. Ο αγώνας που συγκέντρωσε 62 συμμετοχές, διοργανώνεται υπό την αιγίδα του Δήμου Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων. Σε μια εντυπωσιακή διαδρομή, οι θεαματικότεροι οδηγοί της χώρας θα προσφέρουν εντυπωσιακά περάσματα με τις ατελείωτες πλαγιολισθήσεις τους, τόσο το Σάββατο όσο και την Κυριακή, με στόχο να εντυπωσιάσουν τους φίλους του αθλήματος με τις προσπάθειές τους. Οι συμμετοχές: ΕΔΩ!

Καλή Αρχή ...

Το 60ό Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ράλλυ Χώματος βρίσκεται μια ανάσα από την πρεμιέρα του, αφού το Ράλλυ Στερεάς Ελλάδας, ο πρώτος γύρος του θεσμού, έχει τυπικά ξεκινήσει με την τέλεση της Πανηγυρικής Εκκίνησης στην Κεντρική Πλατεία της Θήβας, το βράδυ του Σαββάτου. Οι θεατές, φίλοι του μηχανοκίνητου αθλητισμού και κάτοικοι της περιοχής, κατέκλυσαν την πλατεία, γνωρίζοντας από κοντά τα 36 πληρώματα που θα συμμετάσχουν την Κυριακή στον αγώνα. Στην εκδήλωση έδωσαν το παρών, μεταξύ άλλων, ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Γιώργος Αναστασίου, η Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, κ. Φανή Παπαθωμά, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Βοιωτίας, κ. Γιώργος Ντασιώτης καθώς και πλήθος Αντιδημάρχων και Δημοτικών Συμβούλων της περιοχής. Νωρίτερα, στις εγκαταστάσεις του επίσημου διανομέα των λιπαντικών Texaco, Tsellos στη Θήβα είχε λάβει χώρα ο Διοικητικός και Τεχνικός Έλεγχος του Ράλλυ Στερεάς Ελλάδας, με τα πληρώματα να είναι ευδιάθετα και να είναι έτοιμα να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό στις 5 Ειδικές Διαδρομές του αγώνα. Το α

1η Δεξιοτεχνία Νεμέας ...

Στις 14 Απριλίου θα διεξαχθεί η Δεξιοτεχνία Νεμέας στο χώρο του Οινοποιητικού Συνεταιρισμού Νεμέας. Ο αγώνας θα εκκινήσει στις 09:00. Σύμφωνα με την νέα εγκύκλιο της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού για τις Δεξιοτεχνίες προκειμένου να δηλώσει κάποιος συμμετοχή απαιτούνται τα ακόλουθα: • Άδεια Οδήγησης σε ισχύ (επιπλέον να μην παρακρατείτε από καμία δημόσια αρχή) • Άδεια Κυκλοφορίας ή Αγωνιστική Άδεια Κυκλοφορίας σε ισχύ (δεν δύναται να συμμετάσχουν οχήματα με πινακίδες ΔΟΚ, με Μ ή σε προσωρινή ακινησία) *σε περίπτωση διαφορετικού κατόχου-αγωνιζομένου απαιτείται Υ.Δ. παραχώρησης • Δελτίο Αθλητή τύπου Δ (κόστος ημερήσιου 20€ και ετήσιου 60€) • Ιατρική βεβαίωση σύμφωνα με τον αθλητικό νόμο (επισυνάπτεται αρχείο παρακάτω) Τέλος οι δηλώσεις συμμετοχών θα πραγματοποιούνται αποκλειστικά μέσω ΣΔΔΑ μέχρι και την Παρασκευή 12/4/2024. Η ασφάλεια του αγώνα καθορίζεται από την ΟΜΑΕ στα 20€ και καταβάλλεται με την δήλωση συμμετοχής στο ΣΔΔΑ ενώ η συμμετοχή της λέσχης είναι 50€ και καταβάλλεται • είτε