13/8/16

4ο Athens Rally Sprint ...


Για δεύτερη συνεχόμενη φορά, το Athens Rally Sprint θα τελεστεί χάρη στην υποστήριξη του Δήμου Αχαρνών, που θα φιλοξενήσει εντός των ορίων του τους χώρους Εκκίνησης, Τερματισμού και το Service Park, ενώ ιδιαίτερα σημαντική είναι και φέτος η αρωγή της εταιρείας "Μακρής Α.Ε.", που στηρίζει τον αγώνα ως Χορηγός.
To 4ο Athens Rally Sprint αποτελεί τον 4ο γύρο του Περιφερειακού Κυπέλλου Ασφάλτου Κεντρικής Ελλάδος, ενώ είναι ταυτόχρονα ο 5ος γύρος του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Ράλλυ Ιστορικών Αυτοκινήτων. Οι θεσμοί που προσμετρά ο αγώνας, αλλά και η πάντα θελκτική Ειδική Διαδρομή "Άγιος Μερκούριος" που θα πραγματοποιηθεί δύο φορές με κατεύθυνση από τα Βασιλικά Κτήματα (Βαρυμπόμπη) προς τη Μαλακάσα (Σφενδάλη) έχοντας μήκος 15 χιλιομέτρων, αποτελούν εχέγγυο για την ποιότητα των συμμετοχών και το θέαμα που θα προσφέρουν στους θεατές οι οποίοι θα βρεθούν στις υπώρειες της Πάρνηθας, το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου.  
Σημειώνεται, πως η περίοδος δηλώσεων συμμετοχής, που θα γίνονται δεκτές έως και την Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου στις 21:00, έχει ξεκινήσει. 

ATHENS RALLY SPRINT
Πρόκειται για έναν αγώνα που ανεβαίνει διαρκώς στις συνειδήσεις των συμμετεχόντων αλλά και των φίλων του μηχανοκίνητου αθλητισμού, με την εγγύτητα στην Αθήνα να παίζει σημαντικό ρόλο σε αυτό. Η πρώτη διοργάνωση του Athens Rally Sprint έλαβε χώρα το 2013 σε μια ειδικά διαμορφωμένη διαδρομή στον Ελληνικό, συγκεντρώνοντας μεγάλο αριθμό συμμετοχών και συστήνοντας ιδανικά τον αγώνα στους εμπλεκόμενους με τον μηχανοκίνητο αθλητισμό της χώρας μας, είτε από την πλευρά του συμμετέχοντα είτε από την πλευρά του θεατή. Η συνέχεια δόθηκε το 2014, όταν το Σωματείο "Α.Σ.Σ.Ο.Α.Α." που διοργάνωσε την παρθενική εκδοχή του Athens Rally Sprint  μετέφερε, με την στήριξη των επίσημων Φορέων, τον αγώνα στην φημισμένη Ειδική Διαδρομή "Άγιος Μερκούριος" με κατεύθυνση από τη Μαλακάσα προς την Βαρυμπόμπη, αυξάνοντας σαφώς το κύρος του. Η Ειδική Διαδρομή "Άγιος Μερκούριος", αποτελεί μια από τις πιο γνωστές, απαιτητικές και αγαπημένες ασφάλτινες Ειδικές Διαδρομές της Ελλάδας, έχοντας φιλοξενήσει στο παρελθόν και με τις δύο κατευθύνσεις, τους κορυφαίους οδηγούς σε διεθνές και ελληνικό επίπεδο, αφού κατά τις δεκαετίες του '70 και το '80 είχε αποτελέσει κομμάτι τόσο του Ράλλυ Ακρόπολις, όσο και κορυφαίων ελληνικών αγώνων. Το 2015, η διοργάνωση του Athens Rally Sprint πέρασε στο Σωματείο "ΕΛ.Λ.Α.Δ.Α." και ο αγώνας απέκτησε νέο επίκεντρο το Δήμο Αχαρνών, που αγκάλιασε το εγχείρημα και διευκόλυνε σε μεγάλο βαθμό τις προσπάθειες για την καλύτερη δυνατή διοργάνωση. Η Ειδική Διαδρομή άλλαξε κατεύθυνση, ξεκινώντας από τα Βασιλικά Κτήματα και καταλήγοντας στην Μαλακάσα, όμως το ενδιαφέρον παρέμεινε αμείωτο αφού οι συμμετοχές ήταν πολλές και οι μάχες μεγάλες ως το τέλος. Η φετινή διοργάνωση φιλοδοξεί να συνεχίσει την ανοδική πορεία του αγώνα, στοιχείο στο οποίο αναμένεται να βοηθήσει και η μεταφορά της ημερομηνίας διεξαγωγής, αφού οι τελευταίες 3 εκδοχές πραγματοποιήθηκαν όλες υπό βροχή, μειώνοντας την αναμενόμενη προσέλευση θεατών.

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΙ ΝΙΚΗΤΕΣ
2013: Στέφανος Καμιτσάκης-Φίλιππος Τζεφεράκος (Mitsubishi Lancer EVO IX)
2014: Γιώργος Αργυρίου-Δημήτρης Πάσχος (Mitsubishi Lancer EVO IX)
2015: Παναγιώτης Κύρκος-Γιώργος Πολυζώης (Mitsubishi Lancer EVO VIII)

Πληροφορίες: Γραφεία Σωματείου ΕΛ.Λ.Α.Δ.Α., Κύπρου 76, Περιστέρι
Τηλέφωνα: 210 5780157, 6944531231, 6973018485
Website: www.ellada-racingclub.gr