20/7/16

Επιστροφή στη δράση ...


Ο δεύτερος αγώνας της χρονιάς για τους Κυπελλούχους Ασφάλτου του 2015 Χρήστο Χατζηκωνσταντίνου και Αλέξανδρο Ματαλιωτάκη ήταν καλύτερος, από την άτυχη πρεμιέρα τους τον περασμένο Φεβρουάριο. Το πλήρωμα από την Αθήνα συμμετείχε στο 22ο Ηπειρωτικό Mini Rally "Autotest", έναν αγώνα αρκετά απαιτητικό με 6 Ειδικές Διαδρομές και 55+ αγωνιστικά χιλιόμετρα και κατάφερε να τον ολοκληρώσει, τερματίζοντας στη 2η θέση της Κατηγορίας C3/C4. Το αποτέλεσμα μοιάζει ικανοποιητικό μετά από 5 μήνες απραξίας, απέχει όμως από τις δυνατότητες του πληρώματος.
Αιτία για το μέτριο αποτέλεσμα τα προβλήματα προσαρμογής στο νέο 6άρι σειριακό κιβώτιο ταχυτήτων που απέκτησε προσφάτως το γνωστό λευκό Renault Clio Ragnotti. Το συγκεκριμένο κιβώτιο ήλθε και τοποθετήθηκε στο αυτοκίνητο μόλις τρείς ημέρες πριν τον αγώνα και έδειξε ότι χρειάζεται ακόμη λίγη δουλειά, ώστε να ρυθμιστεί σωστά και να προσαρμοστεί ιδανικά στο σύνολο. Παρά ταύτα το πλήρωμα της ομάδας «ΓΕΝΙΚΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ» - «GR TOURS» κατάφερε, να ξεπεράσει τις δυσκολίες και να φτάσει στον τερματισμό, αν και όχι στην πρέπουσα θέση. 
Το όποιο αποτέλεσμα ήταν για άλλη μια φορά καρπός της σταθερότητας που πάντα διακρίνει το αθηναϊκό πλήρωμα σε συνδυασμό με την πολύ καλή συνεργασία οδηγού - συνοδηγού, την έξυπνη οδήγηση και την αποφυγή λαθών. Σε αυτά τα λίγο-πολύ γνωστά προσόντα των Χατζηκωνσταντίνου – Ματαλιωτάκη προστέθηκε και προσαρμοστικότητα στις δυσκολίες και η αυτοσυγκράτηση. Έτσι λοιπόν, ακόμη και αυτή η σχετικά μέτρια επίδοση σίγουρα αποτελεί παρακαταθήκη για ακόμη καλύτερη συνέχεια ενόψει των προσεχών ασφάλτινων αγώνων της αγωνιστικής χρονιάς, σε συνδυασμό φυσικά με την απαιτούμενη εξέλιξη του αυτοκινήτου σε τεχνικό επίπεδο.


Υπενθυμίζεται ότι βασικός χορηγός της προσπάθειας των Χατζηκωνσταντίνου – Ματαλιωτάκη είναι και φέτος η Ασφαλιστική Εταιρία «ΓΕΝΙΚΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ Συν.Π.Ε.» γνωστή για τις εξειδικευμένες και απόλυτα φερέγγυες ασφαλιστικές υπηρεσίες που προσφέρει τα τελευταία 40 χρόνια στους ασφαλισμένους της - ιδιοκτήτες Τουριστικών Λεωφορείων, Λεωφορείων ΚΤΕΛ, Λεωφορείων Μεταφοράς Προσωπικού, Σχολικών Λεωφορείων και ΤΑΞΙ Van.