30/7/16

Ενημερωτική συνάντηση της ΟΜΑΕ με εκπροσώπους του Τύπου ...


Την Παρασκευή 29 Ιουλίου 2016 στις 12:00 το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ΟΜΑΕ στο ΟΑΚΑ ενημέρωση εκπροσώπων των ΜΜΕ. 
Η εκδήλωση, στην οποία σημειώθηκε αθρόα προσέλευση εκπροσώπων των ΜΜΕ, ξεκίνησε με την τοποθέτηση του Προέδρου της Ομοσπονδίας Δημήτρη Μιχελακάκη, ο οποίος αναφέρθηκε στην πρόσφατη συνάντηση στελεχών της Ομοσπονδίας με τη FIA, που είχε κύριο θέμα τις εξελίξεις για το από το 2014 αίτημα της παραχώρησης του Sporting Power από την πλευρά της Διεθνούς Ομοσπονδίας στην ΟΜΑΕ, καθώς και γενικότερα την ανάπτυξη του σπορ στην Ελλάδα.
Συζητήθηκε επίσης το θέμα του Ράλλυ Ακρόπολις του 2017 και η αίτηση της ΟΜΑΕ για την ένταξή του στο WRC, από την επόμενη χρονιά με ορίζοντα τριετίας.
Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας είχε την ευκαιρία να απαντήσει σε ερωτήσεις ή και τοποθετήσεις δημοσιογράφων, τόσο για τα παραπάνω θέματα (σχέσεις με την FIA και Ράλλυ Ακρόπολις), όσο και για τις σχέσεις της Ομοσπονδίας με την ΕΛΠΑ. 
Μέσα από αυτή τη διαδικασία των ερωταπαντήσεων «βγήκαν ειδήσεις», οι οποίες αφορούν την κατ’ εξακολούθηση ανεπαρκή έως και αλλοπρόσαλλη στάση της προσωρινής διοίκησης πρωτοδικείου της ΕΛΠΑ απέναντι στην Ομοσπονδία, η οποία στην ουσία συνιστά επιθετική κίνηση απέναντι σε ολόκληρο το φάσμα του μηχανοκίνητου αθλητισμού στην Ελλάδα. Παρουσιάστηκαν επίσης επίσημα έγγραφα του Ιδρύματος Κοινωνικών Ασφαλίσεων στα οποία αναφέρεται το χρέος της ΕΛΠΑ προς στο ΙΚΑ, το οποίο ξεπερνά τα 32.000.000 € (!), καθώς και η πράξη συντηρητικής κατάσχεσης στην οποία προέβη το ίδρυμα έναντι των περιουσιακών στοιχείων της λέσχης, μεταξύ των οποίων και τα εμπορικά σήματα του Ράλλυ Ακρόπολις. 


Είναι προφανές πως μετά από αυτές τις εξελίξεις κάθε σχέση της ΟΜΑΕ με την ΕΛΠΑ, το μόνο που μπορεί να προκαλέσει είναι ηθική και οικονομική φθορά στην Ομοσπονδία.
Αξίζει να σημειωθεί, τέλος, πως παρόμοιες ενημερώσεις από τα στελέχη της ΟΜΑΕ και της ΕΠΑ προς τους εκπροσώπους του Τύπου θα πραγματοποιούνται από το προσεχές Φθινόπωρο σε τακτική βάση.