30/7/16

1η Ανάβαση Βλάστης ...


Τέταρτος  γύρος του Κυπέλλου Αναβάσεων Βορείου Ελλάδος και οι χοροί καλά κρατούν με την Αυτοκινητιστική Λέσχη Πτολεμαΐδας να σέρνει τον χορό διοργανώνοντας την 1η Ανάβαση Βλάστης στην ειδική διαδρομή που οδηγεί στο γνωστό παραδοσιακό χωρίο Βλάστη. Τα τρία χρόνια απουσίας της ειδικής διαδρομής από τα αγωνιστικά δρώμενα  εντείνουν θετικά την αγωνία των θεατών, των αγωνιζομένων, της τοπικής κοινωνίας αλλά και της διοργανώτρια λέσχης. 
Στο χωριό Βλάστη, από όπου πήρε την ονομασία της η ειδική διαδρομή, φτάνει κανείς αφού διανύσει πρώτα τα 10 χλμ. από την πόλη της Πτολεμαΐδας ως τους πρόποδες του βουνού και ανηφορήσει άλλα 15 χλμ. μέχρι το χωριό. Η διαδρομή μαγευτική, η φύση επιβλητική με τις εικόνες να εναλλάσσονται συνεχώς  μέχρι το τέλος του δρόμου όπου το τοπίο θυμίζει Άλπεις. Η ειδική διαδρομή των  4.5 χιλιομέτρων και των 15 Κ έχει καλό οδόστρωμα, είναι απαιτητική με κλειστά αλλά και πολύ γρήγορα κομμάτια. 
Το πρόγραμμα του αγώνα προβλέπει το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου από τις 8.30 έως τις 10.30 την διεξαγωγή του τεχνικού ελέγχου στα πιτς, ενώ στις 11.30  την εκκίνηση της διαδικασίας των χρονομετρημένων δοκιμαστικών η οποία περιλαμβάνει τρία σκέλη.  Αντίστοιχα την Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου ο αγώνας θα εκκινήσει στις 11.30 και οι αγωνιζόμενοι θα χρονομετρηθούν σε δύο σκέλη. Η ειδική θα κλείσει όπως προβλέπεται από τον κανονισμό και τις δύο ημέρες μία ώρα πριν την εκκίνηση του πρώτου αγωνιστικού.
 Σύμμαχοι σε αυτήν την προσπάθεια η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και ο δήμος Εορδαίας,  οι οποίοι βοηθούν αναγνωρίζοντας το έργο που γίνετε από την ΑΛΠ. Ένθερμοι υποστηρικτές, οικονομικά αλλά και ηθικά, οι  εταιρίες «Ταχυμεταφορές Sprider» Χρήστος Ουζουνίδης και Επίσημος Διανομέας Λιπαντικών Castrol Service Plus Παναγιώτης Ουζουνίδης. Μαζί και η εταιρία Seajets, η Δ.Ε.Η. αλλά και δεκάδες τοπικές επιχειρήσεις οι οποίες στηρίζου την προσπάθεια της λέσχης. 
Η 1η Ανάβαση Βλάστης είναι προ των πυλών, η εκπόρθηση της ειδικής διαδρομής είναι υπόθεση των αγωνιζομένων οι οποίοι θα δώσουν το απόλυτο θέαμα, η στήριξη όμως και η προβολή του αγώνα είναι υπόθεση όλων μας.


ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΙΣΤΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑΣ                  
Τηλ :2463 502087 -  fax2463 50217
alptolemaidas@hotmail.com - www.alp.com.gr