7/7/16

1ο Ράλλυ Αλμυρού - Συμμετοχές ...


Όλα είναι έτοιμα για τη διεξαγωγή του Ράλλυ Αλμυρού, ενός αγώνα που φέτος παίρνει το βάπτισμα του πυρός στην περιοχή της Θεσσαλίας και προσέλκυσε τη συμμετοχή 28 πληρωμάτων.
Το 1ο Ράλλυ Αλμυρού είναι ο 3ος γύρος του Περιφερειακού Κυπέλλου Ασφάλτινων Ράλλυ Κεντρικής Ελλάδος και διοργανώνεται στις 9-10 Ιουλίου από το Αθλητικό Σωματείο "Όμιλος Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Θεσσαλίας" (Ο.Μ.Α.Θ.). 
Περιλαμβάνει συνολικά 5 Ειδικές Διαδρομές, με το αγωνιστικό μέρος να ξεκινά το απόγευμα του Σαββάτου 9 Ιουλίου και τη διεξαγωγή της εναρκτήριας διαδρομής "Άγιοι Θεόδωροι-Σούρπη" μήκους 12,65 χιλιομέτρων, ενώ θα ακολουθήσει η Πανηγυρική Εκκίνηση στην Κεντρική Πλατεία Αλμυρού, όπου θα φιλοξενηθεί και ο Τερματισμός.  Η συνέχεια θα δοθεί την Κυριακή 10 Ιουλίου, όταν και θα πραγματοποιηθούν δύο επιπλέον περάσματα από την Ειδική Διαδρομή "Άγιοι Θεόδωροι-Σούρπη", καθώς επίσης και δύο περάσματα από την Ειδική Διαδρομή "Νηές" που έχει μήκος 6.08 χιλιομέτρων. Τα αγωνιστικά χιλιόμετρα του 1ου Ράλλυ Αλμυρού είναι 50,11 και το επίκεντρο του αγώνα θα βρίσκεται στο χωριό Σούρπη, όπου και θα στεγαστεί το Σέρβις Παρκ. 
Το επίπεδο των 28 συμμετοχών αφήνει υποσχέσεις για έναν ενδιαφέροντα αγώνα, αφού οι μάχες τόσο σε επίπεδο Γενικής κατάταξης όσο και σε επίπεδο επιμέρους Κατηγοριών αναμένονται μεγάλες, ενώ παράλληλα σημαντική είναι και η παρουσία τοπικών πληρωμάτων, που θα αυξήσουν το επίπεδο του συναγωνισμού.
Το Ράλλυ Αλμυρού κάνει την πρώτη του εμφάνιση στο αγωνιστικό ημερολόγιο, με έναν αγώνα που είναι εύκολα προσβάσιμος για τους θεατές, προσφέροντας μια ενδιαφέρουσα πρόταση του μηχανοκίνητου αθλητισμού στην περιοχή, για το διήμερο 9-10 Ιουλίου.