Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Fiat 500 Riva ...


Εκεί που η αυτοκίνηση συναντά τη θάλασσα γεννιέται ένα νέο αντικείμενο πόθου και σύμβολο της ιταλικής ομορφιάς.
Το εμβληματικό Fiat 500, με αφορμή τα γενέθλιά του στις 4 Ιουλίου, παρουσιάζει μια νέα έκδοση με πολυτελή χειροποίητη εμφάνιση, σχεδιασμένη με την κομψότητα και την τεχνογνωσία που χρησιμοποιείται για την κατασκευή των πιο όμορφων σκαφών του κόσμου.
Απαράμιλλο στιλ, πολύτιμα “αρώματα” και πάθος από τις χρωματικές λεπτομέρειες μετατρέπουν κάθε ταξίδι σε μια πολυτελή κρουαζιέρα.

Η γέννηση του Fiat 500 το 1957 συνέβαλε σημαντικά στην ταχεία εξέλιξη ενός ολόκληρου έθνους στον τομέα της αυτοκίνησης, και γρήγορα έγινε ένα μοντέλο που πολλοί λατρέψαν, ενώ οι πωλήσεις του άγγιξαν περίπου τα 4 εκατομμύρια οχήματα. Αυτή ήταν η λεγόμενη εποχή Dolce Vita, κατά την οποία η ίδια η Ιταλία ξαναχτίστηκε με ενθουσιασμό. Το μυθικό 500 δεν ανταποκρίθηκε απλά στην αυξημένη ανάγκη να καταστεί το αυτοκίνητο ένα προσιτό μέσο, αλλά παράλληλα εξέφρασε τη βαθιά ριζωμένη θέληση μιας ολόκληρης γενιάς για απόλαυση της ζωής. Την ίδια περίοδο τα ίδια χαρακτηριστικά ενέργειας ήταν εμφανή και στο Aquarama, το σκάφος της εταιρείας Riva, συνώνυμο της κομψότητας και της τελειότητας. Ένα αυθεντικό σύμβολο που χαρακτηρίζεται από υλικά υψηλής ποιότητας, προσοχή στη λεπτομέρεια και την απόλυτη τεχνογνωσία στην κατασκευή σκαφών.
H σαγηνευτικότητα και η κομψότητα είναι παράλληλα τα χαρακτηριστικά του νέου 500 που ξεκίνησε την νέα του πορεία το 2007. Η τεράστια επιτυχία του το μετέτρεψε σε έμβλημα και με αριστοτεχνική συνοχή καταφέρνει να συνδυάζει μια σειρά από αντίθετα στοιχεία: ένα αυτοκίνητο που είναι πολυτελές και προσιτό την ίδια στιγμή, ένα παγκόσμιο best-seller με μια βαθιά ιταλική καρδιά, ένα προϊόν της κομψότητας που ποτέ δεν ξεχνά να προσφέρει απόλαυση. Παρά το γεγονός ότι έχουν πουληθεί συνολικά 1.800.000 αυτοκίνητα, το 500 παραμένει ένα εντελώς προσωπικό αυτοκίνητο, έχοντας εμπνεύσει πολλές πετυχημένες ειδικές σειρές, διατηρώντας ανέπαφη τη μοναδική του ταυτότητα.
Από το 2015, το 500 έχει αναβαθμίσει της εμβληματική του εικόνα τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό, ενώ συνεχίζει να προσφέρει πλουσιότερο περιεχόμενο σε επίπεδο τεχνολογίας, κινητήρων και επιλογών εξατομίκευσης. Το έμβλημα έχει εξελιχθεί περαιτέρω, τελειοποιώντας τα χαρακτηριστικά που το έχουν μετατρέψει σε αριστούργημα.
Σήμερα, η Fiat και η Riva έχουν δημιουργήσει μια νέα ειδική σειρά περιορισμένης έκδοσης: το 500 Riva, με μοναδικές στιλιστικές επιλογές και εξαιρετικές λεπτομέρειες. Το χρώμα “Evening Blue” που δημιουργήθηκε αποκλειστικά για το αμάξωμα και το καπό του 500 Riva, είναι ίδιο με εκείνο του Aquariva Super, του σύγχρονου εμβληματικού σκάφους και κληρονόμου του μυθικού Aquarama. Το κεντρικό τμήμα του ταμπλό, το οποίο διαμορφώνεται με ξύλο εξαιρετικής ποιότητας, παρέχει την αλάνθαστη κομψότητα της Riva, προσφέροντας στους επιβάτες του αυτοκινήτου τα ζεστά ξύλινα χρώματα της καμπίνας ενός σκάφους.
Ταυτόχρονα, διάφορες πολυτελείς επιχρωμιωμένες λεπτομέρειες εξυψώνουν το "ναυτικό" πνεύμα του 500 Riva, ενώ το βαθύ μπλε, το συμβολικό χρώμα της θρυλικής ναυτιλιακής μάρκας, είναι παρόν στη σειρά ομορφιάς του κάθε αυτοκινήτου που μοιάζει με σκάφος, προσωποποιώντας αυτή τη νέα ειδική σειρά περιορισμένης έκδοσης.
Η δύναμη του στυλ του 500 Riva οδήγησε στη δημιουργία ενός αυτοκινήτου ανανεωμένου σε επίπεδο ποιότητας, τεχνολογίας και σχεδιασμού, ενώ παραμένει πιστό στις αξίες των δύο θρύλων που χαρακτηρίζονται από κοινού από μια διαχρονική γοητεία.
Το 500 Riva γίνεται ένα είδος “μικρότερου σκάφους” προσφέροντας κομψότητα και στυλ, επιδόσεις και άνεση, ενώ ταυτόχρονα μετατρέπει κάθε ταξίδι σε μια πολυτελή “κρουαζιέρα δρόμου”.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

11ο Rally Sprint Αιγίου - Συμμετοχές ...

 

Ομάδα ΕΛ.ΑΣ. ...

Η αγωνιστική ομάδα μηχανοκίνητου αθλητισμού της Ελληνικής Αστυνομίας, ξεκίνησε την 17η Μαΐου του 2024 από τον Πύργο Ηλείας μια καινοτόμα δράση, με τίτλο safety first, που στόχο έχει την δημιουργία πλαισίου εμπιστοσύνης ανάμεσα στους νέους και στον θεσμό της Ελληνικής Αστυνομίας, μέσα από την αγάπη για τους 4 τροχούς!  Παράλληλη στόχευση της ομάδας αποτελεί φυσικά, η συμβολή στην μείωση των οδικών τροχαίων ατυχημάτων και η δημιουργία υγειών προτύπων για τους ανηλίκους που τόσο πολύ δείχνουν να το έχουν ανάγκη.  Η ομάδα, το 2022, κατέκτησε την πρώτη θέση στο πρωτάθλημα του Le Mans στην Γαλλία και συμμετέχει ενεργά σε διοργανώσεις που λαμβάνουν χώρα εντός κ εκτός Ελλάδας όπως το εμβληματικό ράλλυ Ακρόπολις και άλλα εθνικά και διεθνή πρωταθλήματα. Στην δράση που έλαβε χώρα στον Πύργο, συμμετείχαν εβδομήντα (70) μαθητές της Γ’ Γυμνασίου από σχολεία του Δήμου, οι οποίοι συγκεντρώθηκαν στην πίστα καρτ και παρακολούθησαν από τον οδηγό του αγωνιστικού οχήματος Ανθυπαστυνόμο ΠΛΑΓΟ Ιωάννη και το

20ο Ράλλυ Κορίνθου ...

Η Αγωνιστική Λέσχη Αυτοκινήτου Κορινθίας (ΑΛΑΚ)  διοργανώνει το Σαββατοκύριακο 15 & 16 Ιουνίου  2024  το 20ο Ράλλυ Κορίνθου, έναν αγώνα που επιστρέφει έπειτα από 3 χρόνια και πάλι στον κορυφαίο θερμό του Ελληνικού motorsport, το 60o Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ράλλυ Χώματος 2024,  σύμφωνα με το αγωνιστικό πρόγραμμα της ΟΜΑΕ. Έπειτα και από την έκβαση του Ολυμπιακού Ράλλυ, το πρωτάθλημα «έχει πάρει φωτιά», με αποτέλεσμα το 20ό Ράλλυ Κορίνθου, το οποίο αναμένεται να προσελκύσει και συμμετοχές από το εξωτερικό, να παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον. O τρίτος γύρος του θεσμού θα έχει κέντρο του αγώνα την πόλη της Κόρινθου με τις Ειδικές Διαδρομές να διεξάγονται στα Γεράνια Όρη. Την επιστροφή του αγώνα και πάλι στο Πρωτάθλημα στηρίζει ο Δήμος Κορινθίων που αγκάλιασε  από την πρώτη στιγμή την προσπάθεια της Α.Λ.Α.Κορινθίας. Μεγάλος Χορηγός του αγώνα η εταιρία PEMA Shipping & Trading, Real Estate. H PEMA με δραστηριότητα στη Ναυτιλία και στο χώρο των ακινήτων.. Φέτος βρίσκεται στο πλευρό του αγώ