Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Clean Up - Safety Days ...


Η Εκστρατεία Clean Up-Safety Days, από το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» και την εταιρία LeasePlan Hellas σε Δήμους της Αττικής συνεχίζεται, καθώς μετά την πολύ επιτυχημένη 1η δράση σε κεντρικές οδούς του Δήμου Καλλιθέας τον περασμένο Απρίλιο, η 2η Clean Up-Safety Day είναι γεγονός!
Με σύνθημα «Καθαρές Πινακίδες - Ασφαλέστεροι Δρόμοι», η νέα Clean Up-Safety Day θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 22 Ιουνίου σε συνεργασία με το Δήμο Ελευσίνας, μια περιοχή της Αττικής που παρουσιάζει σημαντικό πρόβλημα βανδαλισμού των πινακίδων οδικής σήμανσης και επενδύει σταθερά στη βελτίωση της ποιότητας ζωής και τον πολιτισμό της καθημερινότητας των κατοίκων της.
Πιο συγκεκριμένα, την Τετάρτη 22 Ιουνίου 2016 στις 9:00 π.μ, εθελοντές και μέλη του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς», εθελοντές εργαζόμενοι της LeasePlan Hellas και ενεργοί δημότες της Ελευσίνας θα βρεθούν στην «καρδιά» της πόλης, στη μικρή πλατεία επί της οδού Ηρώων Πολυτεχνείου και Δήμητρος, προκειμένου να υλοποιήσουν βελτιωτικές εργασίες σε πινακίδες οδικής σήμανσης στους κεντρικούς άξονες και τις παράπλευρες οδούς της περιοχής.
Οι Clean Up-Safety Days αποτελούν μια πρωτοβουλία του Ι.Ο.ΑΣ. που αγκάλιασε και στηρίζει ενεργά η LeasePlan Hellas στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της. 


Πρόκειται για μια σειρά πρωτότυπων και ουσιαστικών δράσεων, με σκοπό την άμεση ευαισθητοποίηση και ενημέρωση του κοινού για τους κινδύνους που εγκυμονούν οι πινακίδες οδικής σήμανσης που έχουν υποστεί βανδαλισμούς, την ενεργή υποστήριξη της υπεύθυνης και ασφαλούς οδήγησης, την πρόληψη των τροχαίων συμβάντων αλλά και την αποκατάσταση του πολιτισμού και της ασφάλειας στους δρόμους και τις γειτονιές της Αττικής.
Η εκστρατεία, τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων και
την υποστήριξη της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής και των κατά τόπους Τμημάτων.
Η συμμετοχή στις Δράσεις είναι εθελοντική και γίνεται υπό την καθοδήγηση των έμπειρων μελών του ΙΟΑΣ και την τεχνογνωσία της 3Μ, ενώ σε όλους τους συμμετέχοντες προσφέρεται ο απαραίτητος εξοπλισμός.

Στηρίξτε κι εσείς την προσπάθειά μας. Ελάτε να καθαρίσουμε ΜΑΖΙ για την ο-ΔΙΚΉ μας ασφάλεια!

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Με 63 συμμετοχές ...

Η «καρδιά» του μηχανοκίνητου αθλητισμού θα «χτυπήσει» το διήμερο 11 και 12 Μαΐου στη Λαμία, η οποία θα φιλοξενήσει για άλλη μια χρονιά αγώνα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Drift. Ο τρίτος γύρος του θεσμού θα διεξαχθεί στην ειδικά διαμορφωμένη πίστα εντός των εγκαταστάσεων της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας με τη συμμετοχή 63 οδηγών, οι οποίοι θα προσφέρουν ατελείωτη πλαγιολίσθηση στους φίλους του σπορ που θα βρεθούν το διήμερο στη Λαμία. Οι θεαματικότεροι οδηγοί των τριών κατηγοριών Drift 1, Drift 2 και Drift 3, θα αγωνιστούν σε μία εντυπωσιακή διαδρομή η οποία στήθηκε ήδη στην Π.Ε.Λ., ώστε να χαρίσει μοναδικές συγκινήσεις τόσο στους οδηγούς όσο και στους θεατές. Διοργανωτής του αγώνα είναι το Σωματείο Αγωνιστική Λέσχη Αυτοκινήτου Λαμίας (Α.Λ.Α.Λ.), σε συνδιοργάνωση με την ΠΕ Φθιώτιδος, τον μεγάλο οικοδεσπότη Δήμο Λαμιέων, αλλά και το Επιμελητήριο Φθιώτιδος. Όσον αφορά τις επιμέρους κατηγορίες, στην κατηγορία Drift 1 , 22 οδηγοί θα «παλέψουν» για τη νίκη στην τρίτη στροφή του πρωταθλήματος.

Με τον μήνα ...

Την δυνατότητα να πληρώσουν τέλη κυκλοφορίας έχουν όσοι σχεδιάζουν να μετακινηθούν για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα στις ευρωεκλογές. Κι αυτό καθώς η ΑΑΔΕ άνοιξε την πλατφόρμα myCAR μέσω της οποίας οι φορολογούμενοι έχουν τη δυνατότητα να προχωρήσουν σε ψηφιακή άρση της ακινησίας του οχήματός τους και να πληρώσουν τέλη κυκλοφορίας για όσους μήνες θέλουν να το κυκλοφορήσουν μέχρι το τέλος του χρόνου. Ένα επί παραδείγματι ο ιδιοκτήτης ενός Ι.Χ. αυτοκινήτου με ετήσια τέλη 120 ευρώ προχωρήσει σε ψηφιακή άρση της ακινησίας του οχήματός του για ένα μήνα, (πχ τον Ιούνιο), θα πληρώσει τέλη κυκλοφορίας μόνο 10 ευρώ. Όταν όμως λήξει το διάστημα για το οποίο έχει πληρώσει τέλη κυκλοφορίας θα πρέπει να θέσει ξανά σε ακινησία το αυτοκίνητό του για να μη βρεθεί αντιμέτωπος με πρόστιμο που ανέρχεται στο διπλάσιο των τελών κυκλοφορίας. Τι αλλάζει στα τέλη κυκλοφορίας από την επόμενη χρονιά Όσοι θέλουν να κυκλοφορήσουν για έναν ή περισσότερους μήνες το αυτοκίνητό τους το οποίο έχει τεθεί σε ακ

11ο Rally Sprint Αιγίου ...

Σας προσκαλούμε στο 11ο Rally Sprint Αιγίου, που θα λάβει χώρα το Σάββατο 01 και την Κυριακή 02 Ιουνίου 2024. Ο αγώνας, πλέον θεσμός για την Αιγιάλεια, αποτελεί μέρος του Κυπέλλου Ράλλυ Ασφάλτου Νοτίου Ελλάδος, του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ράλλυ Ιστορικών Αυτοκινήτων και του Κυπέλλου Ράλλυ Legends της ΟΜΑΕ. Μια πανέμορφη και απαιτητική διαδρομή: Το κέντρο του αγώνα θα είναι το παλιό λιμάνι του Αιγίου. Η αγωνιστική διαδρομή του αγώνα, από τον Σελινούντα μέχρι την Φτέρη, θεωρείται μια από τις ομορφότερες, τεχνικά απαιτητικές και δημοφιλείς στην Ελλάδα και θα γίνει 2 φορές την Κυριακή. Άψογη συνεργασία για έναν άρτια οργανωμένο αγώνα: Η ΑΛΜΑ Αιγίου και ο Δήμος Αιγιαλείας συνεργάζονται άψογα για να εξασφαλίσουν έναν αγώνα άρτια προετοιμασμένο, με έμφαση στην ασφάλεια αγωνιζομένων και θεατών. Δυνατότητα γνωριμίας με τα αυτοκίνητα και τους οδηγούς: Φέτος η ΑΛΜΑ Αιγίου καλεί τους θεατές στο Service Park του αγώνα, δίνοντάς τους την ευκαιρία να βρεθούν κοντά στα αγωνιστικά αυτοκίνητα και τους