26/6/16

Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζονται οι προετοιμασίες ...


Ο 5ος γύρος του Πανελληνίου πρωταθλήματος Αναβάσεων που θα διεξαχθεί στη Βόρεια Ελλάδα πλησιάζει και οι προετοιμασίες είναι εντατικές. Η Ανάβαση Καστανιάς, μετά την περσινή της επιτυχία συμπεριλαμβάνεται και φέτος στο καλεντάρι του θεσμού και ήδη οι πρωταγωνιστές του πρωταθλήματος έχουν δηλώσει συμμετοχή, ενώ μια πλειάδα οδηγών αναμένεται να στείλει αίτηση συμμετοχής μέχρι το βράδυ της Δευτέρας 26 Ιουλίου, όπου λήγουν οι συμμετοχές. 
Τις τελευταίες μέρες, γίνονται εργασίες συντήρησης στη διαδρομή, προκειμένου να προσφέρει τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια στους αγωνιζόμενους που θα τιμήσουν με την παρουσία τους την ανάβαση. Πιο συγκεκριμένα, γίνεται καθάρισμα στα ρείθρα της διαδρομής από τα χώματα και τις πέτρες, σύμφωνα με το πρόγραμμα συντήρησης που εκτελεί η ΔΕΣΕ Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, η οποία βρίσκεται στο πλάι της διοργάνωσης. 
Υπενθυμίζεται πως για μια ακόμη χρονιά τη διοργάνωση έχει αναλάβει ο Σύλλογος Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Κοζάνης (ΣΜΑΚ), ο οποίος εξασφάλισε τις εξής παροχές για τους αγωνιζόμενους:
• Δωρεάν δίκλινο δωμάτιο σε κάθε αθλητή εκτός του Νομού Κοζάνης για το Σάββατο 2 Ιουλίου 
• Δωρεάν μεταφορά των αγωνιστικών με γεμάτες αυτοκινητάμαξες. Θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας σύμφωνα με την ημερομηνία κατάθεσης του παραβόλου συμμετοχής.
• Όποιος εκκινήσει στη 2η Πανελλήνια Ανάβαση Καστανιάς έχοντας δηλώσει ότι θα κάνει περάσματα Drift, θα έχει δικαίωμα να συμμετέχει δωρεάν στο 3ο DRIFT Κοζάνης το Σεπτέμβρη που φέτος ανήκει στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Drift!
Παράλληλα, καινοτομία αποτελεί φέτος το γεγονός πως το εσωτερικό των στροφών έχει χρωματιστεί με μπλε χρώμα, δίνοντας μια διαφορετική νότα στη μήκους 5 χιλιομέτρων διαδρομή. 


Το πρόγραμμα ξεκινά το πρωί του Σαββάτου με τον Τεχνικό Έλεγχο στις 08.00 στην κεντρική πλατεία Πολυμύλου, ενώ στις 11.30 θα ξεκινήσουν τα χρονομετρημένα δοκιμαστικά.
Την Κυριακή ο αγώνας θα ξεκινήσει στις 11.00 με το δρόμο να κλείνει μια ώρα νωρίτερα για τους θεατές. Οι απονομές θα γίνουν μισή ώρα μετά τη λήξη του δεύτερου σκέλους της ημέρας στην κεντρική πλατεία Πολυμύλου.
Οι δηλώσεις συμμετοχής γίνονται online στην ιστοσελίδα του αγώνα http://www.kastaniahillclimb.gr όπου υπάρχουν όλες οι αναλυτικές πληροφορίες. Το παράβολο συμμετοχής είναι 230 € για αυτοκίνητα μέχρι 1.600 cc και 260 € για αυτοκίνητα άνω των 1.600 cc. με κατάθεση στον τραπεζικό λογαριασμό του ΣΜΑΚ (Τράπεζα Πειραιώς 5250-076053-019). 

Οι δηλώσεις θα γίνονται δεκτές μέχρι τη Δευτέρα 27 Ιουνίου και ώρα 22.00.